20.2 C
București
joi, 25 iulie, 2024

CEO-ul Liberty Steel, Jon Bolton, cumpărătorul SIDEX, anunță planurile sale de creștere pentru combinatul de la Galați

Dată:

Urmare a comunicatului prin care Liberty House anunță achiziția fostului combinat SIDEX Galați de la ArcelorMittal, Jon Bolton, Chief Executive Officer al companiei Liberty Steel s-a întâlnit săptămâna trecută, la București, cu Viorel Ștefan, viceprim-ministru al României.

„Oficiali ai Liberty House s-au întâlnit cu reprezentanți ai echipei de management și ai sindicatelor de la Galați și au discutat despre planurile de creștere a capacității cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022, precum și despre intenția de a investi în producția primară de oțel și în cea de rulouri laminate la cald”, menționează compania, într-un comunicat.

Ce oportunități vede Liberty House în România

Jon Bolton a discutat cu Viorel Ștefan și despre oportunitățile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susține planurile ambițioase de creștere și de investiții în infrastructură.

Aceste oportunități includ, pe de o parte, creșterea capacității de producție a Combinatului, iar pe de altă parte, investițiile în educație, cercetare și dezvoltare precum și explorarea potențialului de a crea noi produse din oțel cu o valoare adugată.

În momentul de față Liberty fabrică produse ce pot completa oferta existentă a Combinatului de la Galați și astfel susține actualul plan de dezvoltare în România. Această gamă include produse tubulare  pentru petrol și gaze naturale, șine pentru căile ferate, produse speciale pentru industria aviatică și de apărare.

Colaborări și pe alte planuri

În plus, a fost adusă în discuție posibilitatea colaborării și pe alte paliere cu Alianța GFG, cum ar fi: servicii financiare, energie, infrastructură și zona imobiliară.

Rolul Fundației GFG în încurajarea, susținerea și promovarea tinerilor care își doresc să urmeze o carieră în zona industrială a fost, de asemenea, o prioritate pe agenda discuțiilor.

„Pentru Liberty House, relația cu Guvernul României este foarte importantă și există deschidere pentru colaborări viitoare”, precizează compania.

Cum va evolua dezinvestiția ArcelorMittal

Finalizarea procesului de achiziție a pachetului de dezinvestire (format din combinatele de la Ostrava, Galati, Skopje și Piombino) depinde de finalizarea achiziției combinatului Ilva de către Arcelor Mittal.

De asemenea, procesul este condiționat de aprobarea Uniunii Europene precum și de concluziile consultărilor cu consiliile angajaților la nivel local și european.

Despre Grupul Liberty

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG – un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial.
Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 de persoane și o cifră de afaceri ce depășește 15 miliarde de dolari SUA, include întreprinderi industriale și metalurgice integrate sub marca „Liberty”; un grup de resurse, energetic, transport și infrastructură sub marca „SIMEC”; Wyelands; o filială bancară și financiară, precum și o filială imobiliară, JAHAMA Estates.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...