6.5 C
București
joi, 23 martie, 2023

Camera de Comerț București a organizat, la sediul său, Adunarea Generală a Asociației Camerelor de Comerț Dunărene

Dată:

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), membră fondatoare a Asociației Camerelor de Comerț Dunărene (DCCA), a organizat la Palatul CCIB Adunarea Generală anuală a acestei organizații de anvergură regională, arată un comunicat transmis marți de CCIB.

La eveniment au participat reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din: Budapesta (care asigură președinția și secretariatul DCCA); București (organizatoare) și Constanța din România; Viena și St Polten din Austria; Regiunea Pesta din Ungaria, Ruse și Vrața din Bulgaria; precum și Camera de Comerț din Istanbul (Turcia), devenită membră a Asociației la Adunarea Generală de anul trecut de la Novi Sad.

Din partea CCIB au participat, de asemenea, Iuliu Stocklosa, vicepreședinte; prof. dr. ing. Ion Hohan, președintele Secțiunii Servicii, vicepreședinte; Pavel Pughin, președintele Secțiunii Industrie, vicepreședinte.

Ce au discutat delegații

Pe ordinea de zi a adunării – statutar constituită – s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică.

„În deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, a vorbit despre importanța camerelor de comerț județene și regionale în dezvoltarea durabilă a economiilor naționale, precum și despre necesitatea identificării priorităților regionale care să fie convergente cu interesele tuturor membrilor DCCA”, arată comunicatul citat.

Președintele CCIB a insistat pe necesitatea alegerii a două-trei proiecte concrete care să reflecte interesele membrilor camerelor de comerț componente ale Asociației.

A doua parte a Adunării generale a avut un pronunțat caracter interactiv. Principalele subiecte abordate au vizat: identificarea unor modalități practice pentru a crește vizibilitatea și credibilitatea Asociației, perspectivele de valorificare a oportunităților oferite de programul chinez de infrastructură „Belt and Road Initiative”, precum și prioritățile Asociației pentru anii 2019-2020.

Foarte bine primită de participanți a fost intervenția dlui Gyorgy Galdi, vicepreședinte al OTP Bank Romania, care a vorbit despre sprijinul pe care banca îl poate acorda dezvoltării afacerilor în România, dar și în țările traversate de Dunăre.

DCCA devine Federația Camerelor de Comerț Dunărene

În prima parte a evenimentului, președintele DCCA, Andras Rev a făcut o prezentare a activității recente a Asociației, a fost dezbătut și aprobat noul statut al Asociației, care se transformă în Federația Camerelor de Comerț Dunărene, urmând să capete și personalitate juridică.

Au fost aleși membrii Prezidiului, ai Comitetului de supraveghere (organism nou înființat, condus începând de astăzi de Ion Hohan, și au fost realeși președintele și secretarul general al Asociației, respectiv Andras Rev și Peter Lorincze.

Prin semnarea noului statut, CCIB devine membră fondatoare a Federației Camerelor de Comerț Dunărene, alături de Camerele de Comerț din Budapesta, Regiunea Pesta, Istanbul, St. Polten, Ruse și Vrața.

„Lista membrilor rămâne deschisă, atât pentru celelalte camere reprezentate la Adunarea Generală, dar a căror aderare este condiționată de aprobarea în forurile interne, cât și pentru celelalte camere de comerț membre ale DCCA, dar care nu au putut participa la această reuniune, cât și pentru alte camere de comerț naționale, regionale sau locale interesate să devină membre ale Federației”, a mai transmis CCIB.

Următoarea Adunare Generală a DCCA va avea loc în luna septembrie 2020 la Istanbul, Turcia.

Obiective principale: Cooperarea și reducerea decalajelor dintre regiunile membre

Mai multe regiuni din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România colaborează, prin intermediul camerelor de comerţ locale, în cadrul Asociației Camerelor de Comerț Dunărene (DDCA), care a luat naștere la 30 iunie 2010, la Budapesta.

DCCA – care devine Federația Camerelor de Comerț Dunărene – a fost creată pentru a sprijini membrii în identificarea de noi oportunităţi de cooperare, facilitarea de contacte de afaceri şi a schimbului constant de informaţii şi bune practici.

„Unul dintre obiectivele majore ale Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene îl constuituie reducerea diferenţelor semnificative în dezvoltarea economică a țărilor ce sunt traversate de Dunăre, de la vest la est”, a mai comunicat Camera de Comerț și Industrie București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...