Cifra de afaceri din sectorul producției și transmiterii programelor TV a stagnat în trimestrul I 2019 și a scăzut în luna martie, arată statisticile oficiale analizate de REVISTA PATRONATELOR.
La activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe – categorie din care fac parte televiziunile din România – cifra de afaceri a crescut cu mai puțin de un punct procentual (+0,6%) în primul trimestru din 2019 față de acelați interval, potrivit datelor comunicate joi de Institutul Național de Statistică – INS.
În luna martie, potrivit INS:
– comparativ cu luna precedentă, „scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-2,5%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (-1,7%)”
– comparativ cu luna martie a anului 2018, „activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 7,2%”.
Toate acestea s-au întâmplat în prima parte a anului electoral 2019, când firesc ar fi ca veniturile televiziunilor să crească semnificativ, posturile TV fiind principalele beneficiare ale finanțărilor de campanie.
Serviciile profesionale au crescut, per ansamblu, cu peste 15%
„În perioada ianuarie-martie (trimestrul I) 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 15,1%”, arată comunicatul INS.
Avansul a fost consemnat „datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+19,1%), activităţile de transporturi (+12,6%), activitǎţile de comunicaţii (+5,7%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,6%)”, a mai comunicat INS.
În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.
Alatura-te discutiilor