16 C
București
luni, 24 martie, 2025

Aplicația Taxify își schimbă denumirea și devine Bolt. Cu ce reglementări îi așteaptă statul pe transportatorii în regim ridesharing

Dată:

„Azi e o zi mare pentru noi – Taxify devine Bolt! Ne schimbăm numele și logo-ul, dar aplicația cu prețuri bune și timp mic de așteptare rămâne la fel”, arată un comunicat postat joi pe site-ul companiei.

Taxify a fost lansat acum cinci ani ca o aplicație de taxiuri, iar în România este activă în București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Compania mai menționează că „a crescut foarte mult, devenind o platformă de transport care ajută milioane de persoane din toată lumea să călătorească cu mașini, motociclete și scutere electrice”.

„Am ajuns departe, cu peste 25 de milioane persoane din întreaga lume folosind Bolt în orașele în care locuiesc. Și nu ne oprim aici! Schimbarea numelui este un moment important din călătoria noastră spre a deveni aplicația de ride-hailing numărul 1 din Europa și Africa”, se menționează în comunicat.

Taxify, ca și Uber, BlaBlaCar și alte platforme de car-sharing/ridesharing sunt vizate de o nouă ordonanță de urgență – despre care REVISTA PATRONATELOR a relatat AICI – în baza căreia Guvernul vrea să elimine acest gen de dispecerat pe motivul că ar sancționa taximetria neautorizată.

Aplicația nu trebuie înlocuită

„Este nevoie să descarc din nou aplicația după schimbarea numelui? Nu este nevoie, indiferent că ești pasager sau șofer partener. Cea pe care o ai deja instalată în telefon își va schimba automat numele din Taxify în Bolt”, precizează dezvoltatorul.

„Imediat ce deschizi aplicația vei fi informat(ă) despre schimbare și vom lansa treptat noi funcții ale aplicației sub noul nume”, se mai arată în comunicatul Bolt (fosta Taxify).

Pentru mai multe informații, cei interesați sunt invitați să acceseze secțiunea „Asistență” din aplicație.

Despre Bolt
Compania Taxify – acum, Bolt – s-a lansat în urmă cu cinci ani. Antreprenorul estonian care şi-a deschis afacerea pe când era în liceu povesteşte, într-un interviu video, că a decis să facă o aplicaţie pentru transport de persoane în regim de ridesharing pentru că era foarte nemulţumit de serviciile de taxi din oraşul său, Tallinn.

Compania estoniană are în prezent 25 de milioane de utilizatori în peste 30 de ţări în lume şi este lider în Europa şi Africa.
Acest rebranding vine la scurtă vreme după lansarea scuterelor electrice de închiriat, în mai multe oraşe europene, sub numele Bolt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

Ghid Practic privind Protecția Informațiilor Clasificate

Introducere Protecția informațiilor clasificate este esențială pentru securitatea națională și integritatea instituțiilor. Acest ghid oferă recomandări și măsuri esențiale pentru gestionarea și protejarea acestor informații...

Piața Muncii în 2025: Provocări și Oportunități

Piața muncii în 2025 este marcată de schimbări profunde. Pe de o parte, anumite sectoare, precum IT-ul, se confruntă cu dificultăți, iar angajații caută soluții alternative. Pe de altă parte, domenii emergente, precum industria verde, oferă noi oportunități de angajare. Cu o competiție crescută și o dinamică în continuă schimbare, atât angajatorii, cât și angajații trebuie să se adapteze pentru a rămâne relevanți pe piața muncii.

IMM-urile din România se confruntă cu provocări majore: inflația, digitalizarea și lipsa forței de muncă

Mediul de afaceri din România traversează o perioadă de transformări semnificative, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) se află în fața unor provocări importante. Potrivit unui raport recent al Consiliului Național al IMM-urilor, principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii sunt inflația ridicată, tranziția către digitalizare și deficitul de forță de muncă.

Protecția Fermierilor împotriva Practicilor Comerciale Neloiale

implementarea acestor măsuri reprezintă un pas important în sprijinul fermierilor și al producătorilor mici, reducând dezechilibrele comerciale și creând un lanț de aprovizionare mai corect și mai transparent.

Noile Reglementări privind Ambalajele și Impactul lor asupra Mediului de Afaceri

În contextul noilor politici europene privind sustenabilitatea, Uniunea Europeană a introdus reguli stricte pentru gestionarea ambalajelor și reducerea deșeurilor de ambalaje. Aceste măsuri au...

Impactul Ordonanței de Urgență nr. 156/2024 asupra mediului de afaceri din România

Ordonanța de Urgență nr. 156/2024 reprezintă o schimbare majoră în peisajul fiscal românesc. Deși scopul său este de a alinia regimul fiscal intern cu cerințele bugetare și europene, efectele asupra companiilor pot fi semnificative. Este esențial ca antreprenorii și managerii să analizeze atent impactul acestor modificări și să își ajusteze strategiile financiare pentru a rămâne competitivi în acest nou context legislativ.