14.1 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Premieră mondială la Geneva: Noile Mercedes-Benz Clasa C și Clasa C T-Modell

Dată:

 

 

Pe lângă noile Clasa G și Mercedes-AMG GT Coupé în patru uși, Mercedes-Benz va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an noile versiuni limuzină și estate (break) ale Clasei C, cu noi motorizări, atât pe benzină și motorină, dar și plug-in hibrid.

Aflată în cel de-al cincilea an de producție, generația actuală a Clasei C este cel mai de succes model de serie al Mercedes-Benz și etalează numeroase îmbunătățiri. Designul exterior și interior au primit fiecare o cosmetizare aparte. Arhitectura electronică este complet nouă. Extraopțiunile includ un panou de instrumente complet digital și sisteme multimedia cu opțiuni de afișare personalizată a informațiilor, cât și cu acces la o bibliotecă muzicală. Sistemele de asistență beneficiază de asemenea de un upgrade, ridicându-se la nivelul de performanță al celor disponibile la bordul Clasei S.

Aflat în 2017 în cel de-al patrulea an pe piață, actuala generație Clasa C a fost anul trecut cel mai bine vândut model Mercedes-Benz la nivel global, cu peste 415.000 de unități.

Noua Clasa C combină emoția cu inteligența. Aspectul autoturismului este în principal definit de partea sa frontală, precum și de design-ul farurilor și al stopurilor. Pentru noua versiune, linia de echipare AMG include în dotarea standard grila radiatorului cu pini în design diamant. Bara de protecție frontală este prevăzută cu un element decorativ argintiu (în echiparea standard), un element decorativ placat cu crom pentru versiunea AVANTGARDE, respectiv un element decorativ triplu, placat cu crom, pentru versiunea EXCLUSIVE.

Designul blocurilor optice frontale și din spate este mult mai clar conturat, iar detaliile acestora evidențiază și subliniază caracterul modern al autoturismului. Farurile LED super-performante, cu designul lor purist, sunt disponibile opțional, iar farurile MULTIBEAM LED sunt introduse în echiparea Clasei C pentru prima dată, fiind disponibile suplimentar cu fază lungă ULTRA RANGE.

Interiorul sportiv emană eleganță, formele sale line redând o nouă interpretare luxului modern. Consola centrală este caracterizată, în primul rând, de ornamentele elegante printre care nuc maro cu finisaj poros sau stejar antracit cu finisaj poros. Elementul central al consolei, realizat din lemn, combină caracterul artistic al unui produs realizat manual cu aspectul modern. Interioarele sunt acum disponibile și în culorile gri magma și negru, la care se adaugă culoarea maro saddle pentru linia AMG Interior.

Clasa C adoptă opțiunile de control și conceptul de afișare al actualei Clase S, cu un display complet digital ca dotare opțională, care oferă trei teme diferite: „Classic”, „Sport” și „Progressive”. Volanul încorporează butoane cu senzor tactil. Acestea permit interacțiuni similare cu touchscreen-ul unui smartphone. Controlarea sistemului DISTRONIC și a pilotului automat prin intermediul comenzilor de pe volan sunt o altă noutate. Sistemul de infotainment poate fi operat suplimentar prin intermediul touchpad-ului sau a controller-ului (noutate: feedback haptic) în consola centrală sau prin intermediul comenzii vocale LINGUATRONIC.

Noul model Clasa C include cele mai moderne sisteme de asistență activă la conducere, asigurându-i șoferului mai mult confort și suport, dar și un nivel de siguranță chiar mai ridicat față de versiunea precedentă. Clasa C poate fi condusă semi-autonom în anumite situații. În plus,  autoturismul utilizează hărți și sisteme de navigație pentru calibrarea funcțiilor de asistență. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC, parte a pachetului Driving Assistance, vine în sprijinul șoferilor în numeroase situații, anticipând și ajustând viteza mașinii pentru cel mai bun comportament rutier, în funcție de locație și de condițiile de trafic. Funcționalități similare au și sistemele Active Emergency Stop Assist și Active Lane Change Assist, fiind noi funcții ale sistemului Active Steering Assist.

Blocurile optice frontale MULTIBEAM LED sunt o caracteristică nouă pentru Clasa C. Fiecare dintre acestea cuprinde 84 LED-uri individuale. Acestea permit o reglare a farurilor extrem de rapidă și precisă, controlată electronic, adaptată traficului.

Sistemul ENERGIZING Confort Control (dotare opțională) conectează diferite sisteme dedicate confortului resimțit de șofer și pasageri. Acesta utilizează sistematic funcțiile de climatizare (inclusiv aromatizarea) și funcțiile scaunelor (încălzirea, ventilația, masajul) precum și iluminatul, muzica și permit o configurație specială adaptată dispoziției și necesității acestuia. Astfel, este resimțit un efect pozitiv asupra șoferului, atât la nivelul tonusului, cât și din punct de vedere al performanței la conducere.

Premieră mondială: noul Mercedes-AMG GT Coupé în patru uși

Clasa C nu este singura premieră mondială de la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Divizia super-sportivă a Mercedes-Benz, Mercedees-AMG, va prezenta alte două premiere mondiale: Mercedes-AMG C 43, dar și noul coupé în patru uși Mercedes-AMG GT Coupé.

EQ: brandul electric ia avânt

Divizia de autoturisme a Mercedes-Benz își continuă ofensiva pe frontul propulsiei alternative: la Geneva, EQ va releva o viziune asupra viitorului portofoliului de modele Mercedes-Benz și, parte a repoziționării strategice a brandului, va dezvălui primele modele de serie cu propulsie electrică. Modelelor electrice li se vor adăuga numeroasele modele de cea mai nouă generație plug-in hybrid. Acestea combină cea mai modernă tehnologie hibridă Mercedes-Benz cu motoarele diesel de cea mai nouă generație (OM 654).

În plus, prin smart edition nightsky (consum electric mixt 13.0 – 12.9Kwh/100km, nivel mixt emisii CO2 0g/km), smart va dezvălui noua treaptă a inteligenței electrice. Viziunea despre mobilitate electrică simplifcată și intuitivă este facilitiată de noua aplicație smart, care cel mai probabil va fi disponibilă în cea de-a doua parte a anului 2018. Utilizatorii aplicației pot verifica oricând statusul autoturismului, obținând informații precum nivelul bateriei sau autonomia disponibilă prin intermediul smartphone-ului sau smartwatch-ului personal. Un încărcător nou, de 22 kW, va fi disponibil pentru smart începând cu martie 2018.

Alte produse importante ale diviziei de autoturisme a Mercedes-Benz

Noul G va fi dezvăluit în premeră publicului european în cadrul salonului auto de la Geneva, în timp ce Clasa A va debuta în Elveția la începutul lunii martie.

De asemenea, brandul de lux Mercedes-Benz a ales să dezvăluie, în premieră mondială, noul Mercedes-Maybach Clasa S. Noua grilă a radiatorului, caroseria în două culori și noi combinații exclusive de culori la interior asigură un aspect chiar mai prestigios limuzinei super-lux.

Alte modele Mercedes-Benz prezentate la Geneva includ:

  • Edițiile Exclusive ale Clasei S Coupé și Cabriolet
  • Ediția Night, o serie exclusivă de modele compacte elegante care impresionează prin combinația de finisaje și stilizări AMG la exterior și linia Urban, cu elemente decorative de culoare albă la interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...