20.2 C
București
joi, 25 iulie, 2024

Complice.ro anticipează: 75% din experiențele-cadou vor rămâne în mediul virtual după ieșirea din starea de urgență

Dată:

Odată cu ieșirea din starea de urgență, Complice.ro – magazin online de cadouri experiențiale – reia implementarea experiențelor offline și anticipează că mai mult de 50% dintre partenerii care pun la dispoziție astfel de experiențe își vor reîncepe activitatea. Cu toate acestea, „estimările arată că, pentru următoarele luni, aproximativ 75% dintre clienți vor prefera în continuare experiențele online, iar cele din offline se vor orienta spre cele private, în special din sfera adrenalinei și a mini-vacanțelor cu camperul sau autorulota”, arată un comunicat transmis luni de Complice.ro.

Evoluția din primul trimestru a fost una pozitivă pentru Complice.ro, aproape de dublarea cifrelor față de perioada similară a anului precedent. Astfel, creșterea înregistrată pentru ianuarie-martie 2020 a fost de 85% comparativ cu ianuarie-martie 2019.

Impactul negativ al crizei globale a fost semnificativ, însă Complice.ro a dezvoltat rapid, în doar câteva zile, portofoliul de experiențe online, ce pot fi accesate în condiții de maximă siguranță și distanțare socială.

Sperăm ca măsurile rapide luate în contextul pandemic și dorința clienților noștri de a reveni cât mai curând la o stare de normalitate, într-o realitate nouă, să minimizeze efectele celor două luni de stare de urgență care ne-au afectat direct, dar și indirect, prin suspendarea activității celor mai mulți dintre partenerii noștri. Astfel, creșterea de 20-25 % estimată pentru acest an nu va fi posibilă și trebuie reconsiderată evoluția cifrei de afaceri în noul context.
Oana Pascu, fondator Complice.ro

Ce cadoruri vor fi experimentate

Zborul cu parapanta, circuitele auto sau moto, degustările de vin sau crearea unui parfum unic sunt câteva dintre cadourile de pe Complice.ro care vor putea fi din nou experimentate odată cu ieșirea din starea de urgență.

Alături de acestea, întreg portofoliul de experiențe online, dezvoltat în perioada de restricții, rămâne disponibil, fiind de altfel din ce în ce mai solicitat de cei care doresc să marcheze într-un mod special evenimente importante, de la aniversări și zile de naștere sau chiar ieșirea din starea de urgență, până la experiențe din zona corporate, dedicate brand engagement-ului.

Clienții B2B rămân în online

Experiențele de reward și recognition specifice segmentului B2B, care au adus anul trecut 60% din cifra de afaceri a Complice.ro, vor rămâne, cel mai probabil, în zona de online în următoarea perioadă, arată estimările bazate pe insight-ul companiilor și al partenerilor.

Cu un portofoliu de peste 20 de experiențe ce pot fi personalizate în funcție de dimensiunea și nevoile fiecărei echipe, Complice.ro adresează diferite zone, de la wellbeing-ul angajaților (inclusiv al celor care sunt părinți și care lucrează remote), la conexiunea dintre membrii aceleiași echipe, dar și punctual, ca tool de reward.

Cum s-a schimbat mediul de lucru

Până acum câteva luni, wellbeing la locul de muncă însemna printre altele asigurarea unui mobilier ergonomic, a unor condiții de lucru confortabile, a unui iluminat potrivit sau chiar a unei cafele de calitate.

În noul context, când munca remote va continua cel puțin câteva luni pentru mulți angajați, wellbeing-ul angajaților cuprinde și alte aspecte, de la consolidarea încrederii în sine, dezvoltarea mecanismelor de coping în condiții de stres, organizarea spațiului personal sau a timpului, astfel încât să fie menținută productivitatea.

„Complice.ro oferă astfel de soluții, iar feedbackul de până acum ne arată că va deveni o componentă importantă a portofoliului nostru, cu 80% dintre clienți din zona corporate care vor prefera în continuare experiențele online”, apreciază Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Printre experiențele dedicate acestui segment se numără: cocktail party-uri virtuale, cine festive remote, ateliere de ciocolată sau de cooking, sesiuni de coaching individuale sau de echipă, dar și experiențe orientate către părinți, cum ar fi întâlniri cu personajele preferate din filmele de animație ale celor mici, kituri de experimente pentru copii, ateliere de povești, workshopuri cu specialiști în parenting.

Vacanțele în natură devin experiențe private

Pe segmentul B2C, Complice.ro estimează un echilibru între experiențe online și offline (55% / 45%), cu mențiunea că acestea din urmă vor fi private, fiind axate pe categoria adrenalină sau experiențe de familie, în grup foarte restrâns.

Experiențele de travel, escapade urbane pentru cupluri sau familie devin de asemenea cât mai private, menținând la minimum interacțiunea cu alte persoane.

Noua realitate îi îndreaptă pe cei care doresc să evadeze din rutina inevitabilă instalată în ultimele luni către experiențe de travel private, cu autorulote care asigură o vacanță inedită în mijlocul naturii și respectând distanțarea socială. De asemenea, mobilitatea care vine odată cu acest tip de experiență face posibilă combinarea acesteia cu experiențe care ridică nivelul de adrenalină, cum ar fi un zbor cu parapanta în zona Brașov.
Oana Pascu

Crește interesul pentru cadourile dedicate copiilor

În privința clienților finali se observă deja o tendință de creștere a interesului pentru cadourile dedicate copiilor, unde sunt îmbinate activitățile distractive și educative cu prezența online a unui personaj preferat din filmele de animație.

Aceste kituri acoperă o săptămână de activități și vin în ajutorul părinților, mai ales în contextul în care grădinițele și școlile rămân în continuare închise.

Complice.ro recomandă inclusiv atelierele de ciocolată, unde poate participa întreaga familie, pe baza unui kit livrat de către un Maestru Ciocolatier, ateliere de origami, dar și experiențe care adaugă un element-surpriză oricărei aniversări: mesaje aniversare personalizate de la celebrități sau chiar melodii unicat dedicate sărbătoritului.

Despre Complice.ro
Complice.ro este un magazin online specializat în cadouri și recompense experiențiale. Pachetele de experiențe sunt orientate atât către zona de business – oferind astfel un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition și incentive pentru angajați, clienți și parteneri de afaceri, dar și soluții creative pentru evenimentele corporate – cât și către zona de dezvoltare personală, relaxare și adrenalină pentru cei care își doresc să depășească sfera cadourilor-obiect.
În cei  4 ani de când activează pe piața cadourilor experiențiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.000 de experiențe inedite pentru clienți din zona corporate și residential, dintr-un portofoliu care include 170 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din București, dar și din restul țării sau chiar de peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...