7.8 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Ce de-al treilea Summit RePatriot e în plină desfășurare la Alba Iulia

Dată:

Ce de-al treilea Summit RePatriot, început joi la Alba Iulia, este în plină desfășurare, reunind peste 200 de antreprenori din diaspora și din țară care promovează România drept o destinație de investiții.

„Pornită în 2015, inițiativa RePatriot răspunde unei realități dramatice a României, țara europeană care a pierdut în ultimele decenii patru milioane de cetățeni, țara europeană care și-a exportat practic foarte mulți oamenii făcuți pentru afaceri, oamenii cu curaj, cu spirit de inițiativă și aventură, gata să-și asume riscuri, oamenii care au lansat afaceri și au produs bunăstare în Occident”, arată un comunicat al organizatorilor.

Animați de modelul de business occidental și de iubirea de țară, sub deviza „Noi facem România mai bună!”, antreprenorii cu succes din diaspora și cei din țară împărtășesc experiențe și stabilesc conexiuni în aceste zile în orașul Unirii de la 1918. Dar nu e numai istorie, ci este despre viitor.

Marius Bostan, antreprenor și inițiator RePatriot

„România nu mai e doar o promisiune, e o certitudine”

„România nu mai e doar o promisiune, e o certitudine” a spus Dragoș Roșca, președintele Romanian Business Leaders. „Spre deosebire de acum 10-15 ani, România a trecut din faza de potențial spre certitudine. Sunt foarte multe domenii în care România performează. IT-ul este, probabil, cel mai performant domeniu, un domeniu care a crescut enorm în ultimii zece ani, cu afaceri realizate atât de mari corporații, dar și cu un sistem foarte dezvoltat de companii române active în IT ca lideri globali în domeniile lor, în liga cea mai selectă, aflate încă mâna fondatorilor români. Apoi, întotdeauna se spunea că România are un potențial fabulos în domeniul agriculturii. Azi e vorba de certidudine: în cultura cerealieră, România este în top în Europa, via și viticultura s-au modernizat cu fonduri europene, e performanță în domeniul procesării produselor alimentare”.

Dragoș Roșca a mai enunțat turismul, real estate-ul și retail-ul ca domenii în care România devine certitudine. „Începe să se schimbe fața  țării, este un context mult mai favorabil decât în trecut pentru a face business în România”, a încheiat președintele Romanian Business Leaders.

Sandra Pralong: „Vă invit să fiți exigenți cu noi, reprezentanții statului”

Sandra Pralong, consilier de stat la Președinția României, a transmis salutul Președintelui Klaus Iohannis, cel care, la Cotroceni, a găzduit în 2016 prima ediție a acestui summit din dorința de a schimba paradigma prin care statul român se raportează la Diaspora.

„Vă invit să fiți exigenți cu noi, reprezentanții statului” , a spus Sandra Pralong.

Pentru ca statul să poată performa vă cer să fiți cât mai exigenți cu instituțiile statului și să fie cât mai vocală așteptarea pe care o aveți de la stat. Doar în acest fel România va deveni mai bună și vă va primi așa cum meritați. Statul va performa pe măsura presiunii pe care o puneți pe instituții.

Sandra Pralong, consilier de stat la Președinția României

La rândul său, George Haber, unul dintre cei mai renumiți și prolifici antreprenori din America, a pus accentul pe necesitatea exploatării creativității și adaptabilității specifice românilor. Sunt trăsături dobândite în istorie din așezarea unei țări latine între popoare cu culturi atât de diferite, a spus George Haber. „În loc să ne văicărim de lucrurile rele care ni s-au întâmplat, să înțelegem că am dobândit calități pe care alte popoare latine nu le au. Dezavantajele istoriei să le transformăm în avantaje. La 100 ani de la reunificare, să facem un nou plan”, și-a expus viziunea antreprenorul din Silicon Valley care a fondat mai multe companii vândute apoi pentru sute de milioane de dolari.

„În zece ani să devenim centrul de tehnologie cel mai eficient din lume. Machine learning e cea mai mare schimbare pe care Pământul a văzut-o, care în zeci de ani va schimba absolut totul. E un context de high tech în care România are un avantaj extraordinar, căci avem ceea ce lipsește altora, avem acest multiculturalism + creativitate, un motor absolut necesar pe care școala engleză, americană sau franceză nu îl posedă. Dacă ne focusăm pe tehnologii, noi putem să devenim lumina viitorului în 10 ani. Aceasta e viziunea mea într-o lume care evoluează spre tehnologie”, a spus George Haber.

România, ca destinație de investiții

Au prezentat România ca destinație de investiții: Camelia Șucu – co-fondator al ClassIN, Felix Pătrășcanu – managing director FAN Courier, Bianca Grip – fondator Grip Ads, Simona Pirtea – managing partner Pirtea Law Office, Florin Furdui – country manager Portland Trust, Sorin Mîndruțescu – country leader Oracle România, Mihai Dohotar, antreprenor în Grecia și Mirabela Miron, președintele Avisso.

Cu ocazia celei de-a treia ediții a summitului RePatriot, participanții vor onora Catedrala Încoronării (ortodoxă) din Alba Iulia, precum  și Catedrala „Sfânta Treime” (greco-catolică) și Câmpia Libertății din Blaj, locurile binecuvântate în care lupta politică pentru întregirea țării a început în 1848, s-a desăvârșit în 1 Decembrie 1918 și s-a celebrat în 1922 prin încoronarea ca suverani ai României Mari a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Programul întregului eveniment îl puteți găsi aici: http://repatriot.ro/agenda-summit-2018/

Mai multe informații despre eveniment sunt la http://repatriot.ro/summit-2018/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...