13.2 C
București
duminică, 26 martie, 2023

VIDEO Saint-Gobain România a relansat linia de producție a sticlei float din Călărași. Producția anuală va fi de 21 de milioane mp de sticlă

Dată:

Saint-Gobain România prelungește durata de viață a liniei sale de producție a sticlei float, un proces complex menit să îi crească performanțele industriale și să genereze o scădere a consumului de energie. Producția noii linii va fi de 21 de milioane de metri pătrați de sticlă, a anunțat joi, la Călărași, conducerea companiei cu capital francez.

„Acest proces de retehnologizare va conduce la o creștere a capacității de producție și la o reducere a consumului de energie cu circa 20%”, au anunțat oficialii Saint Gobain, în deschiderea unui eveniment de inaugurare a noii investiții de la Călărași.

Călărași, hub regional pentru Balcani

Echipată cu cele mai inovatoare tehnologii pentru producția sticlei plane și a sticlei speciale cu peliculă magnetronică, fabrica din Călărași, creată în 2006, reprezintă hub-ul regional care deservește piețele din România și din Balcani, furnizând totodată produse unice în portofoliul Saint-Gobain. La fabrica din Călărași activează 340 de angajați.

În România, Saint-Gobain oferă produse și soluții pentru sectorul materialelor de construcții, precum și soluții de înaltă performanță, cumulează 1.800 de angajați și operează 13 situri industriale.

Prin această investiție, Saint-Gobain își consolidează poziția de lider în regiunea Europei de Sud-Est și de actor principal în sectorul materialelor de construcții.

Michele Ramis: „Nici Franța nu e doar țara vinului, nici România – doar țara lui Dracula”

Prezentă la evenimentul de inaugurare a noii linii de producție Saint-Gobain de la Călărași, ambasadoarea Franței în România – Michele Ramis – a ținut să precizeze că ar fi cazul să renunțăm la clișee în relațiile și percepția reciprocă a celor două țări.

„Avem 300 de companii cu capital francez în România, Franța ocupând locul 3 în topul investitorilor străini din țara dumneavoastră. Această relație puternică dintre țările noastre a fost afectată, de-a lungul timpului, de unele clișee. Va trebui să renunțăm la aceste clișee, pentru că Franța nu e doar țara vinului și a lui Edith Piaf, iar România nu e doar țara lui Dracula”, a spus Michele Ramis.

„Prezența la Călărași a unui campion mondial din domeniul sticlei este dovada că trebuie să depășim clișeele care afectează atât pecrepția Franței în România, cât și percepția României în Franța”, a mai spus Michele Ramis, felicitând echipa de conducere a Saint Gobain.

Patrick Dupin: „Luăm în serios recomandările ONU privind protecția mediului”

Patrick Dupin, senior vice-președinte pentru Europa de Nord al concernului francez, a declarat că, prin investițiile în eficiența energetică, Saint-Gobain își aduce aportul la protecția mediului.

„Luăm în serios recomandările Organizației Națiunilor Unite (ONU) lansate zilele acestea și, prin fiecare din investițiile noi realizate – cum este și aceasta, de la Călărași – reducem consumul de energie cu 15% până la 20%. Linia de float trebuie reconstruită la fiecare 15 ani, și am profitat de această ocazie a retehnologizării pentru a reduce consumul. Cu noi începe economisirea de energie”, a spus Patrick Dupin.

Andre Limon: „Credem în potențialul de creștere a României”

La rândul său, Andre Limon – directorul general al Saint-Gobain Glass România – a declarat că investițiile concernului francez în țara noastră se bazează pe încrederea în potențialul economiei românești.

„Dacă ne întrebați de ce investim aici, și am investit 20 de milioane de euro, răspunsul este că noi credem în potențialul de creștere al economiei românești. Pilonii activității noastre constau în atenția pentru clienți și experiența operațională”, a spus Andre Limon.

Despre Saint-Gobain
Saint-Gobain creează, produce și distribuie materiale și soluții care pot fi găsite pretutindeni, în sectoare precum construcții, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale.
Saint-Gobain a înregistrat vânzări în valoare de 41,8 miliarde de euro în 2018, având o prezență în 68 de țări și peste 180.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...