17.4 C
București
marți, 21 martie, 2023

FOTO Parfum Flower Company a intrat pe piața din România:  Trandafirii parfumați ajung din Kenya în 12 ore

Dată:

Cultivatorul și distribuitorul de trandafiri Parfum Flower Company își extinde activitatea în România, astfel că florile regale vor ajunge proaspete în buchetele românilor în doar câteva ore, au anunțat vineri, într-o conferință de presă, reprezentanții companiei.

Primul transport cu avionul a avut loc joi, 30 ianuarie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni.

Nu mai puțin de 2.000 de fire vor fi culese, împachetate în cutii speciale și încărcate apoi pentru a fi trimise în țara noastră. Cu tot cu escală, trandafirii vor ajunge din Kenya în doar 12 ore, iar transporturile vor avea loc o dată pe săptămână.

Drum mai scurt, prețuri mai mici

Până acum, celebrii trandafiri parfumați mergeau în Olanda, de aici erau vânduți la bursă și trimiși cu tirurile în România.

Drumul se întindea pe două-trei zile, timp în care florile își pierdeau prospețimea, iar costul final era mult mai mare.

„Acum, putem vorbi despre o reducere la jumătate a prețului. Un fir costa 40 de lei, adus prin Olanda, iar trimis direct în România, 20 de lei”, a declarat floristul Alina Neacșa, care nu doar că lucrează cu trandafirii parfumați, dar are și un soi care-i poartă numele. Vorbim despre soiul Alina Parfumella, apărut pe piață anul trecut.

Unde cresc trandafirii

Trandafirii parfumați cresc în ferma kenyană Tambuzi, al cărei proprietar este Tim Bobbs, un englez care a pornit afacerea în 1996, alături de soția sa, Maggie. Aceasta se întinde pe 64 de hectare și produce 700.000 de fire pe an.

Pentru că suntem la Ecuador și nu există iarnă care să întrerupă ciclul de creștere este necesar să-l controlăm biologic. Pentru a avea plante sănătoase dăm o atenție sporită solului. De aceea, creștem trandafirii la altitudini diferite: 2.000 m, 2.200 m și 2.500 m. Încercăm să găsim tipul de trandafiri care se potrivește fiecărui climat.
Tim Hobbs, cultivatorul de trandafiri din Kenya

Ferma lui Tim Hobbs dezvoltă an de an specii noi de trandafiri cu parfum de grădină. În prezent, produce, în mod constant, 80 de varietăți.

Trandafirii africani, în aranjamentele nunților regale

Celebritățile din toată lumea vor ca la petrecerile lor extravagante să aibă parte de aranjamente florale realizate din trandafiri parfumați de grădină.

Printre acestea se numără și ducii de Sussex. La nunta Prințului Harry cu Meghan Markle sute de trandafiri albi parfumați și bujori au îmbrăcat Capela St.George de pe domeniul Caselului Windsor.

Am început acum șapte ani și suntem o companie mică, în dezvoltare. Poate vă întrebați de ce vând trandafiri parfumați și nu altceva. Simplu! Atunci când îi dau cuiva să-i miroasă crede că nu sunt reali. Oamenii au o reacție de mirare.
Wouter de Vries, managerul Parfum Flower Company

În plus, esența trandafirilor parfumați se folosește de Casa Dior pentru parfumurile Christian Dior.

Despre Parfum Flower Company
Împreună cu olandezul Wouter de Vries, Tim Hobbs a deschis în urmă cu șapte ani Parfum Flower Company, astfel că florile ajung să fie exportate din Africa în Europa și SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...