5.4 C
București
marți, 28 martie, 2023

Litoralul şi Delta Dunării vă aşteaptă în mini-vacanţa de 1 iunie – Rusalii

Dată:

Un mega-weekend plin de distracţie şi evenimente memorabile îi aşteaptă pe cei ce se vor afla în aceste zile pe litoralul românesc şi în Delta Dunării. Staţiunile de pe Litoral şi Deltă sunt pregătite să întâmpine turiştii cu un program complex de evenimente şi petreceri, pentru cei mici dar şi pentru cei mari

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe 1 iunie copiii vor avea gratuitate la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul Marinei Române, precum şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Microrezervaţie, Planetariu şi Acvariu). De asemenea, pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo, locul special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța în care cei mici vor putea interacționa cu animalele.

Gravity Park dă startul competiţiilor de sporturi extreme la malul mării. Primii pe listă, juniorii cu vârste între 5 şi 15 ani, sunt aşteptaţi pe 1 iunie la Gravity Junior Clash – concurs de role, skate şi trotă pentru juniori. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Joaca, veselia şi distracția continuă la Hotel Iaki şi Phoenicia Holiday Resort cu surprize pentru copii : experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting, spectacol de magie, petrecere cu spumă şi pistoale cu apă, poveşti muzicale.

Evenimente similare vor avea loc şi în Cernavodă şi Cumpăna, pe 1 iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt şi dansuri pentru copii.

Festivalul National al Sporturilor Nautice şi pe Plajă – Editia II, Techirghiol 1-4 iunie. Disciplinele incluse în program sunt: yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plajă, și badminton.

Un inedit Festival de muzică uşoarăBiutiful de la malul mării”, va avea loc în Disco Club Fratelli Mamaia, în perioada 1-5 iunie.

Dăm startul verii şi nopţilor de dans la malul mării cu un eveniment mult-aşteptat: Kudos Fest ediţia 6 – Mamaia 2-4 iunie, pe plaja Kudos Beach, acolo unde valurile însoţesc muzica bună şi tenişii obosiţi de dans se odihnesc în nisip. Anul acesta, accesul se face pe bază de invitaţii care pot fi procurate gratuit, de aici. În cele 72 ore de muzică non-stop sunt aşteptaţi să ia parte între 9 şi 12.000 participanţi, iar concertele vor avea loc pe 2 scene. Pentru mai multe informaţii, urmăriţi pagina evenimentului. Evenimentul este susţinut şi promovat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

Iubitorii de artă sunt invitaţi la Expoziţia de picturăContraste” a artistei Miriana Savova din Bulgaria, la Muzeul de Artă Constanţa, până pe 8 iunie.

R.A.T.C. Constanța pune în circulație în perioada 1-5 iunie traseele turistice „40 Mamaia” și „100 Mamaia” pe traseele cunoscute, cu autobuze etajate în program 10.00 – 20.00, cu plecări din Gară cu o frecvență de 22 de minute pe ambele linii și 45 de minute pe fiecare linie.

Telegondola Mamaia funcţionează între orele 11 – 21.15. Preţul unei călătorii este de 20 lei/persoană pe sens. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

De asemenea, Parcul Aventura Paradis Land din Neptun vă invită să redeveniţi copii, şi să îmbinaţi adrenalina cu relaxarea, într-un cadru natural de excepţie.

Vama Veche vă aşteaptă într-un nou weekend incendiar, cu petreceri și concerte:
Vama Veche Salsa Weekend, Terasa Road to Hell – 1 iunie
Concert Mircea Vintila – Papa la Sanyi Vama Veche – 2 iunie
Concert Bosquito la Papa la Sanyi Vama Veche – 5 iunie

Turiştii care ajung în Delta Dunării în minivacanţa de 1 iunie – Rusalii sunt invitaţi la următoarele evenimente:
Carnavalul Copilăriei, Ediţia X – Piaţa Civică din Tulcea, 1 iunie. Carnavalul cuprinde: momente artistice, parada și premierea costumelor, demonstrație de dresaj canin, ateliere de pictură și quilling, activități de prim-ajutor, muzică și dans pentru toți copiii prezenți alături de personaje din povești. Evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea.

Sărbătoarea Cireşelor / Ziua comunciei Gre – 4 Iunie

Sărbătoarea Sfinţilor Martiri de la Niculiţel – Zotic, Atal, Camasie şi Filip (Niculitel) – 4 Iunie

Sfânta Treime”, Hramul Bisericilor din Enisala, Greci, Mihail Kogălniceanu, Jijila – 5 Iunie

Ziua Internaţională a Mediului, Expoziţia temporară „Natura, prietena mea” (Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării) – 5 Iunie

Doloşman Bikeday, editia III, Jurilovca – Cetatea Argamum, 5 iunie Eveniment cu profil cultural-sportiv organizat sub forma unei „aventuri turistice soft” ce încurajează descoperirea obiectivelor istorice ale regiunii, folosind bicicleta ca mijloc de transport. Turiștii și locuitorii comunei sunt invitați într-un tur necompetițional de 14 km cu dificultate scăzută, pe unul dintre cele mai frumoase și cunoscute trasee turistice din regiune, pe linia lacului Golovița, până la Cetatea Argamum – cea mai veche așezare urbană atestată în izvoarele scrise pe teritoriul României și locul unde a fost descoperit cel mai vechi mormânt grecesc din bazinul Mării Negre. Evenimentul este organizat de Primăria Jurilovca.

Evenimentele, vremea bună şi o sumă de zile libere, datorată Zilei Copilului şi Sărbătorii de Rusalii, sunt combinaţia perfectă pentru o minivacanţă reuşită pe Litoral. Hoteluri din Mamaia şi Vama Veche sunt deja ocupate 100%. Studenţii pot veni, înainte de sesiune, gratuit până la mare. Cu aceste elemente, ca suport, sperăm să depăşim numărul de turişti veniţi în aceeaşi minivacanţă anul trecut, care a fost de aproximativ 60.000 de turişti.
Cristian Bărhălescu, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...