14 C
București
sâmbătă, 15 martie, 2025

Exercițiu pentru îndeplinirea dorințelor în anul 2019 și nu numai. Încercați, merită!

Dată:

Pentru ca o idee să se transforme în fapt sau chiar în obiect material, trebuie să treacă printr-o serie de schimbări care să o aducă din transcendent în concret. Iar momentul de frontieră, când ideea devine materie, este scrisul. Cuvânt, desen, pictogramă… ideea, când e (tran)scrisă, face pasul esențial dinspre lumea ei către lumea noastră. Aici stă puterea omului: își SCRIE ideile! Le transformă, astfel, în fapte concrete sau în obiecte materiale.

Cu toții avem idei, dar mai ales avem dorințe. Vă propun, în continuare, un fel de procedură – un exercițiu – prin care ne-am putea aduce dorințele din starea lor ideală într-o stare mai apropiată de concret, mai aproape de îndeplinire. Am ales acest moment al trecerii dintre ani tocmai pentru că în acest moment cu toții suntem cumva mai aplicați pentru a ne pune dorințe.

Pe scurt, exercițiul nostru constă în a ne scrie dorințele. Ar trebui să fie 200 sau cel puțin 200, scrise una sub alta, chiar numerotate, dar nu ierarhizate în funcție de priorități. Și exprimate, fiecare, într-un cuvânt sugestiv, adică nu în propoziții. De exemplu, „Dragoste”, „Belșug”, „Sănătate” etc.

Lista aceasta poate fi întocmită de unul singur, dar cel mai bine este să fie împreună cu cei dragi, adică împreună cu cei cărora vreți să vi se îndeplinească simultan aceste dorințe. Iubitul cu iubita. Soțul cu soția. Mama cu tata și copiii (!). Părinții cu bunicii și nepoții.

Masa de Revelion mi se pare cel mai potrivit moment pentru asta. Dar, desigur, poate fi și dejunul sau prânzul dinaintea sau de după trecerea în Anul Nou.

Fiecare participă cu cât mai multe cuvinte-dorințe, lista fiind comună. Fiecare completează când îi vine rândul – ca la șah (când sunt doar doi) sau ca la jocurile de cărți, când sunt mai mulți. Până la urmă, tuturor celor care o scriem ni se va îndeplini, chiar dacă n-a fost – personală – a mea sau a ta. Dorința mea, pentru mine, ți se va îndeplini și ție. Dorința ta, pentru tine, mi se va îndeplini și mie.

Da, 200 de cuvinte-dorințe, lista finală, poate părea un număr cam mare, dar s-ar putea să ajungeți la acest prag și încă să mai aveți idei. Nu vă opriți la 200, dacă mai aveți!

Dacă se întâmplă – și de obicei se întâmplă – să ajungeți la 50-60 și să nu mai aveți idei, luați o pauză pentru inspirație (iată un posibil cuvânt-dorință: „Inspirație”!), pentru că lista asta nu trebuie făcută nici în grabă, nici sub imperiul vreunui termen-limită.

Nu vă forțați să găsiți cuvinte-dorințe din afară! Ele trebuie să vă vină din propriul „rucsac”, pun pariu că în planul său transcendental „rucsacul” cu idealuri al fiecăruia dintre noi este imens. Exercițiul nostru constă în a ne extrage dorințele, rând pe rând, din planul acela sideral pentru a le aduce în planul acesta, material – scriindu-le una sub alta.

S-ar putea să vă vină idei/dorințe/cuvinte care sunt sinonime sau care fac parte din aceeași categorie, de exemplu „Bogăție”, „Belșug”, „Avere” sau „Bucurie”, „Veselie”, „Distracție” sau „Dragoste”, „Iubire”, „Pasiune” ori „Forță”, „Putere”, „Hotărâre” etc. – nu le aruncați, scrieți-le pe listă! Să aveți parte de toate, să vi se îndeplinească toate, în toate formele!!

Nu mai dau exemple, pentru că nu vreau să influențez în vreun fel lista Dumneavoastră. Am vrut doar să vedeți ce fel de cuvinte-dorințe ar trebui să scrieți. Repet, însă, cu încăpățânare: să le scrieți!

E gata lista? Acum, exercițiul e gata, cel mai important lucru s-a făcut: dorințele – fiind scrise una sub alta – au traversat pragul dinspre lumea lor ideală către lumea noastră concretă. Și, foarte probabil, vi s-au întipărit undeva în memoria care vă va ghida, în timp, să treceți la acțiune. (Așa cum se aliniază pilitura de fier spre undele unui magnet, tot așa se vor alinia și acțiunile Dumneavoastră viitoare spre undele acestei memorii, astfel încât cuvintele-dorințele întipărite acolo să-și continue drumul spre materializare. Luați acest „postulat” ca pe o superstiție și nu-i dați prea multă crezare dacă n-aveți chef, dar eu am ținut să-l expun aici pentru că la mine a mers din plin.)

Bun. Lista e gata, dar – dacă nu v-ați plictisit – exercițiul nostru mai poate continua. Câteva sugestii:
– Grupați cuvintele-dorințele pe categorii și vedeți care categorie are cele mai multe elemente; în ordine descrescătoare, acesta va fi topul celor mai arzătoare!
– Lista are doar cuvinte; detaliați-le, ca pe niște „norme metodologice” despre ce și cum ar trebui să se îndeplinească
– Puteți face diverse statistici – cine cu ce fel de cuvinte-dorințe a participat, câte sunt de ordin material / câte – de ordin spiritual etc.
– Transformați aceste cuvinte-dorințe (sau cel puțin categoriile, dacă le-ați grupat astfel) în planuri concrete de acțiune.

Cu sau fără – dar mai interesant cu – acest exercițiu, vă urez să aveți parte de împlinirea cât mai multor dorințe (cel puțin 200, nu uitați) în anul 2019 și nu numai!

La Mulți Ani!!

1 COMENTARIU

  1. Imi place ideea, am si completat lista, am scos cateva pentru a realiza in primele 10 zile intre care a fost si citirea mai pe larg a revistei Patronatelor, incep sa bifez realizarile, e si distractiv, dar si ne responsabilizeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.