25.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

STIHL lansează două noi motocoase profesionale de mare putere, special configurate pentru piața din România

Dată:

Compania STIHL aduce pe piața din România două noi motocoase de mare putere, în afara gamei anunțate oficial la începutul anului. FS 120 și FS 230 sunt două utilaje destinate utilizatorilor profesioniști, fiind dotate cu motoare de mare putere testate pentru nivelul de anduranță impus de condițiile de lucru din țara noastră, arată un comunicat transmis miercuri de producătorul german.

„Este recunoscut faptul că atât în zona utilizatorilor privați, dar și în sectorul profesional, astfel de utilaje sunt folosite în mod intensiv, astfel că în proiectarea lor trebuie prevăzute anumite elemente cheie menite să facă față celor mai grele situații”, precizează STIHL.

Motoare cu putere crescută și poluare redusă

În primul rând puterea motorului  trebuie adaptată la tipul de activitate. Astfel, inginerii germani au avut grijă să doteze atât FS 120 cât FS 230 cu motoare de putere mare de 1,7CP, respectiv 2CP.

În al doilea rând, proiectanții au avut în vedere creșterea fiabilității motorului și scăderea nivelului de poluare în timpul funcționării. „Ambele motocoase au primit motoare de generație nouă cu tehnologie 2-MIX, care asigură o scădere a noxelor cu până la 70% și a consumului de combustibil cu 20%, față de motoarele clasice”, menționează producătorul.

În al treilea rând, pentru un astfel de utilaj ergonomia este esențială. FS 120 și FS 230  au în dotare cunoscutul mâner dubu sau popular denumit „coarne de bicicletă”, cu toate comenzile la îndemână. Ambele modele suportă toate tipurile de cap tăietor (cu fir sau cu cuțit).

Game potrivite pentru toate segmentele pieței locale

FS 120 și FS 230 sunt două modele de motocoase concepute special pentru piețe cum este cea din România, având în componență înaltă tehnologie, calitate, dar și un preț competitiv.

În prezent, gamele de motocoase cu motor pe benzină de la STIHL sunt împărțite în funcție de tipul de utilizare. Astfel, în gama hobby sunt motocoasele destinate uzului casnic, pentru cosmetizarea gazonului.

Pentru lucrări mai complexe de cosire a ierbii și buruienilor din preajma casei și din grădini, producătorul german a configurat o gamă separată. Lucrările de întreținere a pajiștilor și zona peisagistică au primit o gamă separată de motocoase pentru utilizare profesională.

Și, nu în ultimul rând, cele mai puternice motocoase sunt dedicate lucrătorilor forestieri, peisagiștilor sau celor care întrețin spațiile rutiere.

„În total, gamele de motocoase STIHL cu motor pe benzină cuprind nu mai puțin de 18 modele pentru fiecare tip de utilizare”, a mai transmis producătorul.

Despre STIHL
STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

La nivel mondial STIHL a raportat recent o creștere a businessului de 1,5%, atingând un nivel de 3,78 miliarde de euro în 2018. În același timp, nivelul investițiilor realizate a fost de 324 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...