11 C
București
sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Superofertă pentru fermieri: Înființați un grup de producători agricoli și aveți la dispoziție, prin PNDR, peste 13 milioane de euro!

Dată:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR – a lansat miercuri, 26 iunie 2019, o nouă sesiune de primire a cererilor de finanțare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători în sectorul agricol și în cel pomicol, prin SubMăsurile 9.1 și 9.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

„Sesiunea se desfășoară în perioada 26 iunie 2019, ora 9.00 – 30 septembrie 2019, ora 16.00, iar alocarea financiară anuală este de 7.729.354 de euro pentru SubMăsura 9.1 Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și de 5.300.811 euro pentru SubMăsura 9.1a Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol.
Pragul minim al punctajului pe care trebuie să îl întrunească o cerere de finanțare pentru depunere este de 10 puncte”, arată un comunicat al AFIR.

Lansăm azi o nouă sesiune de depunere a proiectelor de investiții dedicată grupurilor de producători, cu o alocare financiară anuală de peste 13 milioane de euro pentru sectoarele agricol și pomicol. Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 este direcționat pentru a susține înființarea și funcționarea grupurilor de producători, astfel încât să se poată asigura valorificarea în comun a produselor agricole ale membrilor, dar și integrarea pe piaţă a producătorilor primari prin adaptarea producţiei acestora la cerinţele pieţei şi comercializarea în comun a producţiei lor. De asemenea, fondurile pe care le punem acum la dispoziția fermierilor pot fi utilizate pentru a asigura îmbunătăţirea performanţelor generale şi creşterea veniturilor generate de exploataţiile agricole și pentru crearea şi promovarea lanţurilor scurte de aprovizionare.
Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil şi nu poate depăşi suma maximă de 100.000 de euro/an și 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere.

Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, este forfetar, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Cererile de finanțare se depun online

Cererile de finanțare se depun online pe pagina de internet a Agenției – www.afir.info – până în data de 30 septembrie 2019, ora 16.00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

„Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri nerambursabile au la dispoziție Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenției, la secțiunea Investiții PNDR”, a mai comunicat AFIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

O altfel de dezbatere în România: o televiziune online prezintă adevăruri neştiute despre conflictul din regiune

Scriitorul Calistrat Atudorei a găzduit sâmbătă seara la ROC TV o dezbatere curajoasă care sparge cenzura din România prezentând lucruri de obicei cenzurate şi...

Dezbatere despre energia şi siguranţa României

Emisiunea-dezbatere, intitulată ”Unde se înclină balanța războiului din Ucraina”, a fost dedicată celor mai arzătoare teme ale momentului: rachetele din Polonia, criza energetică și...

În ciuda contextului economic dificil, industria berii continuă să fie un stimul important pentru economia românească

 Marți, 18 octombrie, a avut loc a X-a ediție a evenimentului anual al industriei berii ”Berea Face Cinste României”, derulat sub titlul "Mai mult...

Lansarea proiectului DigiL@b+

Proiectul „DigiL@b+” este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Blocul Național...

10 milioane de produse vândute și peste 55.000 de clienți în București și Ilfov într-un an de activitate

Lansat în 2021 cu o investiție de peste 5 milioane de euro în tehnologie, operațiuni și depozit propriu frigorific, Freshful a atras într-un an...

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează...