11 C
București
sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Ambasadorii economici ai României au o nouă țintă: recâștigarea pieţelor externe tradiţionale pentru produsul românesc

Dată:

Recâştigarea pieţelor tradiţionale şi deschiderea unor noi pieţe pentru produsele româneşti reprezintă obiectivele actuale ale misiunilor economice ale României în străinătate, a declarat vineri, la Poiana Brașov, Ştefan-Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – în deschiderea evenimentului „Zilele Diplomaţiei Comerciale”.

Cea de-a XI-a ediție a reuniunii consilierilor economici externi, desfăşurată în perioada 1-12 iulie 2019, a continuat în județul Brașov, cu o nouă serie de întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă.

Anul acesta am schimbat misiunile economice, în sensul în care reprezentăm interesele ofensive ale mediului de afaceri, ca urmare a dialogului deschis pe care îl avem cu reprezentanții acestuia, pentru că există oportunităţi, am deschis pieţe noi. De asemenea, putem spune că am contribuit substanțial la intrarea în vigoare a Acordului de Parteneriat Economic între UE şi Japonia, a celor de comerţ liber şi investiţii cu Singapore şi la realizarea unui acord politic privind componenta comercială din cadrul Acordului de Asociere UE – MERCOSUR.
Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Ce programe sunt în derulare

Oficialii participanţi la eveniment au prezentat, de asemenea, antreprenorilor braşoveni programele derulate de minister pentru sprijinirea mediului de afaceri: programul de promovare a exportului, programele pentru micro-industrializare, comerţ, programul de internaţionalizare, programul Start-Up Nation, programul Femeia Antreprenor.

Ștefan-Radu Oprea i-a felicitat pe consilierii economici externi și pe toți reprezentanții ministerului care au contribuit la succesul președinției României la Consiliul UE, subliniind faptul că România a reușit, cu această ocazie, „să se reconecteze, să cunoască mai profund viața politică, comercială și socială a statelor cu care a avut oportunitatea să interacționeze în această perioadă”.

Zilele Diplomației Comerciale continuă la București

Seria evenimentelor organizate în cadrul Zilelor Diplomației Comerciale continuă săptămâna viitoare la Bucureşti, cu alte întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu mediul de afaceri.

Luni, 8 iulie, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București, va avea loc sesiunea oficială a reuniunii Zilele Diplomației Comerciale – eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu ASE și Centrul de Excelență în Comerț Exterior.

La eveniment vor participa ministrul Ștefan Radu Oprea, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE, consilieri economici din rețeaua de reprezentare externă, reprezentanţi ai comunității de afaceri – firme exportatoare şi asociații profesionale, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

Panelurile de deschidere ale reuniunii vor avea ca teme de dezbatere evoluţiile, provocările şi perspectivele diplomației comerciale româneşti, precum şi bilanţul Preşedinţiei României la UE – iniţiativele, realizările şi oportunităţile de fructificat în materie de comerţ şi mediu de afaceri.

Întrunirile din cadrul Zilelor Diplomației Comerciale sunt organizate „în vederea identificării oportunităţilor oferite de pieţele internaţionale pentru producătorii români și a aşteptărilor şi intereselor investitorilor străini în România”, arată un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...