Complexul expozițional ROMEXPO din Capitală are un regim juridic destul de încâlcit: clădirile, echipamentele, instalațiile și până la urmă întregul business aparțin Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), ca acționar majoritar al centrului, dar terenul pe care stau toate acestea îi aparține Municipiului București. Ei bine, la inițiativa mai multor parlamentari, terenurile respective ar urma să treacă în proprietatea ROMEXPO, lucru care este vehement contestat de CNIPMMR – Consiliul Național al IMM-urilor din România.
REVISTA PATRONATELOR vă prezintă pozițiile – diametral opuse – transmise în ultimele zile de CNIPMMR și CCIR, față de situația acestor terenuri și față de noua inițiativă parlamentară.
Pe scurt, în timp ce CCIR – împreună cu dezvoltatorul imobiliar Iulius – anunță investiții de 2,87 miliarde de euro pentru transformarea ROMEXPO într-un centru de „Business & Lifestyle” unic în Europa, Consiliul IMM respinge inițiativa parlamentară de „transfer în mod gratuit al terenului din proprietatea privată a statului în proprietatea CCIR”.
Ambele anunțuri fiind laborioase, Redacția REVISTA PATRONATELOR a decis – ca de obicei – să le prezinte integral, astfel încât cititorii noștri să-și formeze propria opinie față de conflictul CNIPMMR/CCIR.
Poziția CNIPMMR poate fi accesată AICI
Poziția CCIR poate fi acceastă AICI