13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EY își lansează platforma GigNow în România și oferă freelancerilor locali oportunități de angajare în proiecte globale

Dată:

Compania de consultanță financiară EY anunță, într-un comunicat transmis vineri, lansarea platformei sale de angajare GigNow în România.

„Începând de astăzi, platforma asigură freelancerilor români și resursei de talente independente locale oportunitatea de a beneficia de colaborări în cadrul unor proiecte globale ale EY sau ale clienților săi”, menționează compania.

Ce este GigNow

GigNow este o platformă online concepută de EY ca spațiu virtual de întâlnire între nevoile angajatorilor de resurse umane specializate și specialiștii de top disponibili, valorificând procesul de cerere și ofertă din zona forței de muncă, în condițiile din prezent dominate de o maximă flexibilitate și adaptabilitate.

Platforma EY GigNow asigură accesul specialiștilor independenți la o gamă diversă de proiecte din zonele de consultanță de business, asistență în tranzacții, asigurări și asistență fiscală, precum și din zona de IT și tehnologie legată de zona de business.

Platforma GigNow este un instrument prin care EY răspunde evoluțiilor actuale din piața de muncă și a nevoii de agilitate pe zona talentelor, prin valorificarea superioară a facilităților asigurate de tehnologie.

Bogdan Ion, despre piața muncii: „companiile tind să devină o comunitate flexibilă”

Vorbind despre tendințele globale care se fac simțite în prezent pe piața muncii, Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale, menționează: „În domeniul nostru, al serviciilor profesionale, deja lanțul valoric al capitalului uman s-a schimbat într-o structură hibridă care include o interacțiune constantă între angajații full-time, angajații din locații de tip near-shore sau off-shore, contractori externi și procese de tehnologie. La nivel general, companiile tind să devină o comunitate flexibilă de angajați permanenți și contractori implicați temporar în proiecte”.

Companiile vor angaja persoana care deține competențele necesare la acel moment pentru acel proiect. Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selecție la angajare, ci se va ține cont de competențele ideale pentru proiectele în derulare. Vom asista la o diminuare a importanței diplomelor de studii superioare și la o creștere a importanței diplomelor de competențe. Anticipăm, de asemenea, o competiție între companii în a oferi oportunități de învățare și dezvoltare.
Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova

Ce pot face freelancerii

Platforma GigNow este deschisă tututor celor interesați să lucreze în proiectele dezvoltate de EY sau de clienții săi, fie în țara în care se derulează proiectul, fie de la distanță, având posibilitatea să contracteze un proiect punctual, să acopere o competență specifică sau să se alăture companiei într-o perioadă de creștere sezonieră a volumului de muncă.

Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni, existând și posibilitatea angajării specialistului independent și pentru o perioadă mai îndelungată.

Pentru a avea acces la proiectele din platforma GigNow, candidații trebuie să se înregistreze și să-și depună aplicația pentru proiectele deschise.

Avantajul pe care îl aduce platforma este că oferă candidaților atât opțiunea de a-și alege singuri contractele pentru care vor să aplice, cât și posibilitatea de a lucra cu o echipă dedicată de recrutare în identificarea proiectelor potrivite.

GigNow aduce flexibilitatea și autonomia de care au nevoie oamenii de azi. După criza economică din 2008, când o parte din angajați și-au pierdut locurile de muncă, cei mai mulți rămași activi au devenit freelanceri. Între timp, tehnologia, mobilitatea forței de muncă și schimbarea generațională au accentuat fenomenul. În EY, ne este deja clar că atunci când apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gândim automat doar la a angaja, ci avem în vedere un mix de opțiuni care includ: angajați part-time, full-time, centre de excelență, roboți, contractori. Platforma GigNow lansată de noi facilitează atât transparența, cât și agilitatea în interacțiunea dintre firmă și contractori și își propune să răspundă nevoii de flexibilitate tot mai puternică în piața muncii. Companiile care sunt încă rezervate în a utiliza și alte forme de colaborare trebuie să ia în calcul că relația de tip furnizor-client poate co-exista alături de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate.
Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader

Platforma GigNow asigură acum acces global și pentru freelancerii români la proiecte de top, EY alăturându-se prin această inițiativă organizațiilor care susțin și promovează flexibilitatea muncii.

În același timp, „prin acest demers EY își propune să identifice resurse de talent pe care să le conecteze la oportunitățile oferite de proiectele din platformă”, a mai precizat compania.

Despre EY România
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 34,8 miliarde de dolari SUA în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018.
În România, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale, cu birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.
EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...