13.6 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Asociația Consultanților pentru Accesarea Fondurilor Europene a finalizat proiectul de dezvoltare a capacităților ONG

Dată:

Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene – ACRAFE – anunță, într-un comunicat transmis marți, finalizarea proiectului „Dezvoltarea capacității sectorului ONG de formulare a politicilor publice în vederea optimizării procesului de implementare a Programelor Operaționale finanțate prin fondurile europene structurale și de investiții (FESI) 2014-2020” Cod SIPOCA/SMIS2014 161/111446.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 în cadrul CP2/2017 – Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative, Axa prioritară 1 „Administrație publică și sistem judiciar eficiente”, Obiectiv Specific 1.1 „Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP”.

Valoarea proiectului: aproape un milion de lei

Proiectul s-a implementat la nivel național pe o durată de 16 luni, începând cu data de 16 iulie 2018 și până în data de 15 noiemrie  2019.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 996.883 de lei, din care 976.945 de lei finanțare nerambursabilă și 19.937 de lei cofinanțarea beneficiarului.

„Proiectul și-a atins obiectivul pentru care a fost realizat, și anume elaborarea unei politici publice alternative în domeniul coordonării, gestionării și controlului fondurilor ESI 2014-2020, cu impact asupra optimizării procedurilor de lucru existente la nivelul instituțiilor implicate în coordonarea, gestionarea și controlul fondurilor ESI 2014-2020, integrată în mod coerent în politicile existente și care să contribuie la îmbunătățirea și accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene în România”, arată un comunicat al ACRAFE.

Ce rezultate au obținut beneficiarii

Prin implementarea activităților proiectului s-au obținut următoarele rezultate:
– Îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor a membrilor ACRAFE (105 persoane) prin participarea la programe de instruire pe tema „Politici publice” și „Management și planificare strategică”
– Realizarea unei Analize diagnoză instituțională la nivelul fiecărei structuri implicate în procesul de coordonare, gestionare și control al fondurilor ESI
– Elaborarea și promovarea propunerii de politică publică alternativă – Optimizarea procesului de implementare a Programelor finanțate prin Fondurile Europene Structurale și de Investiții (FESI) 2014-2020.

Despre ACRAFE
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) a fost infiintată în anul 2008, misiunea acesteia fiind concentrarea cunoștințelor și experienței dobândite de firmele de consultantă și beneficiarii de fonduri europene în cadrul unei organizații puternice și credibile. Organizația astfel creată are rolul de a structura toate aceste informații, de a le disemina în rândul actorilor semnificativi implicați în gestiunea fondurilor europene și de a crea propuneri fezabile pentru eficientizarea absorbției fondurilor europene.
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) își propune să reprezinte, să promoveze și să apere interesele consultanților și ale companiilor de consultantă ce actionează în domeniul finantărilor europene și să aducă o transformare calitativă în comunitatea consultanților prin abordarea strategică a dezvoltării resurselor umane și introducerea de standarde pentru prestarea serviciului de consultantă.
Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) este un organism profesional care reprezintă 59 de companii autohtone de consultantă, răspandite în toate cele 8 regiuni ale tării, ale căror portofolii insumează peste 4 miliarde de euro, reunind, totodată, peste 1.000 de consultanți cu experientă în elaborarea de proiecte atât în perioada de pre-aderare cât și în perioada de post-aderare, experți care reprezintă un procent semnificativ din întreaga resursă profesională a României.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua , imi spuneti va rog cum pot verifica daca o firma ce se ocupa cu fonduri europene are activitate si mai ales succes.
    Printr-o recomandare am ajuns la cei de la cashconsult.ro dar as vrea sa aflu mai multe despre ei pana sa demarez proiectul cu ei . Am mai avut contact si cu alte firme dar care nu m-au convins sau am intalnit cazul unei firme mari care erau mult prea ocupati si nu mai luau proiecte noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...