14.1 C
București
vineri, 31 martie, 2023

BILANȚ ING România: Focusul pe digital aduce creșterea investițiilor și mai multe produse instant

Dată:

ING Bank România „marchează rezultate financiare foarte bune în al treilea trimestru din an, raportând o creștere semnificativă a numărului de clienți și a volumelor bilanțiere, facilitată de gama variată de servicii și produse”, arată un comunicat transmis marți de instituția financiară.

„Numărul clienților activi a crescut cu 155.000 în ultimele 12 luni, ajungând la 1,25 milioane. În același timp, 126.000 mai mulți clienți își încasează veniturile recurente într-un cont al băncii, cu 19% mai mult față de T3 2017 – un ritm mai mai alert decât ritmul de creștere al clienților activi, care a fost de 14%”, menționează ING Bank.

Crește cota de piață pe segmentul creditelor

„Cota de piață pe segmentul creditelor acordate a crescut cu 0,9% față de anul trecut, ajungând la 9,8%. Nivelul creditelor acordate a crescut la 24,6 miliarde în al treilea trimestru, o creștre de 17% în ultimele 12 luni. Distribuția creditării rămâne echilibrată între segmentul companiilor (43%) și cel al persoanelor fizice (57%)”, menționează ING Bank.

De asemenea, soldul creditelor acordate întreprinderilor mici și mijlocii a crescut cu 23% față de anul trecut, susținut de lansarea unui nou produs de creditare – ING SRLeu, lansat in iunie.

În segmentul persoanelor fizice, creditul de nevoi personale disponibil online a fost extins și cu opțiunea de refinanțare.

Potrivit ING Bank, rata creditelor neperformante („NPL”) a scăzut până la 3%, cu 0,2% mai puțin față de anul anterior, și mult sub media pieței.

Crește cota de piață și pe segmentul depozitelor

Cota de piață în segmentul depozitelor atrase a ajuns la 9% susținută de creșteri atât pe segmentul persoanelor fizice, cât și pentru clienții companii.

Valoarea depozitelor a crescut cu 4,6 miliarde de lei, cu 18% mai mult față de acum 12 luni, până la 29,6 miliarde lei.

Au crescut costurile, dar și profiturile

Profitul brut cumulat pe cele trei trimestre este la nivelul de 603 milioane de lei, cu 31% mai mult comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut.

„Creșterea organică puternică, dată de volume și tranzacții mai mari, a dus la venituri majorate cu 28%, depășind 1,35 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului”, menționează instituția.

Costurile operaționale au crescut cu 23%, la 656 de milioane de lei, influențate de costurile de personal, mutarea băncii în noul sediu și investiții în digitalizare.

Costurile de risc au crescut cu 48%, o dată cu creșterea și diversificarea portofoliului, dar și în urma implementării IFRS9 din ianuarie 2018, ajungând la un total de 96 milioane lei. Profitul net a ajuns astfel la 529 de milioane de lei.

Peste 1,2 milioane de clienți în ultimii 25 de ani

Anul viitor, ING Bank România va sărbători 25 de ani de la înființare. „În această perioadă, banca a crescut organic la mai mult de 1,25 milioane de clienți activi, clasându-se pe poziția a șasea în sectorul bancar local după criteriul volumelor de active. Nu am fi putut atinge aceste rezultate fără colegii noștri și fără încrederea și susținerea clienților, cărora le mulțumim”, a mai comunicat ING Bank.

ING precizează că a promovat în tot acest timp „modele de produse și servicii simple, accesibile și corecte, relevante pentru clienți, și a fost un partener activ în susținerea economiei românești”.

După ce acum aproape 15 ani am introdus conceptul de Self’Bank și platforma de internet banking ING Home’Bank, schimbăm acum perspectiva bankingului concentrându-ne pe online și mobil. Recentele lansări ING Business, ING Pay și ING SRLeu susțin strategia digitală bazată pe o experiență diferențiatoare.
Michal Szczurek, CEO ING Bank România

Creștere digitală exponențială

Fiecare nou trimestru aduce noi recorduri în materie de trafic și volum de tranzacții în ING Home’Bank. Astfel, comparativ cu acum trei luni, numărul logărilor a crescut cu 12% și numărul tranzacțiilor cu 5%.

Comparând cele 9 luni cu aceeași perioadă a anului trecut, cei doi indicatori au crescut cu 64%, respectiv cu 33%. Per ansamblu, ING Home’Bank avea la finalul lunii septembrie 680.000 de clienții activi, 55% dintre aceștia folosind aplicația de mobil.

După lansarea creditului de nevoi personale online de anul trecut, ING a actualizat produsul cu opțiunea refinanțării creditelor direct din Home’Bank, ca o soluție complementară la oferta inițială.

Preferința pentru servicii instant și disponibile pe telefon este vizibilă și în rata rapidă de adopție a serviciului ING Pay. Opțiunea permite plata cu telefonul, lansată în iulie, are deja peste 1 million de tranzacții realizate.

Revenire pe piața românească de capital

Al treilea trimestru din 2018 a însemnat pentru ING și revenirea pe piața locală de capital, prin intermedierea unei emisiuni de obligațiuni emise de IIS la cota Bursei de Valori București, plasament gestionat împreună cu BT Capital Partners SA și BRD – Groupe Société Générale SA.

Noi informații pe platforma omni-channel de internet banking

Anunțată prima dată în luna februarie a acestui an, ING Business, platforma omni-channel de internet banking pentru clienții de Mid-Corporate Banking, a fost actualizată cu noi funcționalități. ING Business atinge acum obiectivul tri-dimensional, oferind nu doar componenta de tranzacționare, cât și cea de self-service și canalul direct și personalizat de comunicare. Funcționalitățile vor deveni vizible clienților gradual, pe parcursul următoarelor luni.

Clienții ING își doresc produse simple, rapide și sigure, iar noutățile lansate anul acesta și rata rapidă de adopție a acestora ne validează strategia.

În această vară, ING a lansat un credit instant destinat micro-companiilor, ING SRLeu, disponibil în oricare office ING, care a devenit deja opțiunea folosită pentru 50% din creditele noi acordate instant.

Prima bancă fără caserii și ghișee

Activitatea băncii a fost influențată puternic în acest trimestru și de noul model operațional implementat de la 1 noiembrie. ING Bank România a devenit prima bancă locală ce operează fără caserii și ghișee, birourile teritoriale fiind destinate produselor mai complexe, consultanței oferite de angajați, precum și derularea operațiunilor de tip self-service.

Câteva rezultate ING Group

ING Group continuă să raporteze creșteri în numărul de clienți și volumul de creditare. Numărul de clienți care au ING ca bancă principală a crescut cu 200.000 în al treilea trimestru al acestui an, ajungând  la un total de 12,2 milioane. Iar numărul total de clienți din segmentul de retail a ajuns la 38 milioane.

Valoarea netă a împrumuturilor a crescut cu 6,8 miliarde de euro, în timp ce creșterea netă a depozitelor a fost 3.4 miliarde de euro.

ING a raportat un profit net de 776 de milioane de euro în al treilea trimestru din 2018.

Despre ING
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 37 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.
Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari, medii și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice.
Misiunea ING este aceea de a-i susţine pe oameni să fie cu un pas înainte, în viaţă şi în afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...