5.7 C
București
sâmbătă, 7 decembrie, 2024

OTP Bank a anunțat recent implementarea celor mai bune practici de ESG în politica sa curentă

Dată:

Factorii de mediu, sociali și de guvernanță își vor găsi mai nou o largă aplicabilitate în politica băncii
Cele mai bune practici legate de implementarea factorilor de mediu, sociali și de guvernanță vor sta de acum înainte în sfera preocupărilor de maxim interes ale OTP Bank România.

Conducerea acestei bănci a anunțat la sfârșitul lunii martie noile planuri privind consolidarea politicilor de sustenabilitate prin implementarea, în acest an, a unui nou cadru strategic menit să integreze cele mai bune practici de ESG (factori de mediu, sociali şi de guvernanţă) în întreaga organizație, cu scopul final de a sprijini creșterea economică durabilă și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile actuale și viitoare.

Strategia de ESG a OTP Bank se va concentra pe trei piloni principali: produs, planetă, oameni, descriși prin trei zone de responsabilități. Cea dintâi va fi dedicată furnizorilor responsabili, cu scopul de a finanța tranziția treptată la o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon și de a oferi o gama de produse sustenabile si opțiuni de finanțare echilibrată.

Această direcție strategică nu se referă doar la creșterea portofoliului de credite verzi, ci și la continuarea investițiilor în produse și canale digitale, menținând în același timp serviciile tradiționale disponibile in sucursale pentru categoriile de clienți care nu pot utiliza instrumente digitale avansate.

A doua zonă este dedicată angajatorului responsabil și are ca țintă dezvoltarea unor tactici active de management ESG, integrate în modelul de guvernanță și investiția continuă în bunăstarea și dezvoltarea angajaților, în incluziune și diversitate, precum și în implicarea acestora in decizii.

Nu în ultimul rând, un rol aparte va reveni celei de a treia zone, cea privind actorul social responsabil, prin stabilirea unor obiective de mediu ambițioase, în ceea ce privește ecologia în cadrul organizației si reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de operațiunile proprii.

În plus se va avea în vedere crearea unui impact social pozitiv, nu numai prin intermediul oferirii de produse și canale responsabile, ci și prin continuarea activităților de CSR si prin proiectul educațional al Fundației OTP Bank România. Astfel, spun cei de la OTP Bank, se creează valoare pentru comunitate, cu impact măsurabil și aliniat cu obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

Recentele frământări și crize sociale, geopolitice, economice și de mediu urcă agenda ESG în lista priorităților, integrând respectul pentru planetă și oameni, ca punct central în modelele decizionale și în strategia de afaceri. OTP Bank analizează cu atenție toate implicațiile pentru a construi o strategie ESG corectă și eficientă, în conformitate cu viziunea companiei, concentrată în jurul portofoliului de produse și servicii al băncii. Atât intern, cât și extern, vom deveni agenți de transformare din punct de vedere al sustenabilității. Oamenii înșiși devin agenți ai transformării sustenabile. Pe acest fond, businessul nostru va evolua și primii pași în această direcție au fost deja făcuți.

 Zoltán Balázs, director general adjunct, leader în transformarea ESG a OTP Bank România.

Concomitent cu propria transformare strategică ESG, OTP Bank România indică și faptul că va continua să identifice și să pună în aplicare acțiuni de natură să creeze comunități sustenabile, implicate în progresul economic, social și de mediu (angajați, clienți, parteneri și colaboratori).
Planul de investiții pe termen lung al OTP Bank în digitalizare și în experiența clienților a început în 2019 și va continua prin integrarea pilonilor cheie ai strategiei ESG.

Despre OTP Bank România
OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia şi România.Prezentă din 2004 pe piaţa bancară locală, OTP Bank Romȃnia şi-a propus să devină o bancă universală puternică și să ofere servicii complete pentru clienţi persoane fizice şi companii. În toate acţiunile pe care le-a întreprins de-a lungul celor peste zece ani de când este prezentă pe piaţa locală, OTP Bank România şi-a construit, prin inovaţie şi competenţă, drumul către acest obiectiv, oferind servicii bancare competitive atât persoanelor fizice, cât şi companiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...

Analiză CITR| Numărul companiilor de impact în dificultate atinge cel mai înalt nivel din 2013 până în prezent.

43% din totalul companiilor de impact sunt restructurabile sau aflate în insolvență iminentă. Numărul companiilor în insolvență iminentă a ajuns la 6.949, cel mai...