7.8 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Camera de Comerț București va organiza, în septembrie, Forumul de afaceri româno-thailandez și Festivalul fructelor thailandeze

Dată:

Camera de Comerț și Industrie București – CCIB – va organiza în data de 17 septembrie, la sediul său din centrul Capitalei, un forum de afaceri România-Thailanda, eveniment care va fi urmat de Festivalul fructelor thailandeze, arată un comunicat transmis joi de Camera bucureșteană.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, comunicatul transmis de CCIB (sublinierile aparțin Redacției noastre, RP)

„Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu E.S. Sarayoot Kalayanamit, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Thailandei în România.

La întrevedere au participat, de asemenea, Sirimit Siripala, ministru consilier și adjunct al șefului misiunii, și Kanisapol Sithtichoti, secretar 1 (consul) în cadrul aceleiași ambasade.

Principalul obiectiv al întâlnirii a vizat identificarea unor modalităţi concrete de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale bilaterale, în condițiile în care, potrivit strategiei de relaţii externe a Camerei bucureştene, abordarea Asiei de Sud-Est reprezintă o prioritate.

În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a informat oaspeții cu privire la organizarea de către Camera bucureșteană în colaborare cu firma românească BIS-NIS SRL și cu Thai Exporters and Manufactures Association (TEMA) a Forumului de afaceri româno-thailandez, cu un program consistent de întâlniri business-to-business între membrii delegației thailandeze și reprezentanți ai companiilor românești.

Evenimentul va avea loc în 17 septembrie (9.30-12.00), la sediul nostru, și va fi urmat (16.30-18.30), în același spațiu, de Festivalul fructelor thailandeze.

Delegația thailandeză include reprezentanți a 15 firme ce activează în agricultură, industria alimentară, a cosmeticelor și textilelor. Potrivit președintelui CCIB, cu acest prilej va avea loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureșteană și TEMA.

Schimburile comerciale România-Thailanda încă nu și-au atins potențialul

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a folosit acest prilej pentru a face o prezentare succintă a Camerei bucureştene, subliniind recunoaşterea de care se bucură organizaţia noastră în ţară şi străinătate şi punctând câteva particularităţi ale activităţii CCIB.

În contextul în care nivelul schimburilor comerciale româno-thailandeze nu reflectă potențialul celor două economii, în opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, pe lângă desfășurarea evenimentelor menționate, organizarea unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” dedicată Thailandei, dezvoltarea colaborării la nivel cameral, inclusiv prin semnarea unor acorduri de colaborare, precum și reactivarea Consiliului de Afaceri româno-thailandez pot reprezenta paşi concreţi şi eficienţi în direcţia dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale între cele două țări.

E.S. Sarayoot Kalayanamit a vorbit despre interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, a exprimat întreaga deschidere faţă de proiectele prezentate de preşedintele CCIB și a punctat faptul că există oportunități de cooperare nu numai în domeniul comercial, ci și în cel educațional și în sectorul investițiilor.

În anul 2018, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat un „vârf” de 298 milioane de dolari SUA, datorat nivelului ridicat al exportului thailandez, de 234 milioane de dolari SUA, în timp ce exportul românesc, deși la un nivel record, a înregistrat doar 64 milioane de dolari SUA.

În primele 5 luni ale anului 2019, se constată o tendință de creștere a schimburilor comerciale bilaterale, comparativ cu perioada similară din 2018 (+24,5%), datorată exclusiv importului din Thailanda, care a înregistrat o majorare de 33,1%, ajungând la 151,7 milioane de dolari SUA, în timp ce exportul românesc s-a redus cu 2,5%, la 28,4 milioane de dolari SUA.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...