17.4 C
București
marți, 21 martie, 2023

IKEA a deschis în București – Pallady – al doilea magazin din România și al 431-lea din lume. Ce vânzări a avut în primele ore

Dată:

IKEA Pallady, cel mai mare magazin din Sud-Estul Europei al companiei suedeze și al 431-lea în lume, și-a deschis luni porțile, consemnând vânzări de peste 310.000 de lei numai în primele cinci ore.

Magazinul, de 37.000 de metri pătrați, pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

IKEA Pallady prezintă, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

O investiție de aproape 90 de milioame de euro

Valoarea totală a investiției în magazin este de aprope 90 de milioane de euro. În plus față de cele peste 500 de locuri de muncă din domeniul construcțiilor care au fost create în timpul construcției magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajați s-au alăturat familiei IKEA odată cu deschiderea noului magazin.

„În total, după 12 ani de prezență pe piață, IKEA a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și a oferit beneficii avansate tuturor angajaților din țară”, arată un comunicat al retailerului.

Oficialii au plantat un arbore inaugural

Deschiderea a fost marcată simbolic prin plantarea unui copac la care au participat Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe, Vladislav Lalic, Property și Expansion Manager al IKEA South East Europe și Cas Lachaert, Store Manager al IKEA Pallady.

Alături de reprezentanții IKEA, la ceremonie  s-au aflat Anneli Lindahl Kenny – Ambasadorul Suediei în România, Ștefan-Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Robert Negoiță – primarul Sectorului 3 al Capitalei.

Suntem bucuroși să continuăm călătoria noastră în România și să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei și cel de-al doilea din București! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienți din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe IKEA din lume! Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic și suntem mai mult decât optimiști că vom continua cu o performanță excelentă în viitor.
Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe

Restaurantul are 550 de locuri, parcarea – 1.300

Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul găzduiește, de asemenea, restaurantul deja celebru în lanțul IKEA, care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești, cu o capacitate de 550 de locuri.

Clienții au la dispoziție 1.300 de locuri de parcare, parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Are și un program tip „Rabla”

Magazinul oferă, de asemenea, un serviciu de buy-back (echivalentul programului „Rabla”), care le permite clienților noștri să-și aducă mobilierul IKEA uzat care este încă în stare foarte bună sau bună și să primească la schimb un voucher.

IKEA Pallady este deschis în fiecare zi de la orele 10.00 la 22.00, în timp ce restaurantul este deschis de la 9.00 la 21.00.

Vânzări de peste 300.000 de lei în primele cinci ore de la deschidere

De la ora 10.00, când s-a deschis oficial, magazinul a fost vizitat de mai bine de 7.000 de oameni.

Până la ora 15.00, IKEA Pallady a înregistrat vânzări de peste 310.000 de lei, valoarea medie a bonului de cumpărături fiind de peste 150 de lei, au anunțat reprezentanții retailerului.

Despre IKEA
INGKA Group este lider mondial în retailul de mobilier și decorațiuni, o companie bazată pe valori, cu oameni pasionați de viața acasă. Viziunea IKEA este să creeze o viață de zi cu zi mai bună acasă pentru cei mai mulți oameni.
Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru acasă.
INGKA Group deține și operează 423 de magazine în 52 de țări (31 August 2018).
Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group.
În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni și 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...