13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

CCI București: Oamenii de afaceri din Hong Kong sunt interesați de sectorul IT&C din România

Dată:

Directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), George Vodislav, a primit la sediul Camerei bucureștene misiunea economică organizată de Camera de Comerț Hong Kong în China (HKCCC), condusă de Warren Law, director executiv al COV Capital Group, companie de investiții având reprezentanțe în Beijing, Hong Kong, Taipei și Silicon Valley (SUA), precum și de Amy Siu, președinta HKCCC.

Vizita face parte din programul acestei Camere de a  oferi firmelor membre, cu activități atât în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong cât și în China continentală, oportunitați de extindere a afacerilor în Uniunea Europeană.

La eveniment au participat, de asemenea, prof. univ. dr. Gheorghe I. Gheorghe, președintele Secțiunii Cercetare-Dezvoltare-Inovare, vicepreședinte al CCIB, Pavel Pughin, președintele Secțiunii Industrie, vicepreședinte al Camerei bucureștene, și Florin Vrejoiu, directorul executiv al Asociaţiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din România (ATIC).

Din delegația din HHCCC au făcut parte oameni de afaceri ce activează în: tehnologia informației și comunicații, logistică și planificare urbană, industria alimentară și a băuturilor, precum și consultanță în domeniul fiscal.

Principalele obiective ale întrevederii au vizat o mai bună cunoaștere de către oaspeţi a mediului economic și investițional din România, precum și identificarea unor oportunități de afaceri în țara noastră.

România, o zonă de stabilitate și securitate

În deschiderea întâlnirii, George Vodislav a vorbit despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, precum și despre mediul de afaceri românesc, punctând importanța economică a Bucureștiului, în context național și regional.

Oaspeții au avut ocazia să fie informați că România este o zonă de stabilitate și securitate care oferă oportunități de afaceri diversificate partenerilor străini (schimburi comerciale reciproc avantajoase, facilități pentru investitorii străini, stimularea și sprijinirea mediului de afaceri autohton pentru internaționalizarea afacerilor etc).

Au fost prezentate principalele sectoare care oferă oportunități de afaceri, inclusiv investiții, cu accent pe domeniul tehnologiei informației și comunicații. În acest context, prezentarea dlui Florin Vrejoiu, Romanian ICT, a captat interesul oaspeților și a provocat un interesant schimb de idei și informații.

În a doua parte a evenimentului, reprezentanții Holdingului Valvis SA au prezentat două dintre produsele proprii, Aqua Carpatica și vinurile Sâmburești, participanții având posibilitatea degustării acestora, precum și o sesiune consistentă de întâlniri B2B, cu reprezentanți ai unor firme românești interesate să dezvolte afaceri în Asia de Sud și Est.

Schimburile comerciale: peste 86 de milioane de dolari

În primele șapte luni ale acestui an, statistica română indica o valoare a schimburilor comerciale cu RAS Hong Kong de 86,8 milioane de dolari SUA (USD).

Din acest total, exporturile către RAS Hong Kong s-au cifrat la 73,5 milioane USD, în creștere cu 147% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile au fost de 13,3 milioane USD, în creștere cu 60% față de totalul importurilor înregistrate în primele 7 luni ale anului precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...