0.8 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Ageția de Cadastru a României preia de la Austria președinția Comitetului Permanent pentru Cadastru în UE

Dată:

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) din România  a preluat președinția Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC) de la Oficiul Federal de Metrologie și Topografie din Austria (BEV), arată un comunicat transmis joi de ANCPI.

Însemnele de mandat au fost preluate de președintele-director general al ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, la Viena. ANCPI va exercita această funcție începând cu data de 1 ianuarie 2019, în contextul preluării de către România a Președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene (UE) pentru prima jumătate a anului viitor.

Reperele mandatului european

În calitate de președinte al PCC, ANCPI va stabili obiectivele mandatului, pe care le va promova, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea activității de cadastru desfășurate de către instituțiile specializate din țările UE.

Totodată, ANCPI va organiza, la București, Conferința și Întâlnirea Plenară ale Comitetului Permanent al Cadastrului în Uniunea Europeană, în cadrul cărora va iniția dezbateri cu privire la impactul economic al cadastrului asupra societății.

Astfel, specialiștii în domeniul cadastrului din țările membre PCC vor discuta atât despre beneficiile cadastrului din punct de vedere economic, cât și despre modul în care acest sistem ar trebui să funcționeze.

Pentru asigurarea continuităţii mesajelor, agenda reuniunilor va fi stabilită de către ANCPI după consultarea Oficiului Federal de Metrologie și Topografie din Austria – de la care a preluat Președinția PCC – și cu Agenția Națională pentru Măsurători din Finalnda, căreia îi va preda mandatul la jumătatea anului viitor.

Potrivit regulamentului PCC, președinții Comitetului acționează în trio-uri, iar ANCPI va face parte din trio-ul format din România, Finlanda și Croația, având în vedere faptul că președinția Consiliului Uniunii Europene va fi deținută de Finlanda în semestrul al II-lea al anului 2019 și de Croația în primul semestrul al anului 2020.

Despre Comitetul Permanent pentru Cadastru în UE
Comitetul Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC) a fost înfiinţat în anul 2002, iar misiunea sa constă atât în crearea unui spaţiu adecvat promovării activităţilor de cadastru în Uniunea Europeană, cât și în propunerea unor strategii şi iniţiative comune, cu scopul de a obţine o mai bună coordonare între diferitele sisteme de cadastru europene şi utilizatorii acestora.
Membrii Comitetului sunt instituţii/agenţii din UE responsabile cu activitatea de cadastru, iar principala funcţie a PCC este să analizeze şi să promoveze în cadrul organismelor UE propuneri privind rezolvarea diferitelor problematici care afectează bazele de date cadastrale teritoriale. ANCPI a devenit membră a PCC o dată cu aderarea României la UE, în anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...