25 C
București
vineri, 25 aprilie, 2025

Asociația StartEvo și Ministerul Comunicațiilor lansează proiectul educațional Kidibot Start-Up România, pentru elevii din clasele I-VIII

Dată:

Asociația StartEvo, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), desfășoară în perioada 9 mai – 2 iunie 2019 proiectul „Kidibot Start-Up România”, aflat la prima ediție, arată un comunicat transmis joi de MCSI.

Concursul își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Municipiul București de a folosi tehnologia într-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri.

Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social.
Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Ce vor învăța elevii

Elevii vor învăța prin joacă elemente de comunicare în public, de lucru în echipă, de educație financiară, de știință și tehnică, de marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii propriilor nevoi.

Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și cărora le place să inventeze prin joacă.
Alina Ferșeta, președinte Asociația StartEvo

Detalii privind proiectul educațional și înscrieri la acest concurs găsiți accesând linkul https://www.comunicatii.gov.ro/kidibot/

Primul Start-Up tehnologic pentru copii

Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ „Kidibot Start-Up România Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 și 2 iunie 2019.

Finaliștii vor participa la ateliere-educație prin joacă, precum și la crearea primului Start-Up tehnologic. Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor, aceștia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care să rezolve o problemă existentă în societate.

Despre StartEvo
Asociația StartEvo s-a înființat în 2011, dar are activitate din 2007. Este asociația cu cea mai mare susținere de VIP-uri din România și din străinătate – peste 120.
Îi inspiră pe români să lupte mai mult pentru visurile lor. A câștigat Locul II la Webstock 2011 și titlul de Start-up-ul online al anului 2011 și are peste 100 de bloggeri susținători.
StartEvo a filmat peste 120 de povești de succes, a organizat evenimente motivaționale în licee și facultăți la nivel național – București, Ploiești, Târgu-Jiu, Moreni, Târgoviște, Sibiu, Brașov și a creat primul Sistem Național de Mentorat, cu cea mai mare concentrație de mentori VIP din România.
Pe platforma Bursele StartEvo, asociația acordă, încă din luna februarie 2013, Burse de 30 euro net/lună celor mai ambițioși copii din 17 centre de învățământ din țară București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Iași, Moreni, Târgoviște, Târgu-Jiu (inclusiv Orfelinatul Pinochio și Centrele de Plasament de tip Apartament din Sectorul 3)
De 6 ani organizează acțiunea Crăciun Special (strângere și distribuire de donații copiilor bolnavi de cancer în stadii terminale, copiilor din plasament Sector 3, copiilor cu dizabilități din Sectorul 2, altor copii care îi solicită sprijinul).
Asociația a organizat Topul Românilor Inspiraționali StartEvo, pe baza voturilor primite la nivel național de peste 3.000 de români votați.
În septembrie 2013, StartEvo a semnat parteneriat cu Primăria Sectorului 1 pentru a realiza cel mai mare proiect educațional informal din România – „EVO1, Sectorul 1 evoluează!”
StartEvo este marca înregistrată la OSIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.