25.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Sondaj BestJobs: La angajare, românii se feresc să-și negocieze salariul și bonusurile, deși angajatorii sunt dispuși să ofere mai mult | INFOGRAFIE

Dată:

Mai puțin de jumătate dintre candidații care se prezintă la un interviu negociază salariul și bonusurile salariale, deși suma oferită de companie poate fi mărită de regulă cu până la 25%, afirmă șase din zece angajatori chestionați în cel mai recent sondaj publicat vineri de administratorii portalului de recrutări BestJobs.

„Aproape un sfert dintre angajatori spun că sub 10% dintre candidații care se prezintă la interviu negociază salariul oferit, în timp ce aproape 40% afirmă că între 10 și 50% dintre cei intervievați fac acest lucru. Doar unul din zece recrutori susține că procentul candidaților care își negociază salariul este între 75 și 100%”, arată un comunicat al BestJobs.

Suma negociată poate crește cu până la 25%

Sondajul mai arată că șase din zece angajatori spun că salariul oferit unui candidat este negociabil. În cea mai mare parte (56,6%), recrutorii declară că suma oferită poate fi negociată cu până la 25%.

Pentru unul din zece angajatori, candidatul poate negocia cu peste 25% suma oferită. În schimb, trei din zece recrutori susțin că nu există nicio marjă de negociere.

Bărbații negociază mai mult decât femeile

În general, cei mai mulți candidați care își doresc negocierea salariului sunt bărbații (46%).

În același timp, sub o treime dintre femei abordează acest subiect, conform răspunsurilor oferite de angajatori.

Doar unul din 10 candidați se uită la bonusuri

Când vine vorba despre beneficiile extrasalariale, peste jumătate dintre recrutori (53%) spun că sub 10% dintre candidații care se prezintă la interviu negociază și aceste drepturi.

De cealaltă parte, peste patru din zece angajați (42%) susțin că acceptă de regulă salariul oferit de angajator din prima, fără nicio negociere, în timp ce doar doi din zece candidați negociază oferta salarială.

Există totuși și angajați (34% dintre respondenți) care spun că obișnuiesc să negocieze atât salariul, cât și pachetul de beneficii extra salariale.

Ce bonusuri sunt, totuși, apreciate

Printre beneficiile extra-salariale negociate de candidați, la un interviu, cele mai cerute sunt programul flexibil de lucru, pentru circa 47% dintre respondenți, bonusurile de performanță (44%) și trainingurile / cursurile de școlarizare plătite de firmă pentru dezvoltare profesională (30%).

Alte beneficii care sunt de obicei negociate sunt acoperirea totală/parțială a cheltuielilor de transport (25,3%), mașina de serviciu (24%), posibilitatea de a lucra de acasă (19%) și asigurarea privată de sănătate pentru toată familia (18,5%).

„Nu e confortabil să ceri mai mult”

În același timp, atunci când candidații sunt întrebați,  în cadrul interviului, de așteptările salariale, cei mai mulți dintre ei – trei din zece – menționează nivelul salarial actual.

Alți 28% adaugă între 10 și 25% la salariul actual, unul din zece adaugă până la 50% în plus și 8% adaugă cel mult 10%.

Dintre angajații care spun că nu negociază oferta salarială sau beneficiile, aproape doi din zece afirmă că nu se simt confortabil să ceară mai mulți bani, alți 14% se tem că nu vor fi acceptați la interviu sau că vor părea lacomi (12%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 3-21 iunie 2019, pe un eșantion de 210 companii și 1.100 utilizatori de internet, precizează autorii studiului.

Despre BestJobs
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.
Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare.
Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...