15.8 C
București
marți, 21 martie, 2023

STIHL lansează două noi motocoase profesionale de mare putere, special configurate pentru piața din România

Dată:

Compania STIHL aduce pe piața din România două noi motocoase de mare putere, în afara gamei anunțate oficial la începutul anului. FS 120 și FS 230 sunt două utilaje destinate utilizatorilor profesioniști, fiind dotate cu motoare de mare putere testate pentru nivelul de anduranță impus de condițiile de lucru din țara noastră, arată un comunicat transmis miercuri de producătorul german.

„Este recunoscut faptul că atât în zona utilizatorilor privați, dar și în sectorul profesional, astfel de utilaje sunt folosite în mod intensiv, astfel că în proiectarea lor trebuie prevăzute anumite elemente cheie menite să facă față celor mai grele situații”, precizează STIHL.

Motoare cu putere crescută și poluare redusă

În primul rând puterea motorului  trebuie adaptată la tipul de activitate. Astfel, inginerii germani au avut grijă să doteze atât FS 120 cât FS 230 cu motoare de putere mare de 1,7CP, respectiv 2CP.

În al doilea rând, proiectanții au avut în vedere creșterea fiabilității motorului și scăderea nivelului de poluare în timpul funcționării. „Ambele motocoase au primit motoare de generație nouă cu tehnologie 2-MIX, care asigură o scădere a noxelor cu până la 70% și a consumului de combustibil cu 20%, față de motoarele clasice”, menționează producătorul.

În al treilea rând, pentru un astfel de utilaj ergonomia este esențială. FS 120 și FS 230  au în dotare cunoscutul mâner dubu sau popular denumit „coarne de bicicletă”, cu toate comenzile la îndemână. Ambele modele suportă toate tipurile de cap tăietor (cu fir sau cu cuțit).

Game potrivite pentru toate segmentele pieței locale

FS 120 și FS 230 sunt două modele de motocoase concepute special pentru piețe cum este cea din România, având în componență înaltă tehnologie, calitate, dar și un preț competitiv.

În prezent, gamele de motocoase cu motor pe benzină de la STIHL sunt împărțite în funcție de tipul de utilizare. Astfel, în gama hobby sunt motocoasele destinate uzului casnic, pentru cosmetizarea gazonului.

Pentru lucrări mai complexe de cosire a ierbii și buruienilor din preajma casei și din grădini, producătorul german a configurat o gamă separată. Lucrările de întreținere a pajiștilor și zona peisagistică au primit o gamă separată de motocoase pentru utilizare profesională.

Și, nu în ultimul rând, cele mai puternice motocoase sunt dedicate lucrătorilor forestieri, peisagiștilor sau celor care întrețin spațiile rutiere.

„În total, gamele de motocoase STIHL cu motor pe benzină cuprind nu mai puțin de 18 modele pentru fiecare tip de utilizare”, a mai transmis producătorul.

Despre STIHL
STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

La nivel mondial STIHL a raportat recent o creștere a businessului de 1,5%, atingând un nivel de 3,78 miliarde de euro în 2018. În același timp, nivelul investițiilor realizate a fost de 324 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...