23.1 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

VIDEO | Campania APPA de educație financiară „Trăiește Viitorul!”  propune o schimbare în lista de priorități financiare ale românilor

Dată:

Campania de educație financiară „Trăiește Viitorul!”, lansată joi de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – și susținută de Metropolitan Life, continuă cu o componentă de promovare în mediul online și prin lansarea platformei www.traiesteviitorul.ro.

„Care e cel mai de preț lucru din viața ta? Și… l-ai asigurat? Cum te vei descurca la pensie din punct de vedere financiar? – iată întrebări care deschid o conversație despre siguranța financiară din viitor. Acel viitor construit astăzi, prin prioritățile stabilite în fiecare zi. De la aceste întrebări au fost dezvoltate și mesajele din campania „Trăiește Viitorul!”: „Cei dragi ar trebui să ocupe primul loc când vine vorba de o asigurare! Aceasta poate costa mai puțin decât o cafea pe zi. Economisește din timp pentru ca viața să fie la fel de frumoasă și la pensie!”

Există soluții pentru a îmbunătăți viitorul. Chiar începând de azi!

Scopul campaniei este de informare privind instrumentele de economisire și protecție pe care românii le au la dispoziție pentru a-și păstra același standard de viață la pensie, precum și în cazul producerii unor situații neprevăzute – accident sau îmbolnăvire.

Cele două spoturi video promovate în cadrul campaniei au la bază ideea unor experimente menite să ducă la conștientizarea unor nevoi care poate astăzi nu par prioritare, dar care pot influența radical viitorul fiecăruia.

„Vestea bună din mesajele campaniei este că există soluții pentru a îmbunătăți viitorul. Chiar începând de azi!”, menționează APPA.

„Trăiește Viitorul!”  este cea mai amplă campanie organizată până în prezent, dedicată asigurărilor de viață și sistemului de pensii private. Considerăm un astfel de demers absolut necesar într-o piață dominată încă de asigurările auto și într-o țară în care, potrivit studiului KPMG, un român pensionat în 2048 va avea din pensia de stat o rată de înlocuire a venitului obținut ca salariat de sub 40%. Ne concentrăm pe mediul online în comunicare și pe o abordare prietenoasă, directă și transparentă, pentru că avem încredere că în acest fel putem atinge un public cât mai larg. Toți vrem un viitor cât mai sigur și liniștit, iar pentru acest scop e necesar să acționăm acum, în prezent.

Mihaela Cîrcu, Project Manager APPA.

Conștientizarea duce la nevoia de informare

Conștientizarea duce, firesc, la nevoia de informare și aici intervine rolul portalului www.traiesteviitorul.ro. Acesta oferă informații clare, structurate simplu, privind principalele aspecte pe care trebuie să le cunoască fiecare despre utilitatea asigurărilor de viață, precum și despre sistemul pensiilor private.

Execuția campaniei online a fost realizată de echipa Centrade Cheil și a beneficiat de cunoștințele în domeniul financiar ale specialiștilor APPA.

În România, doar unul din 5 adulți are o înțelegere a produselor financiare de bază. Prin acțiunile de educație financiară la care ne alăturăm, inclusiv prin acestă campanie, ne asumăm un rol activ de informare a românilor privind beneficiile asigurărilor de viață și ale pensiilor private. În general, există o reticență a consumatorilor față de produse care le vor aduce beneficii în ultima parte a vieții sau în situații ipotetice și neplăcute. Iar mesajul campaniei îi transpune pe cei care o urmăresc în situația din viitor când e mai dificil să îți păstrezi același nivel de trai fără economii suplimentare față de pensia obținută de la stat. În același timp, asigurările de viață ar trebui considerate o prioritate pentru a proteja sănătatea personală și viitorul celor dragi, deși în realitate lucrurile materiale încă sunt protejate pe primul loc. De aceea, scopul campaniei este să schimbe aceste percepții pentru ca o utilizare cât mai extinsă a asigurărilor de viață și a pensiilor private să contribuie în timp la creșterea nivelului de trai al populației.

Ciprian Lăduncă, CFO Metropolitan Life și Membru în Consiliul de Administrație al Metropolitan Life SAFPAP SA

Studiu KPMG – Românii și asigurările

Campania „Trăiește Viitorul” a fost inițiată în luna mai a acestui an și are la bază un studiu realizat de KPMG la solicitarea APPA, care ilustrează nevoia de creștere a nivelului de educație financiară în România.

Câteva concluzii ale acestui studiu:
– Un român alocă, în medie, 18 euro pe an pentru asigurările de viață, media Uniunii Europene fiind de 1.300 de euro
– Doar 1 din 5 români economisește pentru bătrânețe
– Se estimează că un român pensionat în 2048 va avea din pensia de stat o rată de înlocuire a venitului obținut ca salariat de sub 40%, comparativ cu nivelul recomandat de OECD de 70%
– România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește educația financiară, indicatorul care măsoară nivelul acestei componente fiind de 21%, comparativ cu nivelul mediu al UE, de 52% .

Mai multe informații despre campanie și studiul KPMG găsiți pe www.traiesteviitorul.ro.

Despre APPA

Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – APPA – este o organizație non-guvernamentală ale cărei principale scopuri sunt promovarea conceptului de asigurare, protejarea intereselor consumatorului de produse de asigurare prin susținerea creșterii gradului de educare în asigurări în rândul populației din România.
Încă din 2010, APPA a organizat primele campanii naționale de informare și educare a populației, conferinţe internaționale și naționale şi alte tipuri de proiecte menite să ducă la îndeplinirea obiectivelor Asociației.
De asemenea, Asociaţia elaborează studii şi analize privind priorităţile în domeniul asigurărilor.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc. și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.
Înființată în 1868, MetLife este una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor, pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să găsească direcția într-o lume în permanentă schimbare.
MetLife are operațiuni deschise în peste 40 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Statele Unite ale Americii, Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.
Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Bento raportează o creștere cu 71% a veniturilor din exploatare și cu 132% a profitului net în primul semestru din 2023

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de...

Renovarea și reabilitarea clădirilor istorice cu ajutorul tehnologiei

Clădirile istorice din România necesită renovare și reabilitare meticuloasă  autentică. Pentru ca o clădire să fie declarată de importanță istorică, ea trebuie să fie veche de cel...

Agroland Agribusiness raportează venituri de 28,6 milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei în primul semestru din 2023

Agroland Agribusiness (BVB: AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 28,6...

eMAG: plata cu cardul a ajuns la 63% vara aceasta, mult peste media anului trecut

Vara care tocmai s-a încheiat a adus mai multe comenzi pe eMAG, iar clienții au intrat mai des online și au plătit cu cardul...

Exim Banca Românească lansează plățile contactless cu telefonul prin Google Pay

Exim Banca Românească introduce în portofoliul său serviciul Google Pay oferind clienților băncii posesori de carduri posibilitatea de a efectua plăți contactless rapide și...

Holde Agri Invest construiește un siloz la ferma Frumușani, în urma unei investiții de 8 milioane de lei

Holde Agri Invest, companie românească ce exploatează terenuri agricole, anunță realizarea unei noi investiții la nivelul fermelor sale, prin construirea unui siloz cu o...