14.1 C
București
vineri, 31 martie, 2023

Sigfox – prima rețea globală dedicată Internet of Things – se lansează în România prin operatorul Simple IoT

Dată:

Rețeaua Sigfox, lider mondial în furnizarea de servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), a fost lansată marți în România prin partenerul local Simple IoT. România se alătură, astfel, celor peste 60 țări ale rețelei care beneficiază de folosirea în masă a tehnologiei IoT.

Sigfox, companie franceză înființată în 2010, este rețeaua IoT cu cea mai mare creștere la nivel global în ceea ce privește piețele acoperite, gama variată de aplicabilitate și numărul de producători de dispozitive dedicate.

„În prezent, prin extinderea în cele 60 de țări, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populație însumată de peste un miliard de oameni”, au precizat reprezentanții companiei, într-o conferință de presă.

O piață care crește exponențial

La ora actuală, în „ecosistemul” Sigfox există peste 700 device-uri de la peste 650 de firme, iar numărul acestora crește exponențial.

Rețeaua operează în spectru liber spre utilizare prin reglementările de la nivel european, iar toți operatorii din rețeaua Sigfox sunt interconectați într-o singură rețea.

Printre investitorii globali ai companiei se numără companii de top precum Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries.
Iar printre clienții la nivel mondial care utilizează soluțiile de conectivitate propuse de Sigfox se numără Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

Până în 2030, estimăm că toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul. Acestea sunt obiecte care se vor regăsi în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. Putem afirma că, în prezent, 7 din 10 nevoi de conectivitate IoT pot fi soluționate folosind Sigfox. Potențialul României pentru această piață este unul foarte mare și estimăm că în următorii 5-10 ani vor fi adoptate peste 20 de milioane de device-uri conectate prin Sigfox.
Emma Park, VP Europe, Sigfox

În ce domenii se pot aplica soluțiile IoT

Potrivit reprezentanților companiei, soluțiile Simple IoT au o aplicabilitate mare în diferite domenii precum: transport și logistică, monitorizarea utilităților prin smart metering, smart buildings, retail și cold-chain, asigurări și e-health, agricultură și mediu, smart city etc.

Printre beneficiile utilizării rețelei se numără informațiile și datele precise despre business, creșterea competitivității, extinderea afacerii, îmbunătățirea experienței clienților, dar și automatizarea proceselor de business.

Piața de Internet of Things este mai mare decât pare la prima vedere. Nevoile clienților sunt foarte diverse și se regăsesc într-o gamă foarte variată de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT în România au avut ca premisă două nevoi fundamentale ale clienților: prima se referă la informații pe care nu le puteau obține sau care aveau un cost de obținere foarte ridicat și cea de-a doua, cu un impact mai larg, se referă la utilizarea eficientă a resursei umane, mai ales în contextul dificultăților găsirii forței de muncă, în activitățile relevante business-ului și degrevarea acestora de activități repetitive și simple. Conectivitatea oferită de noi este cea mai bună soluție pentru situațiile în care clientul are nevoie de informații specifice și precise de la echipamentele sale, dar în același timp și de o durată de viață mare a bateriei, cu o autonomie de ordinul anilor, precum și un cost de deținere și utilizare redus.
Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT

Ce acoperire are rețeaua Simple IoT

În prezent, rețeaua Simple IoT are acoperire în orașe mari din România precum: București, Ploiești, Constanța, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Arad, iar până la finalul anului, operatorul IoT estimează că va acoperi peste 50% din populația României.

Dan Vlad este CEO-ul și fondatorul companiei Simple IoT, cu peste 10 ani experiență în dezvoltarea produselor și peste 8 ani de experiență în dezvoltarea și optimizarea proceselor de livrare.

Printre investitori se numără Alexandru Lăpușan, CEO & Founder Zitec, Dragoș Dinu, ex-CEO Țiriac Holding și A&D Pharma și Laurențiu Scheușan, ex-CEO Labormed Alvogen.

Despre Simple IoT și rețeaua globală Sigfox
Simple IoT este un operator nou de telecomunicații dedicat pieței de Internet of Things și promotorul la nivel local al rețelei de comunicații IoT Sigfox, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii IoT la nivel mondial.

Rețeaua globală Sigfox permite conectarea la internet într-un mod simplu și eficient a miliarde de dispozitive, cu un consum redus de energie.
Abordarea inedită a Sigfox pentru comunicațiile de tip dispozitiv-cloud rezolvă cele mai mari provocări în adopția la scară largă a tehnologiei IoT: costuri, consumul de energie și potențialul de extindere la nivel global.
În prezent, rețeaua Sigfox este disponibilă în 60 de țări, având o acoperire de un miliard de oameni. Cu un „ecosistem” vast format din parteneri și jucători importanți în industria de IoT, Sigfox permite companiilor să își digitalizeze serviciile în domenii cheie precum Asset Tracking și Supply Chain.
Fondată în 2010, Sigfox are sediul central în Franța și birouri în Madrid, Munchen, Boston, Dallas, San Jose, Dubai, Singapore, Sao Paulo și Tokio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...