14 C
București
sâmbătă, 15 martie, 2025

Ce se va întâmpla cu Tarom? Declaraţiile lui Grindeanu

Dată:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că situaţia economică a Tarom „nu este una fericită”, iar dacă nu este pus în aplicare planul de redresare pe care ministerul de resort şi Comisia Europeană l-au agreat, există riscul falimentării companiei de transport aerian.

Potrivit lui Grindeanu, indiferent care este conducerea Tarom, trebuie să urmărească pas cu pas respectivul plan, pentru a avea şansa salvării companiei.

„Situaţia economică a Tarom nu e una fericită. Dar, statul român, în speţă Ministerul Transporturilor, a agreat împreună cu Comisia Europeană un plan, ca să avem o şansă să salvăm compania noastră naţională de transport aerian, Tarom. Trebuie să punem în aplicare acest plan pe care, conducerea Tarom, indiferent care e ea, trebuie să-l urmărească pas cu pas”, a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă organizată la Neptun.

Referitor la ameninţările sindicaliştilor de la Tarom cu greva generală, ministrul Transporturilor a afirmat că există discrepanţe majore privind salarizarea în interiorul companiei.

„Eu spun că, în acest moment, există discrepanţe majore de salarizare în interiorul Tarom. Există categorii în interiorul Tarom de personal angajat care este la nivelul de salarizare al unor companii care se află pe profit şi mari companii internaţionale. Dar, totodată, există un procentaj foarte mare din angajaţii Tarom care se află la salariul minim pe economie. M-aş fi aşteptat în primul rând (…) să discutăm despre acea categorie, nu cu mine, cu cei care se află la conducerea Tarom”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a adăugat: „Vreau să subliniez că orice abatere de la acest plan agreat cu Comisia Europeană în mod sigur ne va duce într-un scenariu asemănător cu al altor ţări din regiunea noastră şi nu numai. Dacă ne uităm în jurul României, singurele companii de transport aerian naţionale care au rămas pe piaţă sunt Tarom şi Lot-ul polonez. În rest, toate au fost închise, toate sunt falimentare. (…) Şi aş face un apel la înţelepciune la toată lumea. Nimeni nu vrea să intre în acel scenariu pesimist pentru compania Tarom”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.