16 C
București
duminică, 26 martie, 2023

GALERIE FOTO Trenul de lux AM 773, automotorul cu sufragerie, bucătărie şi trei dormitoare – vedetă la expoziţia feroviară INFRATRANS

Dată:

CFR Marfă expune mai multe locomotive şi vagoane la expoziţia de tehnică feroviară INFRATRANS 2019, deschisă zilele acestea în Gara de Nord din Bucureşti, dar şi modulul automotor AM 773 destinat transportului de pasageri în regim premium.

Automotorul, fabricat în 1949 şi modernizat în 2004, are sufragerie, bucătărie şi trei dormitoare din care două cu cabină WC. Un grup de 8-10 persoane ar putea petrece momente agreabile la bordul lui AM 773.

În cabinele-dormitoare, paturile sunt un fel de canapele speciale care se pot extinde pentru două persoane, iar în sufragerie există o masă în mijloc şi canapele în jurul acesteia.

Automotorul este expus la linia 12 din Gara de Nord București.

Motor Maybach de 350 de cai-putere

Printre caracteristicile tehnice afişate de AM 773 se numără motorul Maybach de 350 de cai-putere capabil să dezvolte o viteză maximă de 110 kilometri/oră.

În 2004 au fost modernizate cabina de bucătărie şi grupurile sanitare, automotorul fiind dotat cu instalaţie de aer condiţionat şi de climatizare, geamuri termoizolante şi chiar radiotelefoane.

Astfel că, deşi la exterior arborează o alură retro, de epocă postbelică, AM 773 are la interior tot ce-i trebuie pentru a fi apreciat drept un vehicul al secolului XXI.

Expoziția INFRATRANS, deschisă şi miercuri

În perioada 4-5 iunie, Gara de Nord din Bucureşti este gazda celei de a zecea ediţii a expoziţiei de tehnică feroviară INFRATRANS 2019.

Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor și este organizat de Club Feroviar și Asociația Inginerilor Feroviari din România, cu sprijinul CFR SA, CFR Călători, CFR Marfă, AFER, CENAFER, AIF, Metrorex, STB SA și AGIR.

În spațiul Gării de Nord expun companii de prestigiu din domeniu, românești și străine, de stat și private: Alstom Transport, CENAFER, CFR Călători, CFR Marfă, DB Engineering & Consulting, Grup Feroviar Român (GFR), IMSAT, Informatică Feroviară, ISAF – Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare, Societatea de Transport București (STB) și Voestalpine VAE APCAROM.

Târg de joburi: „Carieră feroviară în România”

În cea de-a doua zi a evenimentului – miercuri, 5 iunie 2019, începând cu ora 11,00, la Salonul Regal al Gării de Nord – are loc cea de-a doua ediție a Târgului de Joburi și Cariere „Carieră Feroviară în România”.

Este de notorietate faptul că sectorul feroviar din România se confruntă cu o acută criză de personal specializat. Pe de altă parte, nu puțini sunt cei care și-ar dori să lucreze în acest sector. „Carieră Feroviară” îi pune laolaltă pe angajatori și pe potențialii angajați, la Târgul de Joburi și Cariere, care se va desfășura în intervalul orar 11.00-16.00.

Cei interesaţi de o carieră în domeniul feroviar vor avea posibilitatea de a cunoaşte direct oferta de locuri de muncă, de a fi recrutaţi şi selectaţi personal în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul companiilor participante la eveniment.

INFRATRANS este un eveniment business-to-business structurat în jurul expoziției dedicate transportului feroviar, administratorilor de cale ferată, furnizorilor de echipamente și componente, operatorilor de transport feroviar public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...