5.1 C
București
duminică, 3 martie, 2024

Mit Clima, distribuitor unic al Hisense Climatizare în România, estimează că brandul va urca pe locul 3 în Europa

Dată:

Cu o activitate de nouă ani pe piață, MIT Clima a adus, în primăvara acestui an, brandul de climatizare Hisense și în România, devenind astfel reprezentantul unic pe piața locală. Compania, pentru care Hisense contribuie în acest an cu 35% la realizarea cifrei de afaceri, estimează că brandul se va clasa pe locul trei în Europa.

„Peste 2/3 din proiectele Hisense au venit din zona comercială și industrială – clădiri de birouri, hoteluri, dar și un proiect aflat în derulare pentru un parc logistic”, arată un comunicat al MIT Clima.

Estimările pentru 2019 sunt foarte bune, România fiind deja pe locul 3 în Europa, din punct de vedere al vânzărilor, după Polonia și Germania. Alte piețe din zonă, importante pentru  Hisense Climatizare, sunt Bulgaria, Serbia și Turcia. Ne concentrăm în special pe spații destinate birourilor, hotelurilor sau rețelelor comerciale. În România, ne dorim parteneriate pe termen lung și estimăm o creștere a vânzărilor cu 20% pentru anul viitor.
Shane Dong, Regional Director of East Europe, Overseas Business Department

Urmează o extindere spre estul țării

Cele mai importante vânzări pentru brandul Hisense provin din zona Capitalei (45%) și zona Cluj-Timișoara (35%).

„Pentru anul următor, MIT Clima își propune să crească numărul proiectelor din zona comercială și industrială, vizând și partea de est a țării”, precizează compania.

Vara 2019, un sezon bun pentru gama rezidențială

Vara care a trecut a reprezentat un sezon bun pentru gama rezidențială Hisense. Peste 70% din volumul de vânzări provine din zonele București și Constanța, iar clienții s-au orientat în special către soluțiile economice din gama Hisense.

Planurile pentru anul viitor au în vedere extinderea colaborării cu rețelele de DIY, dar și creșterea vânzărilor în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Pentru anul în curs, estimăm o cifră de afaceri de circa 13 milioane de euro, o creștere cu 15% comparativ cu 2018, datorată în special includerii Hisense în portofoliul MIT Clima. Prin asocierea cu Hitachi, Hisense folosește tehnologia japoneză pentru toate produsele sale de climatizare. Succesul pe piața din România se datorează faptului că Hisense oferă consumatorilor tehnologie la un preț mediu. Gama Hisense se adresează segmentului mainstream de piață, deoarece prețul rămâne cel mai important criteriu de alegere a produselor, atât pentru consumatorul final, cât și pentru dezvoltatorii de proiecte.
Dan Stoica, Director General MIT Clima

Dotări de ultimă oră pentru protecția mediului

Pentru piața din România, MIT Clima aduce gama completă de aparate de climatizare. Aparatele din gama rezidențială (RAC), cât și cele destinate proiectelor comerciale (PAC) sau industriale (VRF) folosesc agentul frigorific R32, care – datorită potențialului de încălzire globală redus (GWP) – protejează mediul înconjurător.

„Aparatele de climatizare funcționează cu un consum redus de energie și au filtre 4 în 1 ce îndepărtează murdăria din aer, praful, polenul, pneumobacilul și mirosurile neplăcute, dar și un nivel de zgomot redus. De asemenea, există biblioteci BIM pentru toate produsele din portofoliu”, se mai arată în comunicat.

MIT Clima are peste 100 de parteneri în toată țara și oferă garanții de până la 5 ani

MIT Clima are unul dintre cele mai complete stocuri de produse și cea mai eficientă livrare din România, prin intermediul celor peste 100 de parteneri care acoperă toată țara.

De asemenea, oferă clienților o garanție extinsă de până la 5 ani pentru toate produsele, în condițiile montării cu partenerii săi.

Pe lângă brandul Hisense, compania mai are în portofoliu alte două mărci puternice, cu notorietate pe piața din România –  Mitsubishi Electric și Climaveneta.

Care sunt cele mai importante proiecte executate

Printre cele mai importante proiecte MIT Clima se numără restaurantele KFC, sediile Banca Transilvania, fabrica Coca-Cola, fabrica Continental, Parcul Industrial Sema Park, benzinăriile MOL sau magazinele Mega Image.

Cu o echipă de peste 30 de angajați și 100 de parteneri distribuitori la nivel național, MIT Clima este unul dintre principalii jucători pe piața HVAC din România.

Despre Hisense
Grupul Hisense a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 15 miliarde de dolari, iar în prezent deține 16 fabrici în mai multe țări și 12 centre de cercetare-dezvoltare. Produsele Hisense sunt vândute în peste 130 de țări. Compania chineză are peste 75.000 de angajați în toată lumea.
În 2015, Hisense a cumpărat o fabrică a companiei Sharp împreună cu dreptul de a folosi acestă marcă în America de Nord și America de Sud.
În 2017, compania chineză a cumpărat divizia de televizoare de la Toshiba, iar în 2018, Comisia Europeană a aprobat achiziţionarea grupului Gorenje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...