8.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

Industriașul britanic Sanjeev Gupta – fondatorul Liberty, cumpărătorul SIDEX Galați – promite investiții mari în România

Dată:

Industriașul britanic Sanjeev Gupta – fondatorul Liberty House Group, care achiziționează SIDEX Galați – a promis vineri, la București, că GFG Alliance (din care face parte Libery) va face investiții semnificative în România, venind să completeze planurile sale de dezvoltare ale combinatului siderurgic de la Galați.

„Declarațiile industriașului urmează întâlnirii pe care Sanjeev Gupta a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă în București, în timpul căreia au discutat despre oportunitățile de investiție din partea GFG în domenii precum energie, infrastructură și servicii financiare”, arată un comunicat transmis de Liberty.

O întâlnire „deosebit de încurajatoare”

Sanjeev Gupta a descris întâlnirea cu Primul Ministru ca „deosebit de încurajatoare” și a menționat că este determinat să construiască o prezență puternică a grupului în România, pe care o consideră „o țară cu un mare potențial de creștere”.

„Premierul României a discutat cu Sanjeev Gupta detalii referitoare la noul program menit să susțină parteneriatul public-privat, mai mult, și-a exprimat interesul puternic de a fi implicat în aceste planuri ambițioase. La întâlnire a participat, de asemenea, Viorel Ștefan, viceprim-ministru”, menționează Liberty.

„Investiții în abilitățile tinerei generații”

„Domnul Gupta și-a luat angajamentul de a investi în abilitățile legate de industrie a tinerei generații, pentru a susține astfel creșterea economică, mai ales în centre industriale cheie cum este Galați”, se mai arată în comunicat.

Sanjeev a mai spus că investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora și posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Capacitatea SIDEX va crește cu 50%

Întâlnirea cu premierul României urmează întâlnirii pe care antreprenorul britanic a avut-o joi, la Galați, cu reprezentanți ai sindicatelor și ai echipei de management ai Arcelor Mittal, companie către care GFG Alliance a realizat o ofertă de achiziție.

Tranzacția se va finaliza la începtul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Întâlnirile pe care le-am avut cu primul-ministru și cu sindicatele au fost productive și s-au realizat într-o notă pozitivă, iar acum vedem oportunutăți și mai mari de a dezvolta combinatul și de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea orașului și a regiunii. Sunt foarte entuziasmat să revin în România și am speranțe mari pentru viitor.
Sanjeev Gupta, fondatorul Liberty Hose Group

Potrivit Liberty, „investiția de la Galați reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty care în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați, cât și cu alți clienți din România”.

Despre Grupul Liberty
Grupul Liberty face parte din Alianța GFG – un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezență în aproximativ 30 de țări la nivel mondial.

Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 de persoane și o cifră de afaceri ce depășește 15 miliarde de dolari SUA, include întreprinderi industriale și metalurgice integrate sub marca „Liberty”; un grup de resurse, energetic, transport și infrastructură sub marca „SIMEC”; Wyelands; o filială bancară și financiară, precum și o filială imobiliară – JAHAMA Estates.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...