7.8 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Narcis Neaga și-a dat demisia din funcția de director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Dată:

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, anunță – într-un comunicat transmis marți – că a decis să renunțe la această funcție „având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei românești”.

„Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei românești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România, precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR SA”, menționează Narcis Neaga.

A respectat mesajul premierului

„În opinia mea, acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect”, a precizat directorul demisionar.

Narcis Neaga a mai adăugat: „Bineînțeles că am să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor”.

Considerații despre trecut, speranțe pentru viitor

„Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.
Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene”, a mai spus directorul demisionar.

„Sper ca și cei care vor prelua mandatul de director general al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”, a încheiat Narcis Neaaga.

Un șef controversat

Pentru funcţia de director al CNAIR, Narcis Neaga „încasa lunar 22.000 de lei”, notează Digi24.

De numele lui Narcis Neaga se leagă un şir lung de controverse. A mai fost şef la CNAIR între 2013 și 2015 (pe vremea aceea, CNADNR).

„Sub mandatul lui, s-a surpat o porţiune din autostrada Sibiu-Orăştie, la mai puţin de un an după inaugurare. Apoi, o bucată de 200 de metri a fost demolată şi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului. S-a vorbit atunci despre infiltraţii la fundaţie”, arată o postare pe site-ul televiziunii citate.

Iar „Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a descoperit mai multe nereguli, astfel că în decembrie 2015 Narcis Neaga a fost demis”.

A fost anchetat şi de DNA pentru contractul privind autostrada Sibiu-Orăștie. Dosarul a fost însă clasat, după invocarea unor „excepţii de neconstituţionalitate”, mai arată sursa TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...