Asociația StartEvo, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), desfășoară în perioada 9 mai – 2 iunie 2019 proiectul „Kidibot Start-Up România”, aflat la prima ediție, arată un comunicat transmis joi de MCSI.
Concursul își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Municipiul București de a folosi tehnologia într-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri.
Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social.
Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale
Ce vor învăța elevii
Elevii vor învăța prin joacă elemente de comunicare în public, de lucru în echipă, de educație financiară, de știință și tehnică, de marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii propriilor nevoi.
Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și cărora le place să inventeze prin joacă.
Alina Ferșeta, președinte Asociația StartEvo
Detalii privind proiectul educațional și înscrieri la acest concurs găsiți accesând linkul https://www.comunicatii.gov.ro/kidibot/
Primul Start-Up tehnologic pentru copii
Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ „Kidibot Start-Up România Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 și 2 iunie 2019.
Finaliștii vor participa la ateliere-educație prin joacă, precum și la crearea primului Start-Up tehnologic. Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor, aceștia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care să rezolve o problemă existentă în societate.
Despre StartEvo
Asociația StartEvo s-a înființat în 2011, dar are activitate din 2007. Este asociația cu cea mai mare susținere de VIP-uri din România și din străinătate – peste 120.
Îi inspiră pe români să lupte mai mult pentru visurile lor. A câștigat Locul II la Webstock 2011 și titlul de Start-up-ul online al anului 2011 și are peste 100 de bloggeri susținători.
StartEvo a filmat peste 120 de povești de succes, a organizat evenimente motivaționale în licee și facultăți la nivel național – București, Ploiești, Târgu-Jiu, Moreni, Târgoviște, Sibiu, Brașov și a creat primul Sistem Național de Mentorat, cu cea mai mare concentrație de mentori VIP din România.
Pe platforma Bursele StartEvo, asociația acordă, încă din luna februarie 2013, Burse de 30 euro net/lună celor mai ambițioși copii din 17 centre de învățământ din țară București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Iași, Moreni, Târgoviște, Târgu-Jiu (inclusiv Orfelinatul Pinochio și Centrele de Plasament de tip Apartament din Sectorul 3)
De 6 ani organizează acțiunea Crăciun Special (strângere și distribuire de donații copiilor bolnavi de cancer în stadii terminale, copiilor din plasament Sector 3, copiilor cu dizabilități din Sectorul 2, altor copii care îi solicită sprijinul).
Asociația a organizat Topul Românilor Inspiraționali StartEvo, pe baza voturilor primite la nivel național de peste 3.000 de români votați.
În septembrie 2013, StartEvo a semnat parteneriat cu Primăria Sectorului 1 pentru a realiza cel mai mare proiect educațional informal din România – „EVO1, Sectorul 1 evoluează!”
StartEvo este marca înregistrată la OSIM.