20.7 C
București
luni, 27 martie, 2023

„România între Est și Vest”, o dezbatere incendiară la România Civică TV

Dată:

Emisiunea-dezbatere „România între Est și Vest” de la România Civică TV  a fost moderată de Calistrat Atudorei și i-a avut ca invitați pe profesorul George Bănulescu, pe scriitorul Ovidiu Hurduzeu și pe fostul senator Paul Ghițiu

George Bănulescu a comentat pe marginea titlului dezbaterii-emisiune, „România între Est și Vest”, arătând că, într-adevăr este important de urmărit încotro se îndreaptă România. Referitor la sensul pe care îl mai are NATO acum, el a amintit că Nicolae Ceaușescu a cerut încă din anii 1960, într-un discurs antologic, desființarea NATO.

Calistrat Atudorei a criticat faptul că România se află într-o situație foarte dificilă fiind integrată în NATO și UE și este obligată să se integreze și să se subordoneze acestor politici ale alianțelor euro-atlantice, însă se ridică întrebarea dacă aceste politici ne convin.

Ne punem împotriva Federației Ruse și iată că balanța de putere se modifică radical față de așteptările de la începutul conflictului din Ucraina și poate puțini s-ar fi așteptat ca Rusia să intre în avantaj pe toate planurile, și economic, și politic, și militar. Constatăm că se modifică distribuția de putere pe plan internațional.

Calistrat Atudorei.

Ovidiu Hurduzeu, care are și cetățenie americană, a vorbit în cadrul emisiunii-dezbatere din 23 iulie de la România Civică TV despre neo-conservatorii din SUA, concentrați în Departamentul de Stat, care au o ideologie de război, fiind supranumiți și „șomii războiului” și de care se dezic chiar și pături largi din populația Statelor Unite. El spune că răsturnarea distribuției de putere s-a întâmplat în ultimii 30 de ani.

Imediat după căderea comunismului, SUA au dominat lumea, dar după anul 2000 SUA au început să dea rateuri și nu și-au mai putut îndeplini acest rol pentru că pe scena politică au apărut jucători puternici, cum este China și Rusia care cer o nouă configurare geopolitică, și anume trecerea de la lumea unipolară, dominată de SUA, la o lume multipolară. Hurduzeu spune că a văzut în SUA aceste schimbări majore.

„Neoconservatorii pierd războiul în Ucraina și acum vor să pornească războiul cu China? Sunt mânați de propria lor ideologie, dar dau dovadă de prostie”, a zis el făcând referire la anunțata vizită a lui Nancy Pelosi în Taiwan.

Calistrat Atudorei, care a fost și gazda emisiunii, a prezentat faptul că în Ucraina sunt neo-naziști și că documente ale ONU, ca și materiale din presa occidentală, au arătat clar existența acestora, dar în România CNA-ul penalizează televiziunile care vorbesc despre neo-naziștii din Ucraina, deși există foarte multe materiale la posturi occidentale internaționale, precum BBC, sau posturi din SUA, care au prezentat pe larg neo-nazismul din această țară.

După prăbușirea URSS ; NATO trebuia să se autodesființeze, cum s-a desființat și pactul de la Varșovia. NATO este ținut în brațe de SUA. În momentul în care SUA nu își vor mai putea îndeplini acest rol de jandarm mondial – și nu și-l mai îndeplinesc – SUA se vor implica tot mai puțin în NATO și atunci chiar că nu mai are nicio putere. Este un tigru de hârtie. Acel faimos art. 5 nu e așa cum crede lumea, articolul spune că dacă o țară NATO este atacată ceilalți membri se vor reuni, vor sta la masă și vor lua o anumită decizie. La ora actuală, NATO nu oferă nici o garanție nici uneia din țări. Dacă România se bazează pe NATO…

Ovidiu Hurduzeu

Paul Ghițiu a spus că, „NATO nu și-a avut și nu are rațiuni de a exista, părerea mea este că NATO va exista atât timp cât va fi folositor celor care instrumentează acest tip de lucruri. Nu este o structură organică, nu a fost cerut de dezvoltarea omenirii, este una creată pentru anumite scopuri, a contribuit la sute de mii și milioane de victime. E un tigru de hârtie, dar poate avea gheare ascuțite când e folosit în acest scop. Depinde ce rol i se atribuie i se atribuie în viitor”.

Calistrat Atudorei a prezentat pe scurt istoria NATO și a arătat că Pactul de la Varșovia a fost desființat după căderea comunismului, așa că Federația Rusă nu era o amenințare, iar NATO nu avea justificarea de a mai exista.

Ulterior, NATO s-a redefinit, cu politica porților deschise, și a invadat Iugoslavia, a bombardat 78 de zile Belgradul sub motive inventate, iar curtea de la Haga a dovedit că Milosevici nu a avut nici o vină, deci clar a fost sub un pretext mincinos. La fel s-a întîmplat în Afganistan după anul 2001, au stat acolo 25 de ani, au controlat afacerile cu droguri, și au plecat cu coada între picioare, abandonând armament de miliarde de dolari. La fel au făcut în Irak, după ce au omorât un million de irakieni, au descoperit că nu erau arme de distrugere în masă.
Calistrat Atudorei

Ovidiu Hurduzeu a completat arătând și că NATO este un instrument al globalizării. Apoi, Hurduzeu a vorbit despre atragerea României în conflictul din Ucraina și a spus că el crede că România va fi împinsă în conflictul din Ucraina în momentul în care va fi foarte clară înfrângerea Ucrainei, iar globaliștii vor dori să fluture un „false flag” și să distragă atenția.

Republica Moldova nu este în NATO, a mai arătat Hurduzeu, iar dacă ea se va implica în acest conflict, automat va intra și România în conflict cu Federația Rusă. „Este foarte, foarte periculos”, a avertizat scriitorul. Atudorei a atras apoi atenția că, din puncte de vedere economic, dezastrul Europei este iminent, nu are nici o șansă la toamnă și la iarnă fără gazul rusesc și petrolul rusesc.

Cu referire la ce ar trebui să facă România, Paul Ghițiu a întrebat retoric dacă mai există România și unde este România.

În acest moment România nu există în politica internațională, iar în politica internă nu este nimic în folosul României, ceea ce se face este inutil pentru români. Coloniștii mai și făceau câte ceva, România e mai rău decât o colonie.

Paul Ghițiu

Ovidiu Hurduzeu s-a arătat optimist în ceea ce privește lumea multipolară care se naște. „Cred că este un lucru foarte bun, din păcate noi, românii, ca de multe ori în istorie, ne agățăm de cei care pierd și vom sta cu globaliștii, cu acest Occident care se prăbușește, așa cum Ceaușescu a rezistat până în ultimul moment. Nu vom schimba placa la timp, vom sta în inerția noastră, în corupția noastră, iar rezultatele se văd, nu cred că ne așteaptă lucrui foarte bune. Dar lumea în general se va schimba în bine”, a spus acesta.

Calistrat a ținut să diferențieze între forma de bază a poporului român și cei care au confiscat conducerea adminsitrativă. „În opinia mea lucrurile se modifică în mod accelerat, globaliștii cad, ordinea unipolară colapsează, și se vor ridica formulele naționaliste în jurul unor formule precum BRICS, de exemplu. Mai ales în ultimii doi ani și jumătate, milioane, zeci de milioane de oameni s-au trezit. Să nu uităm că atitudinea noastră determină realitatea. Dacă cream un nucleu de conștiință, de trezire, de informare corectă, vom putea forma în jurul nostru un cerc care să ajute oamenii să se ralieze și să transformăm situația la nivel național”, a propus el ca și concluzie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...