10.1 C
București
joi, 30 martie, 2023

Apa Nova a plătit luni Primăriei Municipiului București dividendele pe anul trecut: 24,5 milioane de lei

Dată:

„În data de 29 octombrie 2018, Apa Nova a efectuat, către Primăria Municipiului București, plata a 24.459.460 de lei – aproximativ 5,3 milioane de euro (la un curs mediu de 4,65 lei/euro) – reprezentând dividendele aferente exercițiului financiar 2017”, anunță compania de apă într-un comunicat transmis luni.

Apa Nova București (ANB) este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare a Municipiului București, pe o perioadă de 25 de ani, începând cu anul 2000.

„Contractul, unic în România, asigură un mecanism transparent care obligă la îndeplinirea unor standarde de performanță foarte bine definite, având la bază un parteneriat public privat între ANB și Municipalitatea București, aflat în top 5, conform clasamentelor efectuate de Banca Mondială, fiind un exemplu de bune practici în domeniu”, precizează compania.

Investiții de peste 30 de milioane de euro în 2017

Acționarii companiei Apa Nova București sunt Primăria Municipiului București, cu 16,31%, Veolia Eau – Compagne Générale des Eaux, cu 73,69%, respectiv salariații companiei, cu 10%, prin Asociația ESOP.

„În 2017, planul de investiții a vizat respectarea obligațiilor contractuale, programele și protocoalele încheiate cu administrația locală, urmărindu-se totodată armonizarea cu planul de reabilitare a străzilor din București. Valoarea lucrărilor de investiții realizate a fost de aproximativ 142,2 milioane de lei (30,6 milioane de euro)”, se mai arată în comunicat.

„Fântânile Unirea”, unul dintre cele mai lungi sisteme din lume

Unul dintre cele mai recente și importante proiecte de succes realizate de către Apa Nova București, în calitatea de partener al Primăriei Municipiului București, a fost amplul proces de reabilitare și modernizare a ansamblului de fântâni din Piața Unirii.

Proiectul, finalizat în mai puțin de 5 luni, a fost lansat în septembrie 2018 în cadrul unui spectacol memorabil de apă, lumini și foc. „Fântânile Unirea” reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume, cu o suprafață a apei de 16.200 mp, fiind unic prin modul de dispunere.

„Printr-un proiect investițional de anvergură, Apa Nova a integrat un sistem tehnologic care permite monitorizarea complet digitală și controlul fiecărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1,4 km”, menționează ANB.

Investițiile din ultimii 18 ani depășesc 500 de milioane de euro

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București.

În cei 18 ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 500 de milioane de euro până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...