8.1 C
București
joi, 23 martie, 2023

Sibiu-Pitești: Contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a fost semnat cu Astaldi

Dată:

Luni, 11 mai 2020, CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere –  a semnat contractul „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești (KM 92+600 – KM 122+950)” cu ofertantul câștigător Astaldi SpA (Italia). La evenimentul de parafare au participat mai mulți oficiali din autoritățile centrale, precum premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„Valoarea contractului este de 1,71 miliarde de lei fără TVA. Traseul Secțiunii 5 este amplasat în județul Argeș și are o lungime de 30,35 kilometri, iar sursa de finanțare este constituită din fonduri europene nerambursabile”, a comunicat CNAIR.

Tronsonul va fi gata în 2025

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 de luni, respectiv:
– 12 luni perioada de proiectare
– 48 de luni pentru execuția lucrărilor.

Asta înseamnă că întregul tronson va fi executat în cel mult 5 ani, adică ar trebui să fie finalizat în primăvara-vara anului 2025.

„Perioada de garanție a lucrărilor, ofertată de Astaldi SpA, este de 120 de luni (10 ani)”, arată un comunicat al CNAIR.

Un traseu spectaculos

Potrivit comunicatului, traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a municipiului Pitești.

Viteza proiectată de exploatare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26 de metri lățime.

„Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, 1 spațiu de servicii, un Centru de Întreținere și Coordonare și o parcare de scurtă durată”, menționează CNAIR.

Ce mai e de lucru pe Sibiu-Pitești

Reamintim că, în data de 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Secțiunea 1, Sibiu-Boița, în lungime de 13,17 km.

Pentru Secțiunea 2, Boița-Cornetu (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2), în lungime de 31,33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km), „sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de  atribuire a contractului de proiectare și execuție”, precizează CNAIR.

Secțiunea 3, Cornetu-Tigveni, în lungime de 37,4 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

„Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție  pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, este în derulare (evaluare a ofertelor) și se estimează finalizarea acesteia la sfârșitul lunii mai 2020”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...