13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

Cu finanțare de la EximBank, Altex își continuă extinderea și investește în dezvoltarea unui nou depozit

Dată:

Retailerul de electronice și electrocasnice Altex România va dezvolta un nou centru logistic lângă București, în comuna Dragomirești Vale, pe un teren de 15,2 ha care a fost achiziționat de pe piața liberă cu aproximativ 5,5 milioane de euro, arată un comunicat transmis marți de EximBank – principalul fianțator al proiectului.

Noul hub logistic, care reprezintă o investiție totală de peste 37 de milioane de euro, este alcătuit din două clădiri principale de depozitare de aproximativ 90.000 mp suprafață totală și 46.000 mp de platforme logistice externe, proiectarea și construirea urmând a fi realizate de GSE România, selectată pentru experiența sa și pentru soluțiile tehnice inovatoare care vor fi implementate în proiect.

„Prima etapă a proiectului va fi finanțată în proporție de 80% de către EximBank și urmează a fi finalizată în trimestrul I al anului 2019. Etapa a doua a proiectului urmează să fie dezvoltată anul viitor și necesită o investiție de 15 milioane de euro pentru care Altex România caută finanțare”, menționează EximBank.

Noul centru logistic va cumula activitatea care astăzi se desfășoară în patru depozite, oferind astfel disponibilitate mai bună pentru o gamă variată de produse și servicii de livrare mai rapidă clienților noștri. Această investiție reduce costurile operaționale sprijinind promisiunea Altex de a oferi clienților o gamă variată de produse și cel mai mic preț din România.

Dan Ostahie, CEO Altex România

Noul centru logistic dezvoltat de Altex este proiectat pentru a găzdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari până la componente IT și accesorii. Această facilitate modernă va fi deservită de 60 de căi de acces, iar cele 4 lifturi de ultimă generație, fiecare cu o capacitate de 1,7 tone, vor deservi zona de E-commerce. Iluminatul va fi asigurat de un sistem performant LED, proiectat pentru a fi utilizat în condiții diferențiate de mișcare.

Suntem mândri că Altex ne-a încredințat acest proiect strategic. Noul centru logistic de 90.000 mp va servi la susținerea creșterii Altex, iar experiența noastră în proiectarea și construirea de spații logistice aferente sectorului electro-IT va contribui la livrarea cu succes a acestui proiect.

Dan Baloi, Director de Dezvoltare GSE România SRL

Noul centru logistic va îmbunătăți condițiile de muncă pentru cei peste 200 de angajați care își vor desfășura activitatea în 3.500 de mp de birouri și zone administrative, aceștia beneficiind de condiții moderne de lucru, zone de training și de relaxare.

EximBank își respectă angajamentul ferm asumat de susținere a mediului de afaceri și, prin încheierea acestui nou acord cu una dintre cele mai importante companii antreprenoriale românești, jucător de top pe piața pe care activează, continuă să-și consolideze poziția de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinși că acordul cu Altex reprezintă doar o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Și asta pentru că preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri prin susținerea firmelor care vor să consolideze modele de afaceri sustenabile.

Traian Halalai, președinte executiv EximBank

 

Despre Altex România

Altex România este liderul pieței de retail din România în domeniul electro-IT de peste 15 ani, cu 4.000 de angajați. Prin rețeaua națională de 99 de magazine, Altex și 19 magazine Media Galaxy aflate în cele mai importante orașe din tară și magazinele online www.altex.ro și www.mediagalaxy.ro, Altex oferă clienților o gamă variată de produse inovatoare, la cele mai avantajoase prețuri, susținute de soluții optime de finanțare.

Despre EximBank
EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc de peste 25 de ani. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie ca este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare.

Despre GSE România
GSE este specializată în proiectarea la cheie și construcția de clădiri în clădirile industriale, logistice, comerciale, realizând peste 15.000.000 mp. De la înființarea sa, în 1976, GSE a devenit punctul de referință în modelul de afacere,  proiectare și construire la cheie, bazate pe servicii globale în realizarea proiectului de construcție, inclusiv acoperirea aspectelor financiare și juridice, prospectarea terenurilor, studii tehnice, proiectare / construcție și servicii post-îngrijire.
Având în mijlocul atenției cei 380 de angajați, GSE a generat venituri în 2017 de 480 de milioane de  euro,  realizând în total 70 de proiecte. GSE funcționează în multe țări din Europa, fiind prezentă și în China, India și SUA.
În Franța, compania are o rețea de 12 birouri regionale, fiind cea mai mare rețea a unui contractor general.
GSE este prezentă în România din 2005 și a construit facilități pentru Renault-Dacia, Phoenix Geodis, Plexus, MGI Coutier, Point Park Properties.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...