1.8 C
București
joi, 16 ianuarie, 2025

Coaliția Pentru Dezvoltarea României recunoaște că unii angajatori fac evaziune fiscală

Dată:

Mediul de afaceri, format din companii private cu capital românesc și străin, va aplica și va respecta legile României și asigură că le pasă de angajații săi și de România recunoscând faptul că „la fel ca și în zona bugetară, se fac greșeli, există probleme, sunt persoane și companii care fac evaziune fiscală și nu se respectă legile, dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este corect și este cel care produce bunăstare în România”, arată Coaliția Pentru Dezvoltarea României – CDR – într-o scrisoare deschisă adresată primului-ministru.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat recent că un număr de 157.798 de angajatori nu au plătit CAS pentru angajaţii lor, deşi le-au reţinut banii angajaților din salarii. „Este vorba despre două milioane de angajaţi. Ordonanţa aceasta este completată cu prevederea că angajatorii care reţin la sursă banii de contribuţii şi refuză plata acestora mai departe către bugetul de stat vor avea dosare penale”, a spus ministrul.

REVISTA PATRONATELOR redă în continuare, integral, conținutul scrisorii deschise a CDR.

„Domnule Prim Ministru al României, Mihai Tudose,

Anul 2018 va fi un an greu pentru România, pentru politicieni, cetățeni și companii, deopotrivă.

Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgență actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste 7 săptămâni. Înțelegem că mesajele noastre de îngrijorare generală, dar și observațiile propuse Ministerului de Finanțe nu au fost considerate suficient de relevante de către autorități pentru a fi puse în aplicare.

Sigur, Guvernul poate adopta Ordonanțe de Urgență (chiar dacă urgența nu se justifică) și fără să țină cont de argumentele mediului de afaceri.

Domnule Prim Ministru, noi mediul de afaceri, format din companii private cu capital românesc și străin, vom aplica și vom respecta legile României. Vă asigurăm că ne pasă de angajații noștri și de România. Vom vedea în viitor dacă îngrijorările noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, sperăm sincer să nu fie cazul!

DAR: Ce se va întâmpla dacă nu ne-am înșelat?

Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele Guvernului României conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru școli, infrastructură sau servicii medicale este unul profund fals și dăunător societății românești.

Negreșit și în mediul privat (ca și în zona bugetară) se fac greșeli, există probleme, sunt persoane și companii care fac evaziune fiscală și nu respectă legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este CORECT și este cel care produce bunăstare în România. Companiile cu capital străin (multe dintre ele multinaționale), băncile și sute de mii de antreprenori români își respect angajații și legile țării. Ei sunt cei care asigură banii din care sunt plătiți profesorii și doctorii, magistrații și judecătorii, din care sunt construite școlile și spitalele. Banii care susțin administrația publică. Banii din care se dezvoltă România. Toate aceste companii și toți acești antreprenori trebuie RESPECTAȚI.

Dacă Guvernul are dovezi clare că sunt companii cu capital autohton sau străin care nu respectă legea, vă rugăm, în mod public, să le nominalizați și să informați instituțiile abilitate.

Domnule Prim Ministru, cetățenii României au dovedit că își găsesc repede alternative de a trăi și în alte țări. Pentru a crea prosperitate în România, mediul privat are nevoie de RESPECT, ÎNCREDERE și PREDICTIBILITATE, din partea celor care conduc țara.

Domnule Prim Ministru, în cele din urmă, cine va răspunde pentru oportunitățile pierdute și pentru plasarea României într-o altă ligă pentru investitori, din cauza modificărilor masive aduse Codului Fiscal din 2018 și anunțarea lor cu doar 7 săptămâni înainte să intre în vigoare?

Din respect pentru dumneavoastră și instituția pe care o conduceți, vă informăm că organizăm o conferință de presă miercuri, 15 noiembrie, pentru a detalia aceste mesaje.

Coaliția pentru Dezvoltarea României, în numele a peste 2.000 de companii, care angajează peste 600.000 de oameni și generează anual afaceri de peste 50 miliarde de euro.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...

Analiză CITR| Numărul companiilor de impact în dificultate atinge cel mai înalt nivel din 2013 până în prezent.

43% din totalul companiilor de impact sunt restructurabile sau aflate în insolvență iminentă. Numărul companiilor în insolvență iminentă a ajuns la 6.949, cel mai...