20.2 C
București
joi, 25 iulie, 2024

RECOMANDĂRI | Materialele de construcții se scumpesc și cu 50% de la producător la cumpărător. Casa de Comenzi Vindem-Ieftin ne arată cum să evităm speculațiile

Dată:

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin (www.vindem-ieftin.ro), specializată în consultanța de achiziții pentru materiale de construcții, a sesizat că și în această piață complicată fenomenul scumpirilor pe lanțurile de livrare este prezent, chiar mai accentuat decât la alte produse, cum sunt cele alimentare. Așa cum laptele pleacă din fermă cu mai puțin de un leu litrul și ajunge cu mai mult de 5 lei pe rafturile magazinelor, și materialele de construcții se scumpesc de la fabrică la șantier, din cauză că pe lanțul de livrare apar o sumedenie de intermediari, fiecare cu adaosul său. În cazul unor materiale cu cerere intensă, prețurile cresc – artificial – chiar și cu 50%, estimează administratorii portalului vindem-ieftin.ro.

REVISTA PATRONATELOR redă, în continuare, o serie de sfaturi pentru clienții care vor să cumpere la prețul corect materiale pentru proiectele lor, sfaturi venite chiar de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin (sublinierile și intertitlurile aparțin Redacției noastre – RP)

Comparați oferta din magazine cu cea din mediul online!

Nu vă duceți doar la primul venit! Înainte de a achiziționa de oriunde, recomandăm clienților să se informeze înainte cu privire la prețurile pentru materiale de construcții.

Depozitele și hipermarketurile practică adaosuri foarte mari, având  la rândul lor costuri suplimentare de logistică, depozitare, manipulare a mărfii etc. Acestea sunt incluse în adaosul comercial aferent produsului.

În mediul online, situația este diferită deoarece aceste costuri sunt tăiate, clientul final plătind prețul corect al aceluiași produs.

Încurajăm persoanele implicate în proiecte de construcții să ne trimită lista de materiale, iar noi – în funcție de zona de livrare și cantitate – le vom oferi cel mai bun raport dintre calitate și preț.

Suntem conștienți că există această curiozitate de a atinge materialul înainte de a-l achiziționa, de a testa calitatea lui și, din acest motiv, foarte multe persoane preferă să se îndrepte către depozite și hipermarketuri. Însă, în această variantă, costurile vor fi mai mari decât cele din mediul online.

Calitate versus Cantitate. Cum se transformă meseriașii în agenți de vânzări ai producătorilor

Producătorii au creat game speciale de produse pentru hipermarketuri, însă calitatea este mult mai slabă la multe din aceste tipuri de produse.

Procesul este identic ca în domeniul medical. Doctorii eliberează o rețetă, iar producătorii de medicamente plătesc un comision pentru aceste recomandări (!)

Atenție și la calitatea produselor sub marcă proprie, deoarece sunt numite „Premium”, însă în realitate acestea sunt doar promovate mai mult pentru creșterea profitului.

Se întâmplă ca, de multe ori, să nu cunoaștem caracteristicile unui produs, la ce folosește, cum se folosește, și aici intervin recomandările meseriașilor care, de fapt, primesc un anumit comision pentru produsul recomandat.

Fiecare recomandare făcută este posibil să se întoarcă sub formă de comision pentru acel meseriaș/montator și, implicit, se reflectă într-un preț mai mare pentru client. Chiar dacă sunt bine intenționați, e posibil să recomande doar ceea ce cunosc ei și implicit este ratată șansa de a folosi produse mai calitative sau poate oferte mai avantajoase.

De aceea, noi dorim ca toate persoanele care construiesc/renovează să fie informate înainte de a achiziționa materiale de construcții și să caute cea mai avantajoasă ofertă: piața este împânzită de intermediari și magazine care practică adaosuri peste adaosuri.

Un alt dezavantaj este acela că ofertele făcute de către meseriași nu sunt detaliate. În această situație, clientul nu știe cât costă manopera și cât costă materialele folosite.

Noi am întâlnit situații în care aceia care fac manopera influențează clienții să accepte condițiile impuse, deoarece producătorii oferă materiale direct meseriașilor, transformându-i în… agenți de vânzări.

Este bine că înainte de a se încrede în recomandările meseriașilor cu privire la materiale, clientul să verifice în mai multe locuri prețul, chiar și online.

Poate nu știți, dar în realitate de la producătorii de materiale de construcții pană la locul șantierului prețurile cresc cu pană la 50%, pentru că între fabrică și șantier sunt destul de multe adaosuri: transport, depozit-manipulare (angajați plătiți să depoziteze și să manipuleze marfa), aranjare marfă (angajați plătiți la casa de marcat) etc. Toate aceste costuri sunt adăugate la prețul final al produsului.

Unul dintre beneficiile Casei de Comenzi Vindem Ieftin este acela că, la anumite cantități, se poate negocia prețul final împreună cu un consultant dedicat pe categoria respectivă.

Cumpărătorul este consiliat pas cu pas în construcția casei, astfel încât acesta să plătească pe cât posibil mai puțin pentru materiale. În final, clientul salvează  cel puțin 10% din devizul construcției, păstrând calitatea materialelor.

În hipermarketurile și magazinele fizice, politica este diferită, dar clienții nu pot beneficia de o ofertă personalizată în funcție de cantitate. Concluzia: Scutești timp și bani dacă alegi să cumperi online.

Lipsa forței de muncă din domeniul construcțiilor se reflectă într-o creștere a prețurilor la manoperă, dar și într-o constrângere a clientului (beneciarul lucrării) să cumpere materiale rapid, sau de unde recomandă aceștia. Toate aceste conjuncturi neplăcute duc la o nemulțumire totală, iar mulți sunt împinși spre cartierele rezidențiale gata făcute, pentru care plătesc de cele mai multe ori chiar dublu, apelând la credite pe termen lung.
Cosmin Răileanu, General Manager Casa de Comenzi Vindem-Ieftin

Atenție la tâmplăria PVC!

Produse din ce în ce mai slabe invadează piață tâmplărie PVC. Din cauza ofertelor de slabă calitate de pe piață, din păcate se cumpără geamuri de proastă calitate care se uzează în 2-3 ani de la montare.

Tâmplăria PVC este executată pe aceeași linie de producție, cu profil Premium, însă calitatea nu este Premium din cauza feroneriei, sticlei, accesoriilor. Acestea sunt importate și denumite de aceștia ca fiind „Premium”.

Demontarea tâmplăriei implică un deranj mare atât pentru interiorul casei, cât și pentru exteriorul casei. Să nu mai vorbim de partea financiară…

Citiți pe REVISTA PATRONATELOR:
VIDEO | Surpriză totală pe piața materialelor de construcții! Un concept unic în România reduce masiv costurile de pe șantiere

Se practică monpolul pe zone de interes și exclusivități între producători și depozite

Producătorii, împreună cu depozitele mari, fac înțelegeri pentru protecția prețului! Online-ul nu are loc în acest joc de putere , deoarece prețurile sunt mai mici decât prețurile afișate la rafturile depozitelor, iar  n acest mod este influențată direct piața materialelor de construcții.

Înțelegerea lor se reflectă în preț, deoarece un preț mai mic înseamnă și un profit mai mic pentru  producători, dar și pentru depozite/hipermarketuri.

Cel mai mare producător de cărămidă a renunțat la contractul cu Casă de Comenzi Vindem-ieftin, deoarece ,,stricau prețurile” depozitelor. Depozitele impuneau un preț mai mare pentru aceleași produse. Nu am fost de acord cu politica de preț impusă de producător, iar contractul a fost reziliat. Același lucru s-a întâmplat și cu producătorul de țiglă metalică din ceramică!

Au fost, de asemenea, unii producători care au blocat anumite județe din țară. Motivul: să nu stricăm relațiile cu distribuitorii care au deja costuri de depozitare, manipulare/transport/marjă de profit.

Multiplă manipulare a mărfii

Procesul unui produs cumpărat din depozite/ hipermarketuri este următorul: Raft – Cărucior – Casă de marcat – Cărucior – Mașină – Acasă – Descărcare  produse. Costurile pentru manipularea mărfii  și transport sunt incluse în prețul de la raft. De aici rezultă o diferență semnificativă între online și depozite/hipermarketuri!

De ce să profiți și să comanzi online
– Producătorul vinde scump clientului final decât distribuitorului, iar montatorul are și el un contract de comision, deci tot clientul final ajunge să dea mai mulți bani. Știind toate astea, nu-i așa că este mai atractivă oferta online?
– Cumperi materiale Premium la un preț mai mic, deoarece ești scutit de adaosurile practicate de către depozite și hipermarketuri
– Compari ofertele primite de la mai mulți  furnizori, și astfel te asiguri că le obții pe cele mai bune
– Consiliere gratuită pentru clienții care au nevoie de informații despre produse. Având un consultant dedicat, câștigi timp pentru ceea ce este cu adevărat important
– Materialele se livrează direct de la producător, având specificațiile dorite (dimensiuni, culoare, aspect). Fiind ambalat corespunzător, produsul ajunge la client în cele mai bune condiții, ceea ce se reflectă  atât în calitatea produselor, cât și prețul final.

Câteva RECENZII REALE, video, ale beneficiarilor portalului Vindem-Ieftin pot fi urmărite AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...