24 C
București
miercuri, 24 iulie, 2024

UGIR a lansat, la Iaşi, Organizația de Femei a Industriașilor din România

Dată:

Peste 200 de femei-antreprenor din toată țara și din Republica Moldova au fost prezente sptămâna trecută la Iași, Hotel Pleiada, la conferința „Antreprenoriat și leadership feminin”, ocazie cu care a fost lansată Organizația de Femei a Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR) de către Mirabela Miron – președinte UGIR Regiunea Nord Est.

„Conferința a avut drept scop susținerea femeilor din business și coagularea unei comunități proprice pentru accesarea unor proiecte sociale sau educaționale de anvergură”, arată un comunicat transmis de UGIR după evenimentul de la Iaşi.

Proiect de 30 de milioane de euro pentru 91.000 de copii

Evenimentul femeilor-antreprenor a beneficiat inclusiv de prezența vicepremierului Raluca Turcan, care a ținut să salute și să încurajeze acest demers al antreprenoriatului feminin.

Totodată, vicepremierul a lansat participantelor o provocare pe măsură: aceea de a-i fi parteneri pentru oportunitățile nenumărate pe care le oferă proiectele sociale finanțate din Fondul Social European.

Chiar ieri am lansat un proiect în valoare de 30 de milioane de euro pentru copiii care au părinţi la muncă în străinătate. După cum bine cunoaşteţi, 91.000 de copii identificaţi ca având părinţii la muncă în străinătate, din care 16.000 au ambii părinţi plecaţi, şi daunele şi tarele emoţionale pe care le trăiesc aceşti copii sunt uriaşe. De aceea, am găsit cu foarte multă muncă aceste fonduri prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, pe care să le punem la dispoziţia celor care vor să aplice pentru aceste fonduri, astfel încât să vină cu sprijin concret, de la programe afterschool, la programe de consiliere psihologică, consiliere vocaţională şi consiliere pentru părinţii sau aparţinătorii părinţilor care au copii plecaţi la muncă în străinătate. Şi vă mai dau un exemplu de proiect pe fonduri europene la care sunt convinsă că dumneavoastră veţi fi foarte receptive şi interesate. Este acela al antreprenoriatului feminin, al digitalizării în atreprenoriat care, de asemenea, va completa partea aceasta de integrare a abilităţilor digitale în ceea ce înseamnă management antreprenorial.
Raluca Turcan, vicepremier

Schimburi de experienţă şi sfaturi practice

Cei peste 20 de speakeri şi invitate speciale au împărtăşit din experienţa lor, au oferit sfaturi practice legate de afacerile şi proiectele în care sunt implicate. La final, invitatele au participat la un workshop oferit de Ion Duvac, fondatorul Psychological Profiler Academy, despre energia și estetica minții feminine.

Mă bucur că putem să ne implicăm şi să susţinem tot mai mult mediul antreprenorial românesc, încurajând astfel femeile să fie şi mai active în acest domeniu. UGIR a sprijinit în mod constant breasla industriaşilor din România prin toate mijloacele avute la dispoziţie. De aceea, dorim să continuăm buna tradiţie şi să creăm noi oportunităţi de dezvoltare, prin consolidarea şi mai mult a legăturilor dintre membrii UGIR, dar şi prin dezvoltarea unei punţi între femeile active în acest domeniu.
Mirabela Miron, preşedintele Organizației de Femei a Industriașilor

Personalități marcante printre susţinători

Mihai Chirică, primarul Iașiului, a fost și el prezent la eveniment, pentru a saluta această inițiativă a antreprenoriatului feminin.

La conferință au participat personalități marcante ale societății, care și-au pus amprenta în domeniul în care excelează: Colonel prof. Univ. dr. Doina Mureșan, şef al Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”; prof. asociat dr. psiholog Ion Duvac, CEO și fondator IntellPsy & Psychological Profiler Academy; Veronica Arpintin, Manager pe Țară a Programului de Susținere a Micului Business – BERD; lect. univ. dr. Cristina Mircea; Dora Morhan, general manager Pleiada Boutique Hotel 5*; Iuliana Anton, co-fondator & Trainer Wantsome IT Academy; Georgiana Dragomir, Managing Director Grapefruit; Olga Botezatu, specialist comunicare, om de televiziune, Life Coach și Trainer; Simona Pirtea, avocat și fondator al Enache Pirtea & Asociații; Mihaela Măriucă, Managing Partner AVISSO; Prof. Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație; Angela Achiței, președinte Fundația ADV; Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația Star of Hope Iași; col. (rz) ec. Dorina Ciornei Donighian, președinte executiv al Asociației Familia Tradițională; Violeta Cincu, jurnalist, Executive Director Radio HIT Iași; Maura Anghel, jurnalist, consultant Comunicare & PR.

Despre UGIR
Uniunea Generală a Industriașilor din România – UGIR – este o organizație patronală națională de tip confederativ, persoană juridică înregistrată la Tribunalul Municipiului București în septembrie 1992, organizație care prin statutul său și-a propus să reia activitatea organizației patronale naționale U.G.I.R. constituită în 1893 și a cărei activitate a fost întreruptă în 1948.
UGIR a ac
ționat, de la reluarea activității, pentru promovarea în relațiile economice a liberei inițiative și a principiului concurenței loiale cu scopul realizării în România a unei economii de piață de succes, a unei economii reale cu capital majoritar privat.
UGIR este o organiza
ție patronală independentă de sine stătătoare, reprezentativă la nivel național din februarie 1998, conform Hotărârii Tribunalului Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

EDITORIALE, COMENTARII

BAROMETRUL MEDIULUI DE AFACERI

Articolele din aceeași categorie

VIDEO | O altă dezbatere pe tema crizei din Ucraina

În cadrul unei dezbateri de miercuri seara de la televiziunea Global News, intitulată ”Mai este Ucraina sprijinită de Occident”, moderatorul Calistrat Atudorei a pus...

Globalworth o numește pe Ema Iftimie Managing Director pentru România

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), anunță numirea Emei Iftimie în funcția de Managing Director pentru...

Safetech Innovations raportează o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei la nivel individual și un profit net de 5,9 milioane de lei...

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează,...

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc Vicepreședinte People & Organisation

Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Cosmin Dodoc în poziția de Vicepreședinte People & Organisation, în contextul în care...

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100% după semnarea cu gigantul din industria auto EKR

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție...

Mediul privat și reprezentanți ai statului au dezbătut despre viitorul comerțului electronic din România

Miercuri, 18 octombrie 2023, reprezentanți ai Guvernului, lideri și specialiști din industrie au abordat tema impactului pozitiv adus de sectorul de comerț electronic în...