16.8 C
București
luni, 27 martie, 2023

Nestlé Global raportează rezultatele financiare pe primele nouă luni ale anului 2022

Dată:

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare pe primele nouă luni al anului 2022. Creșterea organică a ajuns la 8,5%, cu o creștere internă reală (RIG) de 1,0% și pricing de 7,5%. 

Am înregistrat o creștere organică puternică, pe măsură ce am continuat să ajustăm prețurile în mod responsabil pentru a reflecta inflația. Mediul economic provocator este o preocupare pentru mulți oameni și le afectează puterea de cumpărare. De aceea, ne propunem să menținem produsele accesibile, luând în considerare în același timp interesele tuturor părților interesate. Creșterea noastră internă reală a rămas rezilientă, în ciuda unei baze ridicate de comparație și a constrângerilor continue ale lanțului de aprovizionare, cu o elasticitate limitată a cererii. În același timp, continuăm să investim în inițiative de cercetare, marketing și sustenabilitate, după cum demonstrează lansarea recentă a Planului Nescafé 2030. Rămânem încrezători în puterea brandurilor noastre, în execuția operațională și în dinamica categoriilor subiacente care ne poziționează bine pentru creșterea viitoare.

Mark Schneider
Nestlé CEO

Rezultatele financiare în zona Europa
  • Creștere organică de 7,1%: 1,5% RIG; 5,7% pricing.
  Vânzări la nouă luni 2022 Vânzări la 9 luni 2021 RIG Pricing Creștere organică Creșterea raportată
Zona Europa* 14,0 milarde CHF 13,7 miliarde CHF 1,5% 5,7% 7,1% 1,7%

 Creșterea organică a fost de 7,1%, cu un pricing de 5.7%. RIG s-a menținut la 1,5%, ca urmare a unei baze ridicate de comparație în 2021 și a constrângerilor lanțului de aprovizionare. Schimburile valutare au avut un impact negativ asupra vânzărilor cu 7,5%, reflectând aprecierea francului elvețian față de euro. Vânzările raportate în Zona Europa au crescut cu 1,7%, la 14,0 miliarde CHF.

Într-un mediu economic dificil, Zona Europa a raportat o creștere organică de o singură cifră. Prețurile, dinamica continuă a canalelor externe și inovarea au sprijinit creșterea economică. Zona a înregistrat creșteri ale cotei de piață la categoriile de cafea, nutriție pentru sugari și alimente pe bază de plante.

Pe categorii de produse, principalul motor de creștere a fost PURINA PetCare, alimentată de mărcile premium Gourmet, PURINA ONE și PURINA Pro Plan. Vânzările Nestlé Professional au crescut într-un ritm puternic de două cifre, condus de băuturi. Apa a înregistrat o creștere de două cifre, cu contribuții puternice din partea brandurilor internaționale și locale. Vânzările de la categoria nutriție pentru sugari au crescut într-un ritm de două cifre, pe baza impulsului puternic pentru produsele oligozaharidelor din laptele uman (HMOs).

Categoria Dulciuri a raportat o creștere medie de o singură cifră, cu o cerere puternică pentru KitKat și pentru ofertele sezoniere. În al treilea trimestru, KitKat V a fost lansat în 15 țări europene. Cafeaua a înregistrat o creștere de o singură cifră, condusă de cafeaua solubilă NESCAFÉ și a continuat evoluțiile puternice ale vânzărilor pentru Starbucks de către Nespresso. Divizia Culinary a raportat o scădere a vânzărilor, afectată de creșterea negativă înregistrată de  pizza și tăiței. Produsele pe bază de plante GARDEN GOURMET® au continuat să înregistreze o creștere puternică de două cifre, reflectând lansările de noi produse.

Nestlé în România

Nestlé România a terminat primele nouă luni ale anului cu o creștere de 11.1%, creștere susținută de o evoluție de două cifre pe 7 dintre cele 10 divizii ale noastre, printre care Nutriție pentru copii, Hrană pentru animale de companie, Nespresso, Nestlé Health Science și Cafea. Așteptările noastre sunt să continuăm cu o performanță generală la fel de bună până la finele anului 2022. A fi solidari cu societatea și nevoile actuale este important pentru noi, iar produsele donate de către Nestlé România de la începutul anului depășesc 600.000 CHF și 90 de tone de alimente și băuturi. Într-o perioadă caracterizată de schimbări frecvente, mă bucur să conduc o echipă unită, puternică, ambițioasă, care a demonstrat flexibilitate și adaptabilitate pentru a dezvolta în continuare un business care aduce zi de zi în casele românilor produsele atât de îndrăgite de întreaga familie. Prin toate proiectele pe care le derulăm ne reconfirmăm angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la bunăstarea societății în general.

Silvia Sticlea
Country Manager Nestlé România

În trimestrul al treilea, în portofoliul Nestlé a apărut brandul OptiXpress și a lansat gama Nestlé LITTLE STEPS® 3, lapte pentru copiii de vârstă mică în ambalaj din carton proiectat pentru a fi reciclat și cu linguriță dozatoare confecționată din cel puțin 95% plastic din trestie de zahăr, o resursă regenerabilă. Pe ambalajele de JOE Mini, JOE Zi Bună, JOE Dreams, JOE Original Bar și JOE Noir Bar se pot regăsi deja simbolurile Rainforrest Alliance și Cocoa Plan. Nestlé comunică mesajul de 100% cacao din surse sustenabile pe 34% din portofoliul de Dulciuri.

Perspectivele la nivel de grup pentru întregul an 2022

Ne așteptăm la o creștere organică a vânzărilor în jurul valorii de 8%. Marja de profit operațional va fi în jurul valorii de 17,0%. Preconizăm creșteri ale profitului pe acțiune în monedă constantă și eficiența capitalului.

Despre Nestlé
Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați scopului Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum NESCAFÉ®, Nespresso®, Maggi® și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global TheAccess To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...