19.5 C
București
miercuri, 30 aprilie, 2025

GALERIE FOTO Trenul de lux AM 773, automotorul cu sufragerie, bucătărie şi trei dormitoare – vedetă la expoziţia feroviară INFRATRANS

Dată:

CFR Marfă expune mai multe locomotive şi vagoane la expoziţia de tehnică feroviară INFRATRANS 2019, deschisă zilele acestea în Gara de Nord din Bucureşti, dar şi modulul automotor AM 773 destinat transportului de pasageri în regim premium.

Automotorul, fabricat în 1949 şi modernizat în 2004, are sufragerie, bucătărie şi trei dormitoare din care două cu cabină WC. Un grup de 8-10 persoane ar putea petrece momente agreabile la bordul lui AM 773.

În cabinele-dormitoare, paturile sunt un fel de canapele speciale care se pot extinde pentru două persoane, iar în sufragerie există o masă în mijloc şi canapele în jurul acesteia.

Automotorul este expus la linia 12 din Gara de Nord București.

Motor Maybach de 350 de cai-putere

Printre caracteristicile tehnice afişate de AM 773 se numără motorul Maybach de 350 de cai-putere capabil să dezvolte o viteză maximă de 110 kilometri/oră.

În 2004 au fost modernizate cabina de bucătărie şi grupurile sanitare, automotorul fiind dotat cu instalaţie de aer condiţionat şi de climatizare, geamuri termoizolante şi chiar radiotelefoane.

Astfel că, deşi la exterior arborează o alură retro, de epocă postbelică, AM 773 are la interior tot ce-i trebuie pentru a fi apreciat drept un vehicul al secolului XXI.

Expoziția INFRATRANS, deschisă şi miercuri

În perioada 4-5 iunie, Gara de Nord din Bucureşti este gazda celei de a zecea ediţii a expoziţiei de tehnică feroviară INFRATRANS 2019.

Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor și este organizat de Club Feroviar și Asociația Inginerilor Feroviari din România, cu sprijinul CFR SA, CFR Călători, CFR Marfă, AFER, CENAFER, AIF, Metrorex, STB SA și AGIR.

În spațiul Gării de Nord expun companii de prestigiu din domeniu, românești și străine, de stat și private: Alstom Transport, CENAFER, CFR Călători, CFR Marfă, DB Engineering & Consulting, Grup Feroviar Român (GFR), IMSAT, Informatică Feroviară, ISAF – Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare, Societatea de Transport București (STB) și Voestalpine VAE APCAROM.

Târg de joburi: „Carieră feroviară în România”

În cea de-a doua zi a evenimentului – miercuri, 5 iunie 2019, începând cu ora 11,00, la Salonul Regal al Gării de Nord – are loc cea de-a doua ediție a Târgului de Joburi și Cariere „Carieră Feroviară în România”.

Este de notorietate faptul că sectorul feroviar din România se confruntă cu o acută criză de personal specializat. Pe de altă parte, nu puțini sunt cei care și-ar dori să lucreze în acest sector. „Carieră Feroviară” îi pune laolaltă pe angajatori și pe potențialii angajați, la Târgul de Joburi și Cariere, care se va desfășura în intervalul orar 11.00-16.00.

Cei interesaţi de o carieră în domeniul feroviar vor avea posibilitatea de a cunoaşte direct oferta de locuri de muncă, de a fi recrutaţi şi selectaţi personal în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul companiilor participante la eveniment.

INFRATRANS este un eveniment business-to-business structurat în jurul expoziției dedicate transportului feroviar, administratorilor de cale ferată, furnizorilor de echipamente și componente, operatorilor de transport feroviar public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.