4.2 C
București
miercuri, 29 martie, 2023

Anul pandemic aduce o creștere de 30% asigurărilor de viață la GROUPAMA ASIGURĂRI

Dată:

Unul dintre liderii pieței de asigurări din România, Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de 30% față de 2019 pe linia asigurărilor de viață individuale și de grup. La această evoluție, a contribuit și decizia companiei de a acoperi situațiile de îmbolnăvire cu SARS CoV-2. Anul pandemic, pe segmentul asigurărilor de viață, a ridicat valoarea totală a daunelor plătite la peste 11 milioane de lei, arată un comunicat transmis astăzi de Groupama.

Groupama a anunțat încă din martie 2020, că va acoperi în mod excepțional riscurile asociate pandemiei de coronavirus pentru clienții actuali, dar și pentru cei care vor încheia asigurare medicală integrală, asigurare de viață și asigurare de călătorie în străinătate.

Piața asigurărilor de viață din România rămâne una cu mult potențial, iar interesul în creștere al românilor pentru această linie este un semn că direcția este una bună. Pandemia a dus la o mai bună conștientizare a riscurilor, iar produsele lansate, adaptate la așteptările și nevoile reale ale consumatorilor – printre care și acoperirea acestor riscuri noi – au contribuit la dinamica pe care o vedem pe această linie. Am observat un interes mai mare pentru zona de economisire și am venit în sprijinul consumatorilor cu mai multă flexibiliate și personalizare la nivelul serviciilor și produselor noastre.

Călin Matei, director general adjunct Groupama Asigurări

Publicul preferă protecție în caz de deces și asigurare de viață pentru copii

În categoria asigurărilor individuale, cele mai accesate produse au fost asigurarea de protecție în caz de deces, cu o creștere de 35% și o valoare totală a primelor brute subscrise de aproximativ 6 milioane de lei, dar și asigurarea de viață cu economisire pentru copii, produs a cărui valoare totală a primelor brute subscrise a atins 13 milioane de lei, în creștere cu 27% față de anul precedent.

De asemenea, anul trecut s-a observat și un interes în creștere pentru asigurarea privată de deces cu plata indemnizației în 24 de ore, produs care acordă un sprijin financiar imediat, necesar acoperirii cheltuielilor aferente în cazul unui deces. 

Investiții în siguranță cu asigurarea suplimentară de investiții

Totodată, datele companiei arată și o cerere în creștere pentru asigurarea suplimentară de investiții, acolo unde avansul a fost de 136% față de 2019. Clientul are posibilitatea de a plăti prime suplimentare oricând pe durata contractului, putând alege dintre trei fonduri de investiții cu grade diferite de risc. Plățile sunt unice, astfel încât asigurarea oferă flexibilitate în alegerea momentului plății, a valorii ori a mixului de fonduri. 

Pentru acest tip de asigurare, nu este necesară evaluarea medicală, iar valorile obținute nu sunt impozitate. Ea poate fi atașată produselor de bază, precum: asigurarea de protecție în caz de deces, asigurarea mixtă de viață, asigurarea de economisire pentru copii, standard sau premium.

Firmele acordă atenție specială angajaților în această perioadă

Anul trecut, cele mai solicitate acoperiri au fost, în cazul asigurării mixte de viață, polița suplimentară pentru investiție și clauze de sănătate. Pe segmentul asigurării de viață cu economisire pentru copii, clienții au solicitat clauze de exonerare de la plata primelor de asigurare specifice acestui produs și cele de sănătate pentru copii. În privința asigurării de protecție în caz de deces, au fost căutate clauzele de cheltuieli medicale și boli grave.

În categoria asigurărilor de viață de grup, datele indică de asemenea o creștere semnificativă, de 46% față de 2019, confirmând o atenție mai sporită a angajatorilor pentru fidelizarea și motivarea angajaților prin astfel de beneficii suplimentare. 

Piața din România continuă să aibă un potențial major, în condițiile în care, ponderea asigurărilor de viață în totalul primelor brute subscrie (PBS) este la o treime față de media UE. Potrivit ultimelor date oficiale ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), disponibile pentru trimestrul III din 2020, în cazul României, doar 19% din totalul primelor brute subscrise erau pe segmentul asigurărilor de viață. Prin comparație, ponderea PBS asigurări viață în totalul PBS atinge 74% în Italia, 47% în Franța sau Germania, 42% în Ungaria, 35% în Spania și doar 7% în Bulgaria. 

Despre Groupama Asigurări:
Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări din România, este recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute.Mai multe informatii pe www.groupama.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...