23.1 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

E.ON a investit 3 milioane de euro pentru economisirea energiei și condiţii mai bune de educaţie în 54 de şcoli

Dată:

„Energie în școlile copilăriei”, programul derulat de E.ON România şi dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă, a continuat şi în acest an în şcoli şi licee din judeţele Timiş, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Vaslui, arată un comunicat transmis miercuri de companie.

„Energie în şcolile copilăriei” a debutat în 2012, iar de atunci, an de an, au fost montate 27.500 de corpuri de iluminat și 67.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie în acest proiect fiind de aproape 3 milioane de euro.

Proiectul a fost implementat în 54 de unități de învățământ din 16 judeţe din țară, din mediul rural și urban, peste 35.000 de elevi şi cadre didactice fiind beneficiari direcţi.

„Datorită proiectului, peste 10.000 de elevi şi profesori din 10 şcoli beneficiază în noul an şcolar, de condiţii de studiu mai bune. Proiectul din acest an a însemnat achiziţia şi montarea a circa 6.000 de corpuri de iluminat şi a 15.000 de tuburi led, efortul investiţional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 de euro”, precizează compania.

Tehnologia led, economie de până la 80%

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de până la 80% comparativ cu cele clasice, conform producătorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică.

Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scăzut, iluminatul cu led având o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Un alt aspect important al utilizării tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul că aceasta este mai sănătoasă, de exemplu nu apar fluctuaţii, studiul la o lumină improprie poate cauza tensionarea ochilor şi dureri de cap.

Îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a lecţiilor pentru copii într-o manieră sustenabilă, ajutând şi la o reducere a consumului destinat iluminatului spaţiilor de studiu dar şi a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului în care ne dorim să ne implicăm în domeniul educaţiei, şi nu numai. Sperăm că astfel vom contribui la creşterea performanţelor şcolare şi la transformarea sălilor de curs în locuri mult mai prietenoase.
Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON România

Eveniment la Colegiul „Ștefan cel Mare” din Bacău

Proiectul s-a desfăşurat anul acesta în perioada aprilie-octombrie, finalizarea fiind marcată marți, 30 octombrie, la Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău.

Festivitatea de inaugurare a noului sistem de iluminat a adus şi lecţii interesante despre energie susţinute de voluntarii din compania E.ON, nelipsind nici cadouri surpriză pentru copiii care au participat la aceste lecţii.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2018 sunt:
• Liceul Onisifor Ghibu – Sibiu (Sibiu);
• Şcoala Generală Xantus Yanos – Miercurea Ciuc (Harghita)
• Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare – Bistriţa (Bistriţa Năsăud);
• Liceul Teoretic Ioan Buteanu – Şomcuta Mare (Maramureş);
• Şcoala Gimnazială nr.1 – Jimbolia (Timiş);
• Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida – Petroşani (Hunedoara);
• Colegiul Pedagogic Ştefan cel Mare – Bacău (Bacău);
• Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu – Iaşi (Iaşi);
• Şcoala Profesională Specială Ion Pillat – Dorohoi (Botoşani);
• Şcoala Gimnazială – Perieni (Vaslui).

„Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 295.000. Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane de euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii”, a mai comunicat compania.

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice.
Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării.
De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe  de 1,9 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Bento raportează o creștere cu 71% a veniturilor din exploatare și cu 132% a profitului net în primul semestru din 2023

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de...

Renovarea și reabilitarea clădirilor istorice cu ajutorul tehnologiei

Clădirile istorice din România necesită renovare și reabilitare meticuloasă  autentică. Pentru ca o clădire să fie declarată de importanță istorică, ea trebuie să fie veche de cel...

Agroland Agribusiness raportează venituri de 28,6 milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei în primul semestru din 2023

Agroland Agribusiness (BVB: AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 28,6...

eMAG: plata cu cardul a ajuns la 63% vara aceasta, mult peste media anului trecut

Vara care tocmai s-a încheiat a adus mai multe comenzi pe eMAG, iar clienții au intrat mai des online și au plătit cu cardul...

Exim Banca Românească lansează plățile contactless cu telefonul prin Google Pay

Exim Banca Românească introduce în portofoliul său serviciul Google Pay oferind clienților băncii posesori de carduri posibilitatea de a efectua plăți contactless rapide și...

Holde Agri Invest construiește un siloz la ferma Frumușani, în urma unei investiții de 8 milioane de lei

Holde Agri Invest, companie românească ce exploatează terenuri agricole, anunță realizarea unei noi investiții la nivelul fermelor sale, prin construirea unui siloz cu o...