32.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

FOTO Un nou camion fabricat 100% în România: TRUSTON. Cât costă și ce performanțe dezvoltă

Dată:

Producătorul de autovehicule de transport rutier ATP Trucks Automobile a lansat primul său camion. TRUSTON, echipat în variantele basculantă şi betonieră, este asamblat 100% în România. Prețurile de livrare încep de la 85.000 de euro (cel mai mic nivel european), TRUSTON intrând pe piață cu doi ani garanție. ATP Trucks, cu sediul în Baia Mare, își propune să se impună, astfel, în primul rând pe piața românească de vehicule comerciale de profil.

Basculanta TRUSTON este făcută să transporte mai mult și să reziste mai bine în timp, iar betoniera ajunge cu ușurință în cele mai dificile locații, inaccesibile până acum. „Rapoartele de transmisie îi conferă un avantaj în urcarea pantelor și în pornirea de pe loc în plină sarcină”, au declarat reprezentanții producătorilor, la evenimentul de lansare.

În momentul de față sunt finalizate pe linia de asamblare primele 10 autoutilitare, pentru trei dintre ele fiind deja semnate contracte cu clienți din Baia Mare, București și Bistrița.

Rezistența la șocuri sporește capacitatea de transport

Cea mai importantă caracteristică a modelelor TRUSTON este rezistenţa, noul vehicul fiind construit pe două profile în C, unul de 7 mm și unul de 8 mm, puse unul într-altul, ceea ce crește semnificativ rezistența șasiului. Rezistența superioară a componentelor permite transportarea unor greutăți cu 33% mai mari decât media pieței şi se traduce într-o durabilitate sporită a ansamblului.

TRUSTON, date tehnice – versiunea standard:
– preinstalare camere
– climatizare automată
– volan multifuncţional
– Cruise Control (echivalentul „pilotului automat”)
– senzori de ploaie și lumină
– computer de bord
– scaun pneumatic pentru şofer
– volan îmbrăcat în piele artificială
– cabină mare și pat pentru şofer
– suspensie pneumatică la cabină
– nivelul de poluare Euro 6 C, următoarele vor fi Euro 6 D
– bena are o înclinație maximă de 48 grade reglabil
– motor Weichai, nr 1 mondial în motoare Havy Duty
– capacitatea benei – 22 mc, 52 de tone
– tracțiune 8×4
– sistem electronic de frânare normală, cu tamburi și control EBS
– sistem antiblocare a roţilor în frânare (ABS)
– sistem electronic de control al stabililităţii (ESC)
– sistem electronic de control al tractiunii (ASR)
– motor de 430 CP, 316 kW
– motor diesel de peste 6.000 cmc
– cuplu maxim 2060 Nm (1000-1400 de rotații pe minut)
– cutia de viteze este ATP Truck – Fast, manuală, cu 16 trepte
– sistemul de suspensie prevede arcurile cu 11 foi pe faţă şi 13 foi pe spate.

Unitatea de entertainment vine cu touchscreen, ecran color, conectivitate USB, card reader SD, Bluetooth integrat, player video și comenzi pe volan.

Gama de culori ce pot fi asigurate cuprinde roşu, portocaliu, verde, albastru, gri, alb și sanidine.

Capacitatea de producție a fabricii: 360 de camioane pe an

„TRUSTON: îl definim ca un produs în care să te încrezi pentru afacerea ta. Puternic, robust, fiabil, ușor de manevrat, se transpune ca răspuns la nevoia de dezvoltare continuă a ATP Group. Prin ATP Trucks Automobile, ATP Group ajunge la un nivel superior. Avem produsul finit propriu bazându-ne pe o experienţă integrată raportată la piaţa de automotive, reţeaua de service-uri autorizate şi cea de distribuţie auto”, a declarat, la evenimentul de lansare, Mircea Cirţ, președintele ATP Group.

Prezenţa noastră de peste 20 de ani pe piaţa de profil ne-a dat acces la o foarte bună cunoaștere a dorințelor, nevoilor şi exigențelor clienților noștri. Credem că TRUSTON se va impune pe piața românească prin calitățile sale, dar și prin poziționarea prețului competitiv. Capacitatea actuală de producţie este de 360 de camioane pe an.
Mircea Cirţ, CEO&President ATP Group

Radu-Ștefan Oprea: „Încurajez investitorii să folosească toate programele guvernamentale”

Văzând noul camion românesc, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu-Ștefan Oprea, a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:
„Un antreprenor vizionar, Mircea Cirț, a îndrăznit să creadă că putem produce camioane în România. În urmă cu jumătate de an, ne-am întâlnit întâmplător la târgul Hanover Messe în Germania, cel mai mare și important târg pe piața articolelor industriale. Mi-a spus atunci despre proiectele sale, m-a captivat instantaneu și l-am încurajat să folosească toate programele de sprijin pentru investitiții ale Guvernului României. Astăzi, unul dintre visurile sale s-a realizat, au fost lansate basculantele și autobetonierele produse în Baia Mare. Produse unice prin concept și design. Proiectate pentru a fi robuste și exploatate intens în șantierele României. Următorul produs va fi autobuzul electric. Mircea Cirț nu se va opri niciodată din a lansa noi proiecte. Mi-a spus că el a eliminat din vocabular cuvântul imposibil. La fel și minunata echipă pe care o are la ATP Trucks.”

Componente de la cei mai buni furnizori

„În afacerea noastră avem acces la cei mai buni furnizori. Motoarele TRUSTON sunt Power by Weichai. Weichai este Numarul 1 mondial la vânzarea de motoare comerciale diesel de peste 6.000 cmc”, a menţionat Mircea Cirţ.

Din punct de vedere constructiv, șasiul este foarte rezistent, fiind susţinut de două profile în C puse unul într-altul: unul de 7 mm și unul de 8 mm. Bena basculantei TRUSTON este confecționată din tablă Hardox de 8 mm a carei geometrie conferă rezistență sporită.

Betoniera TRUSTON are o capacitate standard de 10 mc, angrenată cu componente Eaton, respectiv Bonfiglioli, şi este fabricată şi ea din tablă Hardox.

Confort la standarde înalte pentru șofer

Cabina TRUSTON vine cu un confort la standarde înalte, fiind orientată spre nevoile șoferului.

Pentru ca șoferul să utilizeze basculanta la întregul său potențial, e important să se simtă confortabil. În dotarea standard, cabina integrează aşadar patul şi scaunul pneumatic pentru şofer, suspensia pe perne de aer.

Designul tabloului de bord este unul modern şi se remarcă prin claritatea și simplitatea instrumentelor astfel că navigarea pentru executarea sarcinilor de lucru primează.

Sistemul de diagnosticare semnalează eventuale defecţiuni astfel încât acestea să poată fi remediate aplicat, direct pe problema indicată.

Distribuţia TRUSTON pe piaţă se realizează prin ATP Motors (https://www.atp-motors.com/), iar clienţii beneficiază de:
– accesorii disponibile online prin E-shop (https://shop.atp-exodus.com/)
– specializare şoferi pentru reparaţii simple
– servicii de mentenanţă şi reparaţii în centre autorizate
– asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor
– servicii specializate de consultanţă pentru vânzare, finanţare si asigurări auto, garanţie extinsă.

ANGAJĂRI la ATP Group

ATP group angajează conducători auto profesioniști pentru activitate la nivel internaţional. Programul de lucru este de 6+2 săptămâni, curse în toată Europa.

Oferta de angajare:
– Venit care însumează peste 2.000 de euro (diurnă de 70 de euro/zi), plătit întotdeauna la timp;
– Transport la şi de la camion asigurat;
– Camioane Euro 5 şi Euro 6 în perfectă stare de funcţionare;
– O echipă de dispeceri dinamică si pozitivă.

„Dacă aveţi minimum 6 luni experienţă în activitatea de conducător auto internaţional, atestat şi card valabile, sunteţi o persoană serioasă şi responsabilă, vă aşteptăm să vă alăturaţi echipei ATP Transit si sa fiti parte din succesul nostru”, menționează compania.
Doritorii pot trimite CV la adresa resurse.umane@atp-exodus.com sau pe WhatsApp la tel. 0040 731 818 157.

Despre ATP Group
ATP Group reuneşte firmele ATP Automotive – producţie şi distribuţie de piese auto, ATP Motors – dealership auto şi ATP Transit – transport rutier intern şi internaţional.
ATP Trucks Automobile este cea mai tânără afacere din cadrul ATP Group. Activitatea de bază este fabricarea autovehiculelor de transport rutier de marfă şi persoane.
ATP Group este un partener de încredere al transportatorilor, activând de aproape 25 de ani în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii pentru profesioniștii din lumea transporturilor. Cu noua sa afacere, poziţia ATP Group se consolidează pe piaţa auto din România şi deschide mai departe perspectiva altor parteneriate.

1 COMENTARIU

  1. in titlu: „camion fabricat 100% in Romania.. in articol „este asamblat 100% în România”. e bine ca s-a sesizat cineva ca exista o diferenta intre cele doua cuvinte… Oricum, mare performanta pentru tara asta ca sunt oameni care au asemenea initiative. Cand ma gandesc ca tot la Baia Mare se fac si Meze Empyrean, alt produs realizat in Romania, not bad not bad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...