11.6 C
București
duminică, 20 aprilie, 2025

STIHL România: „Avem loc pentru 100 de dealeri noi în rețea”

Dată:

STIHL România a înregistrat o creștere a business-ului de 17%, la 9 luni și anunță un amplu program de dezvoltare a rețelei de parteneri. Distribuitorii STIHL au deschis spații noi de tip flagship store iar acestea au la bază un concept comercial unic pe piața motouneltelor.

Suntem într-un proces masiv de extindere a rețelei noastre de distribuție, la un nivel la care nu am mai fost până acum. Fără exagerare putem spune că avem loc pentru 100 de dealeri noi în rețea. Potențialul de creștere pe acest tip de business, în format antreprenorial, este foarte mare, iar piața este pregătită pentru această dezvoltare. Chiar în acest moment ne aflăm într-un proces de recrutare de noi parteneri STIHL și ne concentrăm pe persoane care vor să își dezvolte un business propriu în zona tehnică, acesta presupunând atât comercializarea produselor STIHL, cât și dezvoltarea spațiului de service, pe modelul dealerilor din industria auto. Cu o investiție minimă de 10.000 de euro îți poți începe activitatea într-un domeniu care aduce rezultatele scontate într-un timp scurt.

Ioan Mezei, director general STIHL România.

În ultima perioadă distribuitorii STIHL au deschis 3 spații noi de tip flagship store la Bistrița, Iași și Oradea
Magazinele de la Bistrița și Iași au fost deschise la sfârșitul lunii iulie, respectiv august. “În această lună am deschis un magazin nou şi în Oradea, iar până la sfârșitul anului mai avem în vedere să deschidem încă 3-4 locații de acest tip la nivel național (Ștefănești Argeș, Râșnov, Brașov, Pitești). Susținerea investițională a companiei pentru un astfel de spațiu este de minim 50.000 de euro, la care se adaugă efortul investițional al dealerului respectiv”, precizează Ioan Mezei, director general STIHL Romania. Spațiul dedicat STIHL la Bistrița este de 120 mp, la care se adaugă o facilitate de service de 90 mp, spații de depozitare și școlarizare pentru personalul din șapte puncte de lucru, deținute la Bistrița și Cluj. Magazinul de la Iași are 140 mp și aparține unui antreprenor care colaborează cu STIHL din 1995, iar la Oradea spațiul se întinde pe o suprafață de  150 mp.

Magazinele reprezentative STIHL – flagship stores –  au la bază un concept comercial unic pe piața motouneltelor, pe care compania l-a introdus în România în urmă cu aproape 3 ani. Până în prezent, la nivelul pieței au fost configurate 49 astfel de spații, dintr-un total de peste 300 de magazine, care aparțin dealerilor STIHL. Conceptul are în vedere desfășurarea magazinului pe o suprafață de minim 70 de mp, configurate la nivel estetic după cele mai noi standarde comerciale, împreună cu amenajarea spațiilor de service, toate cuprinse într-un concept asemănător cu standardele din industria auto.

Distribuitorii STIHL sunt firme independente, dezvoltate de antreprenori locali și care compun rețeaua specializată a producătorului german. „Magazinul deschis la Bistrița aparține unuia dintre cei mai vechi colaboratori ai STIHL, cu care suntem într-o relație de business de peste 20 de ani. În același timp există și dealeri nou veniți rețea, care și-au configurat spațiile STIHL după modelul flagship store, cum este cazul reprezentantului din Sighisoara, care a intrat de aproape 2 ani într-o relație de colaborare cu noi”, explică Ioan Mezei.

Despre compania STIHL
STIHL a anunţat în 2016,  la nivel internațional, o creştere de 6,6%, atingând o cifră de afaceri record de 3,46 miliarde de euro. Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2018. Anul trecut  compania a împlinit  90 de ani, fiind înființată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997.  În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.