La sfârșitul săptămânii trecute, Șantierul Naval Constanța (SNC) a botezat cea mai nouă navă pe care a construit-o, tancul de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw, lansat la apă sub numele „Histria Atlas”. Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța și a contribuit până acum la construcția a 10 nave, din care 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw.
Din cele 10 proiecte finanțate de Raiffeisen Bank, două sunt speciale:
– o navă tehnică, tip barjă (pipe laying shallow water barge), utilizată în Marea Caspică pentru rețeaua de conducte submarine de gaze
– un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoare de mare tonaj.
Parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța este unul valoros pentru noi prin contribuția pe care putem să o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanța fiind un reper important al realizărilor industriei românești. De asemenea, Raiffeisen Bank susține prin facilități de finanțare și activitatea de reparații nave de la SNC, activitate cu o pondere însemnată în veniturile companiei. În plus, o mare parte din angajații Șantierului Naval sunt clienții noștri.
Cristian Sporiș, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank
„Histria Atlas”, o navă îmbunătățită semnificativ
„Histria Atlas” este o navă îmbunătățită semnificativ față de precedentele petroliere, în ceea ce privește consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea sporită în manevrabilitate sau operațiunile de încărcare/descărcare etc.
Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța a explicat că „Histria Atlas” este o navă modernă, actualizată la cele mai noi cerințe privind protecția mediului și consumul de
energie. Este un proiect dezvoltat integral de Șantierul Naval din Constanța de la faza de concepție până la fază de construcție, asistați de un proiectant naval din Germania.
Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top care deservește peste 2 milioane de clienți persoane fizice, 91.000 de IMM-uri și 5.700 de companii.
Rețeaua băncii în România numără peste 400 de unități, peste 900 de ATM-uri, 20.000 de EPOS-uri și 210 de MFM (automate multifuncționale).