22.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

Liberty Steel a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal, inclusiv fostul SIDEX Galați

Dată:

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie deținută la nivel global de Sanjeev Gupta, anunță că a încheiat achiziția de la ArcelorMittal a șapte fabrici de oțel și a cinci centre de servicii în șapte țări din Europa, printre care și fostul SIDEX Galați.

„Tranzacția de 740 de milioane de euro poziționează Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone și acoperă o gamă largă de produse din oțel”, arată un comunicat al concernului.

Numărul salariaților urcă la 30.000

Aceasta este cea mai mare tranzacție într-o singură tranșă realizată de GFG, în urma căreia Alianța ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajați în 30 de țări.

Cele șapte unități care au devenit parte din Liberty dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia.
Centrele de servicii se află în Franța și Italia.

Furnizor pentru industriile-cheie din Europa

Aceste unități, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oțel pentru mai multe industrii-cheie din Europa, printre care: sectorul de construcții și al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospațială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum și de materiale de construcții.

„Liberty Steel își propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unități de producție”, menționează compania.

Acesta este un pas foarte important pentru noi și un reper în evoluția GFG. Suntem extrem de mândri să primim în familia GFG o echipă solidă, înalt calificată și dedicată. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor promițător și sustenabil pentru industria noastră. Aceste fabrici vor juca un rol cheie în strategia noastră globală de a crea un business sustenabil în industria oțelului, cu un lanț valoric integrat, de la materie brută la produse finite de înaltă calitate, distribuite în piețe competitive.
Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG

Urmează 100 de zile de evaluări

După anunțul transmis marți urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse și să susțină creșterea vânzărilor.

„Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oțeluri de o calitate superioară cu un profil de producție mai flexibil”, se mai arată în comunicat.

Afacerea trebuie să fie sustenabilă și economic, și ecologic

Ca parte a unei coaliții globale de companii industriale, aceste unități de producție se alătură strategiei GREENSTEEL implementată de Liberty Steel și GFG, pentru a crea o afacere sustenabilă din punct de vedere economic și de mediu, bazată pe metode de producție cu emisii scăzute de carbon.

Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globală al Liberty Steel, a precizat că aceste fabrici au o poziționare strategică, operațiuni eficiente cu structuri de costuri competitive și „intenționăm să capitalizăm pe aceste baze prin investiții strategice, schimbări în profilul de producție și colaborări cu grupul nostru global”.

Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzacție de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanța financiară a fost asigurată de Jefferies International Ltd.

Despre Liberty Steel
Liberty Steel este parte a Alianței GFG – un grup global care activează în domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistică și servicii financiare, cu sediul central în Londra și birouri în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și prezență în aproape 30 de țări din întreaga lume.

GFG Alliance, care are o forță de muncă globală de aproximativ 30.000 de angajați și o cifră de afaceri ce depășește 20 de miliarde de dolari, reunește companii integrate din domeniul industrial și din cel al prelucrării metalelor sub brandul „Liberty”, un grup din domeniile resurse, energie, transporturi și infrastructură – „SIMEC”, Wyelands – o companie specializată în domeniul bancar și servicii financiare – și o companie din domeniul imobiliar, JAHAMA Estates.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...