16.8 C
București
luni, 27 martie, 2023

IKEA va livra în 2020 perdele care reduc poluarea aerului din camere printr-un proces asemănător fotosintezei

Dată:

„În curând va fi posibil să reducem poluarea aerului din interior doar cu ajutorul unei perdele. Un tratament bazat pe substanțe minerale, aplicat pe suprafața materialului, permite noii perdele IKEA să descompună poluanții atmosferici atunci când intră în contact cu lumina”, anunță retailerul de mobilă și amenajări interioare.

„Poluarea aerului este o problemă globală și este cu atât mai mare în metropole. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 90% din populația lumii respiră aer poluat, ceea ce ar putea provoca aproximativ 8 milioane de decese pe an. IKEA s-a angajat să contribuie la o planetă cu aer curat, prin reducerea activă a poluanților atmosferici și, de asemenea, oferindu-le oamenilor soluții pentru a purifica aerul din casele lor. Perdeaua de purificare a aerului GUNRID este un nou pas în această direcție”, arată un comunicat transmis de IKEA.

Pe lângă faptul că permite oamenilor să respire un aer mai curat acasă, sperăm ca GUNRID să facă oamenii mai conștienți de poluarea aerului din spațiile interioare, inspirând schimbări comportamentale care să contribuie la o lume cu aer curat. GUNRID este primul produs care utilizează această tehnologie, însă prin dezvoltarea acesteia vom descoperi noi oportunități pentru inovații viitoare asupra altor produse textile.
Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability la Inter IKEA Group

Procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară

Perdeaua folosește o tehnologie unică, dezvoltată de IKEA în ultimii ani împreună cu universități din Europa și Asia, precum și cu furnizori și inovatori IKEA.

„Modul în care funcționează este similar cu fotosinteza din natură. Procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară”, precizează retailerul.

Pentru mine, este important să realizăm produse care rezolvă probleme actuale și care sunt relevante pentru oameni. Materialele textile sunt folosite mult în interiorul locuințelor, iar prin lansarea unei perdele care are capacitatea de a curăța aerul, creăm soluții de purificare a aerului accesibile, care ocupă puțin spațiu și, pe deasupra, fac casa mai frumoasă.
Mauricio Affonso, Product Developer la IKEA Range & Supply

Timp de mai mulți ani, IKEA a redus poluarea aerului din propriile sale operațiuni, prin eliminarea treptată a produselor chimice periculoase și prin reducerea emisiilor în atmosferă.

Anul trecut, IKEA a lansat inițiativa „Better Air Now!” cu scopul de a transforma paiele de orez – reziduuri rămase în urma recoltării orezului, care sunt de obicei arse și care contribuie astfel puternic la poluarea aerului – într-o nouă sursă de materiale regenerabile pentru produsele IKEA.

IKEA s-a angajat, de asemenea, ca până în 2030 să își reducă amprenta globală de carbon cu până la 70% în medie pe produs față de anul 2016.

Știm că nu există o singură soluție pentru rezolvarea poluării aerului. Lucrăm pe termen lung pentru a genera schimbări pozitive, pentru a permite oamenilor să trăiască o viață mai sănătoasă și mai durabilă.
Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability la Inter IKEA Group.

Retailerul mai precizează că „GUNRID, perdeaua care permite purificarea aerului, va fi disponibilă în magazinele IKEA anul viitor”.

Despre IKEA
INGKA Group este lider mondial în retailul de mobilier și decorațiuni, o companie bazată pe valori, cu oameni pasionați de viața acasă. Viziunea IKEA este să creeze o viață de zi cu zi mai bună acasă pentru cei mai mulți oameni.
Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru acasă.
INGKA Group deține și operează 423 de magazine în 52 de țări (31 August 2018).
Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group.
În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni și 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...