17.4 C
București
marți, 21 martie, 2023

Dezvoltatorul imobiliar Cordia are planuri mari în București | FOTO & VIDEO – cum va arăta proiectul Parcului20

Dată:

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a Grupului Futureal, a anunțat miercuri că va investi 50 de milioane de euro în următorul an de activitate în România. Compania se concentrează pe zonele de Nord și Centru-Nord ale Bucureștiului, având deja în derulare proiectul Parcului20, un ansamblu rezidențial cu 469 de apartamente.

Dezvoltatorul imobiliar intenționează să livreze pe piața din București circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium și medium-high.

România va avea un rol cheie în dezvoltarea operațiunilor Cordia la nivel regional. Ne vom concentra pe atingerea unui ritm de livrare de 500 de apartamente pe an și vom promova pe piața locală un model de proiecte rezidențiale destinate clasei de mijloc, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului.
Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia

Un portofoliu de 2,7 miliarde de euro

Cordia România este parte a Grupului Futureal, care a dezvoltat până în prezent proiecte în valoare de 1,3 miliarde de euro. Compania are în derulare proiecte noi care totalizează 1,4 miliarde de euro, fapt care ridică portofoliul de dezvoltări și active la un total de 2,7 miliarde de euro.

Cum va arăta complexul Parcului20

Programul de investiții demarează cu proiectul rezidențial Parcului20, o investiție de circa 40 de milioane de euro care urmează să fie derulată pe durata a trei ani.

Parcului20 dispune de un teren de 15.000 de metri pătrați și va avea 469 de apartamente, disponibile în peste 30 de configurații.

De asemenea, vor exista 579 locuri de parcare, parcare pentru biciclete și peste 80 de boxe pentru depozitare.

Proiectul va fi construit în două faze de dezvoltare. Cele două clădiri au o înălțime de 11 etaje, iar fațadele sunt placate parțial cu ALUCOBOND® și în totalitate cu vată minerală, fapt care asigură o termoizolare bine calculată și contribuie la estetica ansamblului.

Toate apartamentele sunt dotate cu sisteme smart-home dezvoltate de unul dintre liderii pieței de profil, configurate astfel încât să asigure control, securitate și economii ale consumului de energie.

Ansamblul Parcului20 va avea o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, care include copaci, plante perene, zone de relaxare, grădină yoga și o zonă pentru exerciții. La mai puțin de 100 de metri de proiect se află un parc cu vegetație și un loc de joacă pentru copii, iar la aproximativ 400 de metri distanță se va deschide un nou centru WorldClass.

Prima fază va fi gata în toamna 2020

Prima fază a complexului constă în 260 de unități, a căror dezvoltare va începe până la sfârșitul acestui an, termenul de predare fiind septembrie 2020. Planul de lucru pe sit este constituit de așa natură încât grădina să fie gata în momentul în care se predă faza unu, urmând ca cea de-a doua clădire să fie construită fără a afecta accesul la facilitățile complexului. Cea de-a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima fază.

Obiectivul major al Cordia România este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile care să pună în valoare comunitățile locale existente.

Un proiect emblematic al Futureal: Cartierul Corvin din Budapesta

Proiectele Futureal vizează segmentele office, retail și rezidențial. Divizia Cordia a primit recunoaștere internațională grație proiectului Corvin din Budapesta, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa Centrală și de Est, cu o suprafață de peste 22 de hectare.

Cartierul Corvin a presupus un parteneriat public-privat între compania Cordia și Primăria Budapestei, prin care o întreagă zonă insalubră din centrul orașului a fost reconstruită și transformată în cel mai nou cartier al capitalei maghiare, cu grădini ample, promenadă, centre comerciale, restaurante, cafenele, clădiri rezidențiale și office.

Aceasta după ce, în prealabil, dezvoltatorul a construit locuințe sociale pentru oamenii din categoriile defavorizate, care au fost relocați.

Despre Cordia

Cordia este divizia de investiții rezidențiale a grupului Futureal, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari și investitori din Europa Centrală și de Est. Portofoliul Futureal include dezvoltări de birouri, centre comerciale, proiecte mixed-use și proiecte rezidențiale de mare anvergură.
Cordia a fost premiată și creditată ca fiind una dintre cele mai inovatoare companii din regiune, datorită proiectului Corvin din Budapesta.
Cordia are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de proiecte rezidențiale în Ungaria și Polonia și își propune să facă din România una dintre principalele piețe de investiții pentru divizia de proiecte rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...