25.7 C
București
vineri, 24 mai, 2024

Distribuitorul BMW, MAN și Rolls-Royce în România a vândut mașini de 415 milioane de euro în 2019, afaceri în creștere cu 18%

Dată:

Automobile Bavaria – liderul pieței de distribuție a autovehiculelor marca BMW și Rolls-Royce, ca și al autocamioanelor MAN – a înregistrat o creștere cu 18% a cifrei de afaceri (reprezentând vânzările) în 2019, până la 415 milioane de euro, arată datele prezentate luni, într-o conferință de presă, de reprezentanții companiei.

MHS Motors, dealerul Opel din Târgu Mureş a înregistrat o creştere cu 55% a vânzărilor de automobile noi, faţă de anul 2018.

Importatorul și distribuitorul camioanelor MAN a înregistrat o creştere cu 0,8% a cotei de piaţă faţă de anul 2018, în condiţiile unei pieţe de vehicule grele noi aflată în scădere, înregistrând totodată o dublare numărului de contracte de service.

Au livrat aproape 8.700 de mașini

Livrările MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, MHS Motors, Bavaria Mobility, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars și MHS Automotive), au atins în anul 2019 cifra totală de 8.693 vehicule, reprezentând toate mărcile comercializate de către grupul de companii.

În România, MHS Holding a văndut 4.693 unități, automobile noi şi rulate vândute prin dealerii Automobile Bavaria, precum şi autocamioane şi autobuze vândute prin MHS Truck & Bus.

Cifra de afaceri înregistrată de companiile din România în 2019 a crescut cu 8 % față de anul anterior, ajungând la 260 milioane euro.

Automobile Bavaria – cea mai mare rețea de dealeri BMW din Sud-Estul Europei

Automobile Bavaria a înregistrat o creștere cu 18% a vânzărilor de automobile BMW în România, cu 3.147 de unități livrate, noi si second hand.

Printre modelele cu cele mai bune vănzări s-au remarcat: BMW X5 (412 unităti), BMW i3 (135 de unități) și MINI Hatch (113 unități).

Din gama automobilelor plug-in hybrid s-au văndut 38 de automobile BMW și 27 MINI, urmând ca anul acesta BMW Group să lanseze mai multe modele cu acest tip de motorizare pe piață.

Aproape 1400 de BMW-uri și MINI la second hand

Vânzările de automobile rulate s-au situat la nivelul anului 2018, cu aproape 1.400 de automobile BMW si MINI livrate în România.

Pachetele atractive oferite la achiziţionarea unui autoturism rulat, istoricul certificat al automobilelor si garanţia de 24 de luni, dar și flexibilitatea serviciilor de finanțare au contribuit semnificativ la creşterea încrederii clienților pentru acest segment.

Automobile Bavaria a livrat și anul trecut flote importante pentru mărcile BMW, BMWi și MINI. Ponderea vânzărilor corporate din totalul unităților au crescut semnificativ, atingând cifra de 938 automobile livrate.

Costul de utilizare redus, eficienţa motoarelor, emisiile scăzute de noxe şi programele atractive de finanţare au generat un interes crescut din partea clienților.

Peste 270 de motociclete BMW

În ceea ce privește vânzările BMW Motorrad, Automobile Bavaria a livrat anul trecut 273 unități, în creștere față de anul 2018, contribuind semnificativ la cifra-record de 386 de motociclete livrate în total pe piața locală de către BMW România.

Cele 12 locaţii din cadrul rețelei Automobile Bavaria au înregistrat anul trecut peste 63.000 de intrări în centrele BMW & MINI Service, cu o creștere de aproximativ 3,5 mil. EUR faţă de anul 2018. 

Pe lângă digitalizarea accelerată a tuturor domeniilor de activitate, anul acesta urmărim extinderea capacităţii de service în majoritatea locaţiilor BMW cu până la 30% și analizăm atent oportunitatea de a deschide noi locaţii de service. Creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor și consolidarea unei bune relații cu aceștia răman printre obiectivele noastre principale și în 2020. De asemnea, luăm în calcul și extinderea reţelei de service MINI şi BMW Motorrad.
Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.

Vânzările de Opel au crescut cu 55%

Dealerul Opel din Târgu Mureș, MHS Motors, a vândut în al doilea an de la deschiderea oficială 195 de automobile noi, înregistrând o crestere cu 55% a vânzărilor.

Acesta, împreună cu toți dealerii Automobile Bavaria, va fi susținut și de o nouă platformă de vânzări online – OnlineAuto24.ro – menită să impulsioneze livrările de masini din toate brandurile reprezentate,  prin digitalizare.

Bavaria Mobility rent a car, creștere cu 50% a cifrei de afaceri

În ceea ce privește serviciile de rent a car, oferite prin Bavaria Mobility, anul 2020 va aduce noi oferte și opțiunea unor abonamente pe termen lung sau scurt, adresate atât companiilor, cât și persoanelor fizice.

Cu o flotă de peste 100 de autovehicule, Bavaria Mobility a înregistrat o creștere cu 50% a cifrei de afaceri în 2019, comparativ cu anul 2018. 

Rolls-Royce: Afaceri în creștere cu 25%

Cu o creștere de 25% a vănzărilor în anul 2019, Rolls-Royce Motor Cars München a depășit performanțele anului 2018, pentru care a fost premiat la Conferinţa anuală de la Singapore cu premiul „Global Dealer of the Year 2018”.

Atât pe piața din Germania, cât și din România, dealerul s-a aliniat perfect cu rezultatele istorice obținute de marcă la nivel global.

Unul dintre factorii care au contribuit semnificativ la această creștere a fost noul model Rolls-Royce Cullinan, foarte apreciat la nivel global, inclusiv de către clienții din România.

Cullinan a depășit toate așteptările și suntem mândri că atăt în Germania cât și în România am reușit să satisfacem dorința clienților noștri, de a-l avea căt mai repede și de a se bucura de un adevărat reprezentant al SUV-urilor de super-lux. Este modelul care a înregistrat cel mai accelerat ritm de vănzare din istoria mărcii, iar noi am fost chiar printre primii care l-au livrat. Brand Managerul nostru din București, dl Cristian Bednar a fost cel care a văndut modelul expus la salonul auto de la Geneva, unui client din Romănia, imediat după eveniment În prima parte a acestui an vom prezenta și versiunea Black Badge a lui Cullinan, fiind o linie care s-a bucurat de o mare popularitate la nivel global, urmând ca în a doua jumătate a anului să fie lansat noul model Ghost.
Michael Schmidt, Președinte MHS Holding și Rolls-Royce Motor Cars Munchen & Bucharest.

În ceea ce privește operațiunile de service, Rolls-Royce Motor Cars București a înregistrat cifre record, odată cu creșterea pieței produselor de lux din regiune.

Aproape tot parcul auto Rolls-Royce din țară a trecut pragul service-ului din București, pentru operațiuni de întreținere.

Avem clienți din toată regiunea, preponderent din Bulgaria, Moldova sau Serbia. Am primit recent inclusiv o vizită din Tbilisi, Georgia. O mașină trimisă special la noi pentru revizie și lucrări de mentenanță. Clienții Rolls-Royce călătoresc des, au proprietăți în mai multe țări și se așteaptă la un grad ridicat de calitate a serviciilor oriunde s-ar afla. De aceea trebuie să fim mereu pregătiți la cel mai înalt nivel.
Michael Schmidt 

Primul Rolls-Royce Motor Cars Master Technician din România

Rolls-Royce Motor Cars Service Bucureşti a obținut în 2019 și certificarea „Rolls-Royce Master Technician”, pentru tehnicianul Gelu Voinea.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extraordinar, Gelu şi-a consilodat cunoştinţele practice şi teoretice timp de 5 ani, urmând o serie de cursuri de specializare la fabrica Rolls-Royce Motor Cars din Goodwood – West Sussex. „Efortul şi determinarea lui Gelu au fost supervizate şi validate de instructorii Rolls-Royce Motor Cars pe parcursul întregului proces de certificare”, au menționat reprezentanții companiei.

Astfel, Rolls-Royce Motor Cars București oferă cel mai înalt grad de calitate al serviciilor, prin unicul Master Technician din regiune și primul din România.

25 ani Automobile Bavaria – 25 ani de BMW în România

Anul 2019, pe lângă rezultatele istorice de vânzări a marcat și aniversarea a 25 de ani de prezență a mărcii BMW în România, prin Automobile Bavaria.

Astfel clienții mărcii și toți pasionații BMW au avut șansa de a sărbători alături de dealer și de a căștiga un super premiu: un automobil BMW Z4, model lansat recent pe piață, oferit în cadrul unei tombole aniversare cu peste 53.000 de participanți.

Extragerea câștigătorului a avut loc în data de 23 decembrie 2019 iar fericita posesoare a unui BMW Z4 nou a fost dna Ingrid Daniela Braithwaite, din București.

Principalele direcţii pentru Automobile Bavaria în anul 2020

Consolidarea imaginii de brand Automobile Bavaria, bazată pe cei 25 ani experienţă cu marca BMW în România și nu numai, va fi unul dintre obiectivele noastre principale în acest an, concomitent cu păstrarea trendului pozitiv al vânzărilor pentru  toate brandurile din portofoliu.

Dezvoltarea business-ului de maşini rulate prin creşterea volumului şi diversificarea serviciilor oferite clienţilor este de asemenea o prioritate, completată de digitalizarea accelerată a tuturor domeniilor de activitate.

În ceea ce privește rețeaua de dealeri, urmărim transformarea unor locații service only în dealeri de vânzări și service pentru marca MINI, pentru a susține creșterea volumului de vănzări pe acest segment.

Odată cu lărgirea gamei BMW Group de automobile electrice şi plug in hybrid și lansarea unor noi modele la începutul acestui an, urmărim cu interes deciziile luate de către autorități referitor la programele Rabla și Rabla Plus. Susţinem și dezvoltarea reţelei de staţii de alimentare pentru aceastea, având deja două stații de mare putere montate în Băneasa și Militari. De asemenea, dorim să menținem creșterea bună a vânzărilor de motociclete noi şi rulate din toate oraşele în care suntem reprezentaţi.
Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria

Georg Pfeffer, a fost numit în funcţia de CEO Automobile Bavaria la sfârșitul anului 2018, având o vastă experienţă, de peste 25 de ani, la nivel de management, în domeniul auto.

Parteneriate sportive: Gheorghe Hagi și FC Viitorul

La 17 ani de la semnarea primului contract de imagine cu cel mai cunoscut fotbalist român, Gheorghe Hagi, şi la 10 ani de la semnarea contractului de parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus vor pune la dispoziţia Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi şi echipei FC Viitorul Constanta un nou autocar MAN şi o flotă de 11 automobile MINI.

Automobile Bavaria a fost alături de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi încă de la înființare, atât prin marca BMW cât și MINI, ambele fiind apreciate de jucători și stafful tehnic.

Parteneriat de mobilitate pentru Timișoara 2021

La finalul anului 2019, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) și Automobile Bavaria au semnat parteneriatul de mobilitate al capitalei europene a culturii în 2021. În această calitate, de partener unic de mobilitate, Automobile Bavaria și MHS Truck & Bus vor pune la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităţilor, al invitaţilor şi al echipamentelor, în cadrul programului cultural Timișoara 2021.

Suntem o onorați să fim partenerii proiectului „Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii”. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-un proiect cultural de o asemenea anvergură și importanță. Timișoara este al doilea oraș din România care deține acest titlu și primul care l-a câștigat în urma unei competiții. Vom fi împreună, pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezență puternică aici, prin mărcile BMW, MINI și MAN și ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acțiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a brand-ului de țară.
Michael Schmidt, președinte MHS Holding 

Parteneriate culturale: Teatrul Național București & Festivalul Internațional de Teatru Sibiu

Automobile Bavaria va asigura și în acest an servicii de mobilitate pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Teatrul National București, doi dintre partenerii importanți din zona proiectelor culturale care s-au remarcat în 2019, printr-o serie de evenimente speciale.

Urmând direcţia globală de tradiţie a BMW Group şi reţeaua de dealeri Automobile Bavaria s-a implicat într-o serie de astfel de evenimente culturale.

Experienţa de a conduce rămâne în centrul atenției, dar aceste parteneriate sunt o constantă importantă în calendarul anual al dealerilor.

Cota de piață a distribuitorului MAN a crescut cu 0,8%

Cota de piaţă înregistrată în 2019 de MHS Truck & Bus Group în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi a crescut cu 0,8% în condițiile scăderii pieței totale cu 8%.

Pe piața vehiculelor de construcții și specializate grele noi, MHS Truck & Bus a înregistrat o cotă de piață de 26%, ocupând poziția de leader.

Rezultatele obținute în 2019 de MHS Truck & Bus Group au fost confirmate atât pe plan național, cât și internațional. Grupul a fost distins cu locul I oferit de către Camera de Comerț și Industrie a României pentru activitatea desfășurată în domeniul său, precum și cu Trofeul „Importer of the Year 2019” acordat de MAN Truck & Bus SE.

Cele mai solicitate modele anul trecut au fost MAN TGX 18 tone 4×2 (autotractor), MAN TGS 41 tone 8×4 (autobasculantă) și MAN TGS 35 tone 8×4 (autobetonieră), MHS Truck & Bus Group livrând în 2019 câteva flote.

Astfel, pe segmentul de transport internațional grupul a livrat o flotă de peste 30 de camioane și două flote de peste 20 de camioane, iar pe segmentul de transport distribuție o flotă de peste 30 de camioane.

Pe segmentul autocarelor si autobuzelor, compania a livrat în 2019 către clienții săi un numar de 7 unități.

Activitatea grupului pe segmentul de vehicule comerciale grele rulate a reprezentat un an de consolidare și dezvoltare în 2019.

În decursul anului precedent au fost livrate peste 400 unități, activitatea fiind concentrată în mod constant pe optimizarea platformei online de prezentare a ofertelor de vehicule disponibile în stoc, cu scopul de a permite accesul rapid și facil al clienților la toată gama de oferte.

Și activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group s-a dezvoltat pe parcursul anului precedent, înregistrându-se o creștere semnificativă a unuia dintre cei mai importanți indicatori, numărul lucrărilor de service.

Astfel, în 2019 au fost înregistrate cu 13,2% mai multe lucrări de service în comparație cu  2018. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2019, cu 11% față de 2018. Un rezultat extrem de important pentru activitatea de After Sales a Grupului l-a reprezentat dublarea, pentru al doilea an la rând, a contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2019, în comparație cu anul precedent.

În 2019, flota de ateliere mobile MAN Mobile24 a fost reînnoită cu 7 unități MAN TGE 3.180 dotate cu echipamente moderne specifice activității de service vehicule comerciale grele.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul trecut a 8-a generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.
Programul va continua și în 2020 sub denumirea MANTech2030.

VW vehicule comerciale ușoare, vânzări de aproape 100 de unități

Dealerul VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group a înregistrat în anul precedent vânzări de aproximativ 100 unități vehicule noi și rulate. Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov.

Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

Parteneriate sportive și culturale MHS Truck & Bus Group

MHS Truck & Bus Group va continua parteneriatul de 10 ani cu Academia Gheorghe Hagi și FC Viitorul, urmând ca în cursul lui 2020 să completeze flota Academiei cu un nou autocar.

De asemenea, pentru MHS Truck & Bus Group este foarte important aportul adus în vederea susținerii și dezvoltării comunității. Astfel, în 2020, grupul va continua sa livreze vehiculele necesare ca și partener de mobilitate pentru Teatrul National București și pentru Festivalul Internațional de Teatru Sibiu.

În 2021, un nou proiect European de parteneriat cultural va fi demarat în Timișoara, unde MHS Truck & Bus Group, alături de Automobile Bavaria Group, vor fi parteneri de mobilitate pentru Timișoara Capitală Culturală Europeana.

Planuri și perspective pentru 2020 – MHS Truck & Bus Group

Anul 2020 va fi un an dedicat noutăților, dezvoltării și îmbunătățirii continue a activității MHS Truck & Bus Group. „Anul acesta va fi marcat în primul rând de lansarea, atât la nivel internațional, cât și la nivel national, a noii generații de camioane MAN TG3, moment mult așteptat de clienți.” a declarat Claudia Iordache, Director executiv al MHS Truck & Bus. „De asemenea, anul acesta vom demara vânzarea pe piața locală a gamei de vehicule comerciale ușoare MAN TGE.” a mai adăugat Claudia Iordache.

MHS Truck & Bus Group pune foarte mare accent pe tehnologiile noi care sporesc calitatea serviciilor oferite clienților săi, de aceea compania se va concentra în 2020 pe implementarea și promovarea intensivă a soluțiilor digitale specifice vehiculelor comerciale MAN.

Anul 2020 va fi dedicat, de asemenea, și dezvoltării rețelei naționale de serviceuri MHS Truck Service prin inaugurarea unui nou sediu MAN în Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare, cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.
Claudia Iordache, director executiv al MHS Truck & Bus

Fundația Michael Schmidt, 10 ani de proiecte sociale

Responsabilitatea socială este una dintre priorităţile lui Michael Schmidt, Președintele MHS Holding şi al Fundaţiei Michael Schmidt, fondată în anul 2010.

De atunci până în prezent, alături de soția sa, Veronica Schimdt, Michael a extins portofoliul de proiecte ale fundației de la conservarea patrimoniului cultural săsesc, restaurarea unor obiecte de patrimoniu, publicarea unor cărți dedicate culturii săsești, burse educaționale, festivaluri, până la proiecte de cooperare bilaterală româno-germană.

Pentru acest efort continuu, în anul 2015 Michael Schmidt a primit din partea Preşedintelui Republicii Federale Germania, dl. Joachim Gauck, Crucea de merit în grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania și anul trecut a primit vizita Președintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării a 10 ani de proiecte ale Fundației Michael Schmidt.

Și în acest an, Fundația Michael Schmidt va organiza deja tradiționalul festival săsesc Săptămâna Haferland, unul dintre cele mai iubite festivaluri din zonă, care reunește comunitatea săsească și nu numai, timp de o săptămână, în regiunea satelor transilvănene Criț, Roadeș,Viscri, Bunești, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...