17.4 C
București
marți, 21 martie, 2023

Operatorul de tichete Sodexo România a preluat integral furnizorul de abonamente recreative 7card

Dată:

Sodexo România a finalizat luna aceasta preluarea pachetului integral de acțiuni a 7card, în cadrul unei tranzacții începute în 2016, cu preluarea unui pachet de 20% și urmată de achiziționarea a 40% dintre acțiuni în 2017, compania de ticheting devenind, astfel, și cel mai mare furnizor de abonamente corporate pentru activități recreative, sport și wellness din România.

„Co-fondatorii brandului 7card – Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu – ies din acționariat, dar rămân în echipa de conducere”, au precizat reprezentanții celor două părți din tranzacție, într-o conferință de presă.

Rețeaua 7card are peste 650 de centre

Compania Benefit Seven, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, a înființată în 2011 de către Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, care au introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness.

În prezent, abonații 7card au acces la o rețea de peste 650 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive și de relaxare din România.

Tranzacția pe care am finalizat-o cu succes luna aceasta consolidează piața beneficiilor extrasalariale și ne permite să oferim companiilor din România și mai multă susținere în realizarea programelor lor pentru fidelizarea și retenția angajaților. Integrarea 7card între serviciile noastre, o operațiune realizată firesc în ultimii trei ani, diversifică oferta Sodexo România pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a angajaților și performanța companiilor.
Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România

Managementul rămâne „la butoane”

Managementul companiei Benefit Seven va continua să fie asigurat de actuala echipă, care se va implica mai departe în promovarea accesului la mișcare și activități recreative pentru angajații companiilor din România.

Rămânem alături de 7card și dezvoltăm brandul alături de Sodexo. Ne bucurăm să vedem că în 7 ani am crescut atât de mult și am ajuns la peste 40.000 de abonați activi. Ne place să credem că am convins angajații că sportul este un lucru benefic și, în același timp, am convins companiile că un angajat cu beneficii are o rată de retenție mult mai mare.
Andrei Crețu, co-fondator 7card

Peste două secole de fitness în trei ani

În momentul achiziției primului pachet de acțiuni, în 2016, 7card avea peste 16.000 de abonați activi, peste 680 de companii partenere și aproape 370 de săli. În prezent, sunt peste 42.000 de abonați activi, 1.800 de companii și aproape 700 de săli, 7card având extindere națională.

Potrivit unui studiu intern al 7card care a analizat activitatea abonaților, pe parcursul anului 2018, anul trecut, cel al finalizării tranzacției, a înregistrat cea mai intensă activitate sportivă în rețea, utilizatorii adunând 1.863.000 ore de mișcare, echivalentul a 77.525 de zile și a 213 ani.

Cu o extindere de 70% din totalul sălilor de sport din România, în august 2019, rețeaua 7card este cea mai extinsă din România, iar abonamentul, unul dintre cele mai valoroase beneficii extrasalariale. După finalizarea preluării de către Sodexo România, lucrurile evoluează la un nivel pe care nu l-am anticipat în momentul înființării conpaniei Benefit Seven, dar, firesc, este unul care ne bucură foarte tare.
Andrei Crețu

Rețeaua 7card oferă o varietate imensă de activități, pentru întreținere corporală dar și pentru recreere. Studiul amintit mai sus arată că în top cinci industrii cu cei mai sportivi angajați în 2018 sunt cei care activează în industria de software service, automotive&componente, bunuri de larg consum, sectorul public și retail.

Despre Sodexo România
Sodexo România este parte din grupul Sodexo, lider mondial în servicii care îmbunătățesc calitatea vieții, grup cu peste 460.000 de angajați în 72 de țări. La nivel mondial, Sodexo Group este la 19-lea cel mai mare angajator. Compania este prezentă în România de peste 20 de ani, oferind clienților o gamă integrată de beneficii, cu aceeași misiune și valori. Serviciile Sodexo sunt accesate de peste 30.000 de companii și 1,5 milioane de angajați.

Despre Benefit Seven și 7card
Compania Benefit Seven, înființată în 2011 de către Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, a introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. În cei șapte ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la un număr de aproape 700 de săli în întreaga țară și la un număr de peste 40.000 de utilizatori. În 2018, compania ajuns la o cifră de afaceri de șapte milioane euro, în creștere cu 50% față de anul anterior.
În februarie 2016, Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții, a intrat în acționariatul Benefit Seven.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...